Onze opvang

Dagopvang

Onze samenwerking met de speelzaal is uniek te noemen. Er komen 8 kinderen van buitenaf en 8 kinderen van onze opvang gaan elke ochtend onder begeleiding van een pedagogisch medewerker naar de speelzaal. Daar werken we de hele ochtend in leuke thema’s met het VVE-programma Puk en Ko, waar we ’s middags verder mee werken.
Daarnaast is er elke week (behalve in de vakanties) peuterdans en peuteryoga, waar de kinderen veel plezier aan beleven. Bij onze opvang eten we elke dag een warme maaltijd.

We hebben mooie buitenruimtes waar we veelvuldig gebruik van maken. Zo maken we samen met de ouders een mooie moestuin en zorgen daar samen voor. Ieder jaar hebben we een mooi en gezellig zomerfeest. Met de grote thema's zoals Sinterklaas en Kerstmis werken we nauw samen met de brede school, we vieren deze feesten gezamenlijk. Elk jaar vieren we opa- en omadag, met veel opa’s en oma’s. Daar zijn we trots op!
Ook is er elk jaar veel aandacht voor het voorleesontbijt. Kinderen komen in pyama en een oma of ouder leest het boek van dat jaar voor, waarna we heerlijk ontbijten met z'n allen. 

Buitenschoolse kinderopvang

De kinderen die voorschoolse opvang hebben, beginnen de dag rustig op een groep. 
Ze kunnen wat spelen of lezen totdat het tijd is om naar school te gaan. De pedagogisch medewerkers brengen de kinderen dan naar school. 
Tussen de middag is er keus tussen een broodmaaltijd of een warme maaltijd, we nemen de tijd en rust om gezellig met de kinderen te eten. Na school zijn er tal van naschoolse activiteiten, georganiseerd door een activiteitencoördinator. Zo is er kickboksen, sportinstuif, kleuterdans, Zumba en nog veel meer. 

Soorten kinderopvang

  • Dagopvang
  • Buitenschoolse opvang
  • Tussenschoolse opvang
  • Voorschoolse opvang 

Groepsindeling

Dagopvang: 1 babygroep, 1 verticale groep en 1 peutergroep. 
Andere opvang: 7 groepen, waarvan de jongste kleutergroepen van 4 tot ongeveer 6 jaar, dan 2 groepen van 6- tot ongeveer 8-jarigen en 1 oudste groep, de 8+  groep. 

VVE-programma

Ja

Extra aandacht voor:

Sport & spel 

Gevestigd in

Een school: er is een basisschool, een school voor speciaal onderwijs, een buurtrestaurant en nog wat kleine participanten. 
Het Drieluik en de Klimop (speciaal onderwijs) 

Ophalen van school

De meeste kinderen zitten in hetzelfde gebouw op school en worden dus in het gebouw zelf gehaald. Een paar kinderen zitten op andere scholen, deze worden lopend of met de tuktuk gehaald.

Ons pand

Dagopvang

Er zijn 4 groepen, lekker ruim en licht en elk met zijn eigen buitenruimte. Het is gezellig en op een veilige manier ingericht, een ruimte waar kinderen zich snel in thuis voelen. De entree is een grote hal, daar starten en eindigen we de dag. 

Buitenschoolse opvang

Ons pand is groot en biedt veel mogelijkheden. Na school maken we gebruik van de grote en kleine gymzalen en er is een grote keuken. Maar ook onze eigen bso-groepen zijn ruim en op een voor kinderen prettige manier ingericht. Iedere groep streeft ernaar om voor een uitdagende en fijne ruimte te zorgen. Je kunt goed verschil zien in de leeftijdsgroepen: de jongste groepen hebben nog veel speelhoeken, de oudste kinderen zien we veel met gezelschapsspellen of bijvoorbeeld op de computer. 

Onze speelplaats

Dagopvang

We hebben mooie buitenruimtes, waarvan één ruimte zo is ingericht dat alle groepen er kunnen spelen. Dat gebeurt ook regelmatig. Er staan veilige en goedgekeurde speeltoestellen en er liggen een fijne grote zandbak en een moestuin, zelf ontworpen door ouders en kinderen. Er is voldoende materiaal om te fietsen, te steppen of lekker op een skippybal te huppen. De andere ruimtes zijn ook ruim, maar hebben meer gras waarop lekker gebald of gekropen kan worden. In de omgeving zijn diverse speeltuinen en een park, maar dankzij onze fijne buitenruimtes hoeven we daar maar weinig gebruik van te maken. 

Andere opvang

De jongste kleutergroepen maken gebruik van de speelplaatsen van de school. Daar is het veilig en afgeschermd en kan er naar hartenlust worden gespeeld. Er is een zandbak maar er zijn ook fietsen, hoepels en ballen.
Vanaf ongeveer 6 jaar maakt de bso gebruik van de grote speelplaats voor de school, er zijn daar grote speeltoestellen, allemaal veilig verklaard. Aan de overkant is een speelveldje waar gevoetbald kan worden, maar er zijn ook bankjes waar de kinderen lekker kunnen zitten en kletsen. Buiten onze eigen speelplekken zijn er in de buurt voetbal- en tenniskooien te vinden. In vakanties maken we daar weleens gebruik van. 
Het komt ook weleens voor dat we met een groep kinderen naar het park gaan om daar te spelen of met mooi weer te picknicken. Uitstapjes buiten de deur maken we met het openbaar vervoer. Bijvoorbeeld 's zomers een dagje naar het strand van Almere of naar een speeleiland waar de kinderen hutten kunnen bouwen. 

Ons team

Ons team bestaat uit gekwalificeerde pedagogisch medewerkers, met veel aandacht voor uw kind. Alle pedagogisch medewerkers zijn in het bezit van de 'light'-versie VVE, ‘Puk en Ko’. Bij de medewerkers die de naschoolse activiteiten aanbieden, zit een keur aan diversiteit. Er zijn sportdocenten, dramadocenten, iemand die taalvaardigheid geeft, creatievelingen en meer. 

Openingstijden

Dagopvang

Geopend op maandag tot en met vrijdag van 7.30 uur tot 18.00 uur. 

Buitenschoolse opvang

Geopend op maandag tot en met vrijdag aansluitend op schooltijden tot 18.00 uur. In de vakanties geopend van 7.30 tot 18.00 uur.

Bereikbaarheid & parkeren

Onze kinderopvang is gevestigd in de Stripheldenbuurt in Almere-buiten. We zitten in een brede school, waardoor we goed herkenbaar zijn. We zitten vlakbij een treinstation, op 2 haltes met de bus of 10 minuten lopen. Er is voldoende parkeergelegenheid. 
Ik ben op zoek naar

Aanmelden

Wil je je zoon of dochter direct aanmelden bij Partou? Dat kan. Als je het formulier invult, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Of wil je eerst komen kijken bij Partou? Dat kan natuurlijk ook! We zien je graag bij de Partou-vestiging van je keuze.

RondleidingAanmelden