Onze opvang

Dagopvang

Dagelijks worden er op onze kinderopvang activiteiten ondernomen op het gebied van taal, begrippen en voorlezen. Er wordt thematisch gewerkt omdat we het educatieve VVE-programma ‘Puk & Ko’ gebruiken en van daaruit onze activiteiten plannen. Op deze manier worden de kinderen taalvaardiger ter voorbereiding op de basisschool. Daarnaast wordt er geknutseld, gespeeld in diverse hoeken en buiten gespeeld. 

Buitenschoolse opvang

Voor en na schooltijd is voor de kinderen vrije tijd, daarom mogen ze zelf kiezen wat ze willen gaan doen. Naast de stamgroepruimte is er een handenarbeidlokaal en een grote speel- en gymzaal die we dagelijks kunnen gebruiken. Op die manier is er veel aandacht voor sport en spel. We werken veel met kleinere groepen waarin de kinderen zelf de keuze kunnen maken wat ze willen doen, waarbij de pedagogisch medewerkers faciliteren en begeleiden. In de vakanties gaan we op bezoek naar de camping, naar de boerderij, de bioscoop of de dierentuin. Voor het vervoer gebruiken we de Partou-bus. 

Soorten opvang

  • Dagopvang
  • Buitenschoolse opvang (bso)
  • Voorschoolse opvang

Groepsindeling

Dagopvang

Er zijn 2 verticale groepen van 0 tot 4 jaar.
Een verticale groep heeft maximaal 12 kinderen met 2 pedagogisch medewerkers.

Buitenschoolse opvang

  • 1 groep van 4 tot 7 jaar
  • 1 groep van 7 tot 12 jaar

VVE-programma

Ja; de dagopvang werkt met het educatieve programma Puk & Ko.

Extra aandacht voor:

Dagopvang: Muziek
Bso: Sport en spel 

Gevestigd in school of multifunctioneel centrum:

Ja; in een multifunctioneel centrum, MFA Noorderbreedte 

Ophalen van school

De kinderen worden lopend opgehaald van De Klister en De Poolster. Vanaf 8 jaar mogen kinderen zelfstandig vanuit school komen. Kinderen van School 75 in Buinerveen worden met de taxi opgehaald.

Ons pand

De MFA is een groot, ruim en zeer toegankelijk pand. Het heeft een duidelijke dorpsfunctie omdat er activiteiten zijn voor jong en oud en de bibliotheek in het pand gevestigd is, evenals de huisartsenpraktijk en de apotheek.

Dagopvang
De dagopvang is naast de peuterspeelzaal gesitueerd en heeft 2 groepsruimtes en een gezamenlijke hal waar gespeeld kan worden en die vanuit de entree van het gehele pand zichtbaar is. De ruimtes zijn warm en kleurrijk ingericht met veel verschillende hoeken. Er is veel daglicht in alle ruimtes. De dagopvang heeft een zeer gezellige, warme, open en toegankelijke uitstraling!

Buitenschoolse opvang
De bso beschikt over een grote ruimte voor speciale activiteiten en ontvangsten, en een speel- en gymzaal die we delen met de school. Het is gezellig, warm en sfeervol ingericht en in de grote hal wordt kunst geëtaleerd in de vorm van onder andere schilderijen en foto's. De bso-ruimte heeft de indeling van een grote, gezellige huiskamer. 

Onze speelplaats

Dagopvang
De buitenspeelplaats deelt de dagopvang met de peuterspeelzaal. Er is een veilige omheining en er zijn 2 zandbakken met netten. De buitenspeelplaats is gedeeltelijk bestraat en er is veel gras. In het grasveld is een heuvel gecreëerd waar kinderen vanaf kunnen rollen. De buitenruimte heeft hierdoor een natuurlijke uitstraling. Er zijn voldoende  mogelijkheden om te rennen en te fietsen. Op warme dagen in de zomer wordt er met watersproeiers gespeeld. 

Buitenschoolse opvang
De buitenspeelplaats van de bso wordt gedeeld met de onderbouw van de basisschool. Er is gedeeltelijk bestrating en veel gras. Dat geeft een natuurlijke uitstraling. Er is een zandbak en er zijn veel mogelijkheden om te rennen, te fietsen en balspelen te doen.
De dagopvang maakt ook gebruik van deze buitenspeelplaats, zodat broertjes en zusjes elkaar kunnen ontmoeten. In de buurt zijn de sportvelden, veel groen en het speelplein van de basisschool waar de bso-kinderen ook kunnen spelen na schooltijd. 

Nieuw Buinen is een dorp zonder een winkelcentrum. We zitten vlak naast de sportvelden en er is veel groen in de vorm van een groot grasveld met bomen naast het pand. Uitstapjes die we ondernemen zijn bijvoorbeeld wandelingen in de buurt, op bezoek bij de boerderij, naar de dierentuin, bioscoop of Ballorig. Vanuit de Brede School worden er ook natuuractiviteiten georganiseerd, zoals een excursie met de boswachter. 

Ons team

Ons team bestaat uit gekwalificeerde pedagogisch medewerkers, met veel aandacht voor uw kind. Onze pedagogisch medewerkers zijn geschoold en worden met regelmaat bijgeschoold. Er zijn bedrijfsmedewerkers in het team en we hebben een muziekcoach.

Openingstijden

Wij zijn geopend op maandag tot en met vrijdag. 

Dagopvang 

Geopend van 7.00 tot 18.00 uur.

Voorschoolse opvang

Geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 7.00 tot 8.30 uur.

Buitenschoolse opvang 

Geopend van 15.15 tot 18.30 uur.

Vakantieopvang van 7.30 tot 18.30 uur 

Bereikbaarheid & parkeren

De opvang is gevestigd in multifunctioneel centrum MFA Noorderbreedte. Het pand ligt centraal in het dorp Nieuw-Buinen, dat grenst aan Stadskanaal, en is dichtbij de sportvelden gelegen. De naamsaanduiding staat op het pand en de route buiten en binnen is duidelijk bewegwijzerd. De bereikbaarheid is prima, het pand ligt aan de route door het dorp. Er is een grote gezamenlijke parkeerplaats waar ouders kunnen parkeren bij het brengen en halen.
Let op: als u een navigatiesysteem gebruikt, kunt u het beste "Noorderdiep 123" intypen als adres. U komt dan uit op het parkeerterrein van MFA Noorderbreedte.
Ik ben op zoek naar

Aanmelden

Wil je je zoon of dochter direct aanmelden bij Partou? Dat kan. Als je het formulier invult, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Of wil je eerst komen kijken bij Partou? Dat kan natuurlijk ook! We zien je graag bij de Partou-vestiging van je keuze.

RondleidingAanmelden