Onze opvang

Partou Zuiderlaan neemt de kinderen mee op reis. Alle kinderen zijn welkom bij onze Wereldse dagopvang, peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang (bso). 

Buitenschoolse opvang

Elke 6 weken staat een land centraal. Hierop aansluitend worden elke dag workshops en/of activiteiten aangeboden. In ons activiteitenaanbod komen alle elementen aan bod: kunst en cultuur, sport en spel en natuur en techniek. Bij ons leren de kinderen spelenderwijs iets over andere culturen. Boeken die hierbij van pas komen kunnen wij lenen uit onze bibliotheek op school, en soms nodigen we getalenteerde mensen uit de buurt uit voor een workshop, bijvoorbeeld een buurvrouw die les geeft in Afrikaans dansen. Ook organiseren we regelmatig sportieve activiteiten in het kader van ‘Meppel actief’ en ‘Sportdorp’. Af en toe werken we samen met Skala voor muzikale workshops.

Dagopvang

De dagopvang vangt kinderen van 0 tot 4 jaar op. De groepen zijn speels en vrolijk ingericht. De vrolijke, frisse kleuren en de ruimte maken het tot een uitdagende groepsruimte. Elke dag worden er vanaf 10.00 uur activiteiten aangeboden vanuit het VVE-programma ‘Piramide’. Alle pedagogisch medewerkers hebben hier een training voor gevolgd of zijn op training. Het thema is leidend voor het activiteitenaanbod. Naast onze uitdagende spel- en speelaanbod, beschikken wij over een mooie afgeschermde buitenspeelplaats waar de kinderen elke dag heerlijk kunnen fietsen, spelen, graven en glijden. 

In het kader van ‘de bieb op school’ en ‘Boekstart’ stimuleren wij actief het voorlezen op het dagverblijf. Dit doen we onder andere door unieke samenwerkingen met de basisscholen. Zo komen de kinderen van basisschool De Sprinkels voorlezen aan de kinderen van het kinderdagverblijf en mogen de kinderen die bijna naar school gaan een kijkje nemen in de klassen van beide basisscholen. Dit alles gebeurt onder één dak!

Peuterspeelzaal

De peuterspeelzaal volgt ook de Piramide-principes. Elke ochtend en middag wordt er een vast programma aangeboden. Het thema is leidend voor het aangeboden activiteitenaanbod. Ook de peuterspeelzaal sluit aan bij de activiteiten die gezamenlijk binnen het Multifunctioneel Kindercentrum worden neergezet. Belangrijk bij de peuterspeelzaal is de doorgaande leerlijn richting de basisschool. Voor vragen over de opvoeding is er een aantal momenten in het jaar een wijkverpleegkundige van het CJG op de groepen aanwezig. 

Soorten opvang

 • Dagopvang
 • Buitenschoolse opvang
 • Voorschoolse opvang
 • Peuterspeelzaal

Groepsindeling

Dagopvang

3 groepen:
 • de rode rups (0 tot 2 jaar)
 • de groene rups (2 tot 4 jaar)
 • de blauwe rups (0 tot 4 jaar) 

Peuterspeelzaal

2,5 t/m 4 jaar: de oranje vlinder (16 plaatsen) en de gele vlinder (16 plaatsen). 

Buitenschoolse opvang

4 groepen: instroomgroep 4- en 5-jarigen,  6- en 7-jarigen (funhouse), een verticale groep van 4 tot 12 jaar en de coole club  8 t/m 12 jarigen. In totaal hebben we 90 plaatsen. 

VVE-programma

Ja; Piramide

Extra aandacht voor:

Kunst & cultuur, Sport & spel en Natuur & techniek.

Gevestigd in school of multifunctioneel centrum:

Ja; in een multifunctioneel centrum: Het Palet. 

Ophalen van school

Alle kinderen zitten op één van de twee scholen binnen het Multifunctioneel Kindcentrum. Zij worden binnen opgehaald door een pedagogisch medewerker en lopen direct door naar de groepsruimte. Indien zij niet op een van deze scholen zitten, wordt het kind lopend opgehaald. 

Ons pand

Alle groepsruimtes zijn nieuw en fris van kleur. Het meubilair zier er verzorgd uit en is op speelse wijze neergezet. Hierdoor creëren wij een gezellig en en uitnodigde ruimte waar kinderen kunnen spelen, slapen en eten. Het pand is groots opgezet. Alle groepen van Partou kinderopvang zijn naast elkaar gesitueerd. De grote sporthal, het speellokaal, een eigen keukenblok en de bieb op school zijn extra faciliteiten waar wij veel gebruik van maken. 

Onze speelplaats

De speelplaatsen zijn voor de kinderopvang aangrenzend aan de groepsruimte aangelegd. Alle tuindeuren komen uit in de mooi aangelegde en volledig omheinde tuin. 
In de schuren staat volop speel- en rijmateriaal opgesteld. Daarnaast biedt de tuin veel bewegingsruimte, een aangelegd looppaadje, een huisje met glijbaan, een zandbak en een wipkip. 

Voor de peuterspeelzaal is er een aparte speelplaats. Ook hier staan diverse speeltoestellen zoals een speelhuisje, een schommel en een zandbak. Het kindercentrum is gelegen aan een park, waar ook diverse sport- en spelelementen te vinden zijn. Een pannakooi en een kabelbaantje zijn twee leuke extra elementen in de buurt. Het gebied is omheind met veel groen en aangelegd met vele fietspaden. 

Ons team

Ons team bestaat uit gekwalificeerde pedagogisch medewerkers, met veel enthousiasme, zorg en aandacht voor uw kind. 
Voor de kinderopvang en peuterspeelzaal zijn de gediplomeerde VVE-medewerkers een waardevolle aanwinst binnen het team. Ook is er een coach vanuit Boekstart (voorlezen en lezen). Bij de bso maken wij wekelijks gebruik van Meppel actief voor sporten met kinderen en kinderyoga. 

Openingstijden


Dagopvang

 • Geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 7.30 tot 18.30 uur. Op deze dagen is ook vervroegde opvang vanaf 7.00 uur mogelijk. Vraag de manager naar de mogelijkheden!
 • Op woensdag  geopend van 7.30 tot 18.30 uur. 
 • Brengen en halen tussen de middag tussen 12.30 en 13.00 uur

Peuterspeelzaal

Geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag, 's ochtends van 8.30 tot 11.30 uur  en 's middags van 13.00 tot 15.00 uur. Op woensdag alleen in de ochtend.

Voorschoolse opvang

Geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 7.00 tot 8.30 uur. Op woensdag van 7.30 tot 8.30 uur

Buitenschoolse opvang

 • Geopend op maandag tot en met vrijdag van 14.00 tot 18.30 uur 
 • In schoolvakanties geopend van 7.30 tot 18.30 uur

Bereikbaarheid & parkeren

Kinderopvang Partou aan de Zuiderlaan is gelegen in de wijk Koedijkslanden. Sinds augustus 2012 zijn wij gevestigd in het multifunctioneel kindcentrum "Het Palet". Het Palet is een prachtig ruim opgezet kindcentrum waarin twee basisscholen gevestigd zijn (Chr. basisschool Het Kompas en openbaar basisonderwijs "De Sprinkels"), CJG, Prima life junior, een Grandcafé, buurtzorg en wijzelf. Een unieke locatie met vele samenwerkingsmogelijkheden. Het gebouw heeft een ruime parkeerplaats.
Ik ben op zoek naar

Aanmelden

Wil je je zoon of dochter direct aanmelden bij Partou? Dat kan. Als je het formulier invult, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Of wil je eerst komen kijken bij Partou? Dat kan natuurlijk ook! We zien je graag bij de Partou-vestiging van je keuze.

RondleidingAanmelden