Onze opvang

Dagopvang

Elke dag bieden we in de verticale groep activiteiten aan op het gebied van knutselen, puzzelen en spelletjes doen, bouwen, voorlezen en zingen. De groepsruimte heeft meerdere hoeken waarin we deze activiteiten kunnen doen. Ook maken we voor grof motorische activiteiten gebruik van de speel- en gymzaal in het pand. Daarnaast heeft ons kinderdagverblijf samen met de buitenschoolse opvang een atelier ter beschikking voor de kinderen van 3 tot 12 jaar. De baby’s in de groep worden volgens hun eigen ritme verzorgd, dit in nauw overleg met de ouders. 
Buiten spelen doen we elke dag, samen met de kinderen van de peuterspeelzaal.
Specifieke activiteiten zijn de tweewekelijkse uitstapjes naar het zorgcentrum en de zorgboerderij voor oudere, licht dementerende mensen. Dan zingen we samen of doen iets creatiefs.
Met de bibliotheek, die nu in hetzelfde pand gevestigd is, hebben we contact in de vorm van het deelnemen aan de dreumesuurtjes, het nationale voorleesontbijt en het lenen van voorleesboeken. 

Buitenschoolse opvang

Voor en na schooltijd bieden we activiteiten aan op het gebied van sport en spel, techniek, koken, knutselen, computeren of WII-en, verkleden, zingen en dansen... of gewoon even wat gezellig samen eten, praten en aangeven wat je wil doen.
We werken met een tweemaandelijkse themakalender en doen 1 of 2 keer per jaar samen met de kinderen iets voor een zelfgekozen goed doel.
In de zomervakantie staan we twee weken op een (dag)camping in de buurt van Borger. 

Soorten kinderopvang

  • Dagopvang
  • Buitenschoolse opvang
  • Voorschoolse opvang 

Groepsindeling

  • Dagopvang: Er zijn twee verticale groepen van 0 tot 4 jaar.
  • Voorschoolse - en buitenschoolse opvang: Er zijn drie groepen; Een groep van 4 tot 7 jaar, een groep van 8 tot 10 jaar en een groep van 8 tot 12 jaar. 

Extra aandacht voor:

  • Muziek 
  • Natuur & techniek 

Gevestigd in

Multifunctionele accommodatie (MFA) Het Hunzehuys 


Ophalen van school (bso)

Lopend: De Meander, Montessorischool, De Borgh
Vanaf 8 jaar komen kinderen zelfstandig lopend vanuit school
Met de Partou-bus: De Zeng (Exloo), de Wegwijzer (2e Exlooermond) en in overleg met nieuwe klanten ook andere scholen uit de buurt. 

Ons pand

Dagopvang

De MFA is een groot, kleurrijk pand met een begane grond en een eerste verdieping. De dagopvang en de buitenschoolse opvang zijn gevestigd op de begane grond.
Participanten in het gebouw zijn de peuterspeelzaal, drie basisscholen, de bibliotheek en het Dorpshuis.
De inrichting is gebaseerd op de natuurkleuren groen (bos), blauw (water) en geel (zand). De groepsruimten zijn in deze kleuren uitgevoerd. Daarnaast heeft elke participant zijn eigen logo en kenmerken. De groepsruimten zijn warm en gezellig ingericht. Er is veel daglicht en een goede zonwering. Er is een ruime hal die we delen met de peuterspeelzaal. Speciale elementen zijn de speel- en gymzaal en de atelierruimte. 

Buitenschoolse opvang

De bso heeft twee stamgroepruimtes en zit centraal tussen de onderbouw van de 3 scholen in. We gebruiken dagelijks de speel- en gymzaal en het atelier. Dit zijn multifunctionele ruimtes waar meer participanten gebruik van maken.
Er is een kinderkeuken, waar we met een klein groepje kunnen koken.
Het MFA-pand is nieuw, groot, ruim en kleurrijk. De kleuren groen (bos), blauw (water) en geel (zand) zijn accenten die overal terug te vinden zijn. Borger is een Drents zanddorp, vandaar deze connectie. 

Onze speelplaats

Dagopvang

De buitenruimte gebruiken we gezamenlijk met de peuterspeelzaal en is derhalve toegerust voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Er is veel speelruimte op de tegelvloer voor fietsen en rennen. Er zijn twee zandbakken met spelmateriaal voor in de zandbak, een nieuw speelklimhuis met wiebelbrug en glijbaan, een speelhuisje, picknicktafel en een grote berging met daarin veel rijdend materiaal zoals fietsjes. Er is een veilige omheining en er is goed overzicht vanuit de groep, zodat de oudste peuters ook zelfstandig buiten kunnen spelen. Er is veel groen.
Naast het kinderdagverblijf staat de sporthal. Recreatiepark Het Hunzedal is op loopafstand en daar ligt een mooie speeltuin. Ook op loopafstand is er een groen speelveld, een bos en ook de winkels zijn nabij. Voor een eenvoudig uitje gaan we bijvoorbeeld lopend met de bolderkar naar het dorpscentrum, of het viaduct over de snelweg tussen Emmen en Groningen. 

Buitenschoolse opvang

Met de bso-kinderen spelen we samen op het schoolplein van de scholen. Dit schoolplein is verdeeld in een terrein voor onderbouw en bovenbouw. Het is een verhard terrein met veel ruimte om te fietsen, te rennen en te voetballen. Voor het laatste gebruiken we onze eigen voetbaldoeltjes. Er staan klim- en klautertoestellen voor de leeftijd van 4 tot 12 jaar. In de grote berging staan onze buitenspelmaterialen en het rijdend materiaal. 
Aan de buitenspeelplaats grenst een speciaal basketbalveld, waarop ook andere balspelen kunnen plaatsvinden. Er is veel groen en we zijn gesitueerd naast de sporthal waar we in de vakanties extra ruimte kunnen huren.
Recreatiepark Hunzedal is op loopafstand. Daar is een subtropisch zwembad, een speeltuin en we gaan er af en toe naar toe om met de oudste kinderen te bowlen.
Uitstapjes doen we verder lopend naar het dorpscentrum. Andere uitstapjes in de schoolvakanties zijn de dierentuin en een overdekt speelparadijs in Emmen, of naar het Boomkroonpad en de fruitboerderij in de buurt. 

Ons team 

Onze pedagogisch medewerkers voldoen aan alle opleidingseisen en worden met regelmaat bijgeschoold. Er zijn bedrijfshulpverleners (BHV’ers) aanwezig binnen het team. De jaarlijkse inspectie door de GGD geschiedt in opdracht van de gemeente. We vinden het belangrijk dat we voldoen aan bepaalde eisen m.b.t. beroepskracht-/kindratio, gezondheids- en veiligheidseisen. We hebben een muziekcoach in ons midden, een pedagogisch medewerker met expertise op het gebied van sport en spel en een pedagogisch medewerker die goed is op het gebied van techniek. 

Openingstijden

Geopend op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag.

Dagopvang

Geopend van 7.00 tot 18.30 uur, alle dagen behalve de erkende feestdagen. 

Voorschoolse opvang 

Geopend van van 7.00 tot 8.45 uur.

Naschoolse opvang

Geopend op maandag en dinsdag van 14.45 tot 18.30 uur.
Geopend op woensdag, donderdag en vrijdag van 12.00 tot 18.30 uur.

In de vakanties zijn we open van 7.00 tot 18.30 uur. 

Bereikbaarheid & parkeren

Wij zijn gevestigd in de multifunctionele accommodatie Het Hunzehuys. Dit nieuwe pand is gesitueerd naast sporthal De Koel in het dorp Borger. De MFA ligt dichtbij de dorpskern en de doorgaande weg tussen Borger en Nieuw Buinen en is gemakkelijk te bereiken. Er is een grote parkeerplaats achter de sporthal en naast de MFA voor alle ouders van Partou die kinderen komen brengen en halen.

Ik ben op zoek naar

Aanmelden

Wil je je zoon of dochter direct aanmelden bij Partou? Dat kan. Als je het formulier invult, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Of wil je eerst komen kijken bij Partou? Dat kan natuurlijk ook! We zien je graag bij de Partou-vestiging van je keuze.

RondleidingAanmelden