Onze opvang

In onze opvang besteden we extra aandacht aan muziek. We bieden wekelijks muziekles aan. Eén van de pedagogisch medewerkers heeft hiervoor een workshop gevolgd bij een muziekdocente. Ook bieden we twee keer per week speciale activiteiten aan voor kinderen van 3 jaar en ouder. Voor kinderen in die leeftijd is er op die momenten de gelegenheid om met alleen leeftijdsgenootjes te spelen en er worden uitdagende en leuke activiteiten aangeboden. Hierbij werken we volgens het VVE-programma ‘Uk & Puk’.
Ook bieden we twee keer per week peutergym aan in het speellokaal, onder leiding van een sportdocent.

Soorten kinderopvang

  • Dagopvang
  • Buitenschoolse opvang
  • Voorschoolse opvang

Groepsindeling

  • 3 verticale groepen van 0 tot 4 jaar
  • 3,5 bso-groepen van 4 tot 12 jaar

VVE-programma

Ja

Extra aandacht voor:

Muziek

Gevestigd in

Het gebouw wordt gedeeld met de Anne Frankschool, Toermalijn en Laarhorst.

Ophalen van school

Alle kinderen die onze bso bezoeken komen vanuit de Toermalijn, Anne Frankschool of Laarhorst. De jongste kinderen worden opgehaald bij het klaslokaal. Oudere kinderen komen zelfstandig vanuit school binnendoor naar de bso.

Ons pand

Onze kinderopvang is gevestigd in een nieuw pand, dat opgeleverd is in mei 2012.
Bij de inrichting van de groepsruimtes is rekening gehouden met alle leeftijden. Zo is er een veilige en rustige plek voor de allerjongsten in de box, is er een grote tafel met zitbanken om bijvoorbeeld aan te knutselen met de oudere kinderen of te eten en te drinken en zijn er speelhoeken waarin de kinderen zich kunnen vermaken. 

Naast onze groepsruimtes kunnen we gebruik maken van het speellokaal voor activiteiten, dat ook door de scholen wordt gebruikt.
Van het speellokaal maken we ook gebruik met de jongste kinderen van onze buitenschoolse opvang. 

Voor de bso hebben we 3 groepsruimtes. Hierin is allerlei speelmateriaal te vinden waarmee kinderen zich goed kunnen vermaken en er staan grote tafels waaraan we spelletjes doen, activiteiten doen of eten en drinken. 

Eén van de groepsruimtes is het technieklokaal, daar zitten we met de 7-pluskinderen. Het is een gezamenlijke ruimte die we delen met de scholen. Er is een werkbank aanwezig en een prachtige keuken voor leuke kookactiviteiten.

Onze speelplaats

Wij beschikken over een eigen afgezet gedeelte van een speelplein, waar kinderen naar hartenlust buiten kunnen spelen. Er is een speciale babyhoek waar de allerjongsten een frisse neus kunnen halen. Daarnaast is er een leuke grasheuvel met een glijbaan erin waar de kinderen volop plezier hebben. Ook is er een palenbos waar de kinderen op ontdekking kunnen, en is er een zandbak om gezellig in te spelen. Natuurlijk staan er in de schuur ook fietsen en ander spelmateriaal zoals ballen waarmee de kinderen zich op en top kunnen vermaken.

Met de buitenschoolse opvang maken we gebruik van de schoolpleinen van de scholen. Zo maakt Toverrijk 2 gebruik van het plein van de Anne Frankschool, waar o.a. een voetbalveldje, een zandbak en klimrek met glijbaan te vinden zijn.
Toverrijk 3 speelt op het plein van de Toermalijn. Ook hier zijn een grote zandbak en een leuk klimrek met glijbaan te vinden.

Op loopafstand van de Venlosingel ligt een kinderboerderij. Hier kunnen de kinderen spelen in de speeltuin, maar ook op ontdekkingsreis gaan bij de dieren. Vlakbij ons is ook een park waar we leuke spelletjes kunnen doen of een heerlijke wandeling kunnen maken.
We zijn in het bezit van een lichtgewicht duwkar met  zes zitplaatsen voor (jongere) kinderen. Dit is ideaal  om een uitstapje te maken met  kinderen die nog niet ergens heen kunnen wandelen of om eens wat verder de omgeving in te gaan. Er zijn ook babyzitjes aanwezig in de kar, waardoor kinderen van alle leeftijden kunnen deelnemen aan deze leuke uitstapjes.

Ons team

Ons team bestaat uit gekwalificeerde pedagogisch medewerkers, met veel aandacht voor uw kind. Eén van de pedagogisch medewerkers heeft een workshop gevolgd van een muziekdocente en geeft muziekles op de vestiging.
Een sportinstructeur komt twee keer per week peutergym verzorgen voor kinderen van ons kinderdagverblijf.

Openingstijden

Geopend op maandag tot en met vrijdag.

Dagopvang

Geopend van 7.30 tot 18.30 uur (vervroegde opvang is mogelijk van 7.00 tot 7.30 uur).

Buitenschoolse opvang

Geopend van 14.30 tot 18.30 uur. In vakanties en studiedagen geopend van 7.30 tot 18.30 uur.

Voorschoolse opvang

Geopend van 7.30 tot 8.00 uur.

In de vakanties worden de kinderen van de vestiging op de Brabantweg op deze locatie samengevoegd.

Bereikbaarheid & parkeren

We bevinden ons in de wijk Laar-Oost, in een gebouw samen met drie scholen; de Laarhorst, de Anne Frankschool en de Toermalijn. Onze ingang is te vinden aan de kant van de Toermalijn. Tegenover ons pand zijn meerdere hofjes waar u kunt parkeren.
Ik ben op zoek naar

Aanmelden

Wil je je zoon of dochter direct aanmelden bij Partou? Dat kan. Als je het formulier invult, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Of wil je eerst komen kijken bij Partou? Dat kan natuurlijk ook! We zien je graag bij de Partou-vestiging van je keuze.

RondleidingAanmelden