Onze opvang

Uw kind kan in onze opvang heerlijk vrij spelen en meedoen aan een keur aan activiteiten. 

Dagopvang

Op de dagopvang vindt er wekelijks het programma Muziekmaatjes plaats, waarbij de kinderen op verschillende manieren in aanraking komen met muziek. Met het dagelijkse programma Basic spelen wordt de motorische ontwikkeling van baby’s spelenderwijs gestimuleerd. 

Door uitstapjes te maken, vergroten we de wereld van kinderen en laten we ze nieuwe situaties ervaren en prikkelen we hun ontwikkeling. Indien de bezetting dit toelaat gaan we met de kinderen op ontdekking. Twee keer per maand gaan we met een kleine groep kinderen naar verzorgingstehuis Hanzeheerd de Bongerd, waar we samen met de ouderen leuke activiteiten samendoen met de ouderen. 

Met de 2 plus kinderen wordt er gewerkt vanuit een thema. Aan de hand van een thema worden er activiteiten georganiseerd en wordt tegelijkertijd de ontwikkeling van de kinderen gestimuleerd. 

Peuterspeelzaal

De peuterspeelzaal is een VVE-locatie (voor- en vroegschoolse educatie) die werkt vanuit de methode ‘Peuterplein’. Wij stimuleren jonge kinderen spelenderwijs in hun ontwikkeling. We hebben oog voor de behoeftes van uw kind en spelen goed in op mogelijke ontwikkelingsachterstanden, zodat uw kind een goed start op de basisschool krijgt. Ons kinderdagverblijf werkt met de 3+ groep ook vanuit deze methode en de thema's lopen synchroon aan die van de peuterspeelzaal. 

Kinderen kunnen bij de peuterspeelzaal terecht vanaf 2 jaar. Ouders die geen recht op kinderopvangtoeslag hebben, krijgen vanuit de gemeente Hattem subsidie voor de peuterspeelzaal als hun kind 2,5 jaar oud is. Wilt u meer over deze regeling weten neem dan contact op met vestigingsmanager Marianne Balster (038-4447400) of onze klantenservice (088-2357500).

Buitenschoolse opvang

Op de buitenschoolse opvang ondernemen we allerlei leuke activiteiten, denk bijvoorbeeld aan knutselen, buitenspel en -sport, kleine kookactiviteiten, uitstapjes naar speeltuin, bos of centrum en sportclinics met bijvoorbeeld de gymnastiekvereniging, tafeltennisvereniging, tennisvereniging of voetbalvereniging. Ook hebben we regelmatig unieke activiteiten, zoals fotografeerles of bijvoorbeeld een bezoek van een imker. Leuk en leerzaam! Kinderparticipatie vinden wij belangrijk, per kwartaal wordt er aan de kinderen gevraagd wat zij zelf leuk vinden om te gaan doen en wordt dit in een activiteitenschema vastgelegd. 

Wij werken samen met Connect logopedie. Bij de eerste signalen van logopedische zorg wordt u geattendeerd op de mogelijkheid om Connect in te schakelen. De afspraak met Connect en uw kind kan voor uw gemak plaatsvinden op deze vestiging van Partou.

Soorten opvang

 • Dagopvang
 • Peuterspeelzaal (vanaf 2 jaar)
 • Buitenschoolse opvang

Groepsindeling

 • 2 verticale groepen van 0 tot 4 jaar
 • 1 babygroep van 0 tot 2 jaar
 • 1 peutergroep van 2 tot 4 jaar
 • 3 bso-groepen van 4 tot 7 jaar
 • 1 bso-groepen van 7 jaar en ouder

VVE-programma

Ja, Peuterplein

Ophalen van school 

We halen de kinderen op van de diverse scholen:
 • Palet (lopend)
 • Van Heemstraschool 
 • JanJasper
 • De Vlonder 
 • De Zaaijer 
 • Andreasschool
Voor het ophalen hebben wij twee fietskarren en een bso bus tot onze beschikking. Onze voorkeur gaat er naar uit om de kinderen op te halen met de fietskar, mocht het nodig zijn dan gebruiken we de bso bus. 

Ons pand

We hebben veel ruimte in en om onze vestiging heen. Wanneer u het terrein op komt ziet u drie gebouwen. In elk gebouw zit een andere vorm van opvang. Zowel op de peuterspeelzaal als op de dagopvang, beschikken we over 3 groepsruimtes. De peuterspeelzaal heeft een groot speelplein en de dagopvang heeft een ruime natuurlijk aangelegde tuin. Zowel de peuterspeelzaal als de dagopvang beschikken over veel buitenspeelgoed. We gaan dan ook iedere dag, mits het weer het toelaat, naar buiten. Ook hebben we een bolderkar en fietskarren. 

Onze bso is verdeeld over twee gebouwen. In het ene gebouw vangen we de kleuters op (maandag, dinsdag, donderdag), in het andere gebouw de kinderen vanaf groep 3/4. Tijdens studiedagen, vakanties en op woensdag en vrijdagmiddag is één gebouw geopend.

In beide gebouwen werken we met 'hoekjes'. Het gebouw waar de kleuters worden opgevangen, dient tevens als peuterspeelzaal. De hoekjes zijn hier gericht op de jongste kinderen. Zo is er bijvoorbeeld een huishoek, een lees- / puzzelhoek, een bouwhoek en een gymruimte. In het andere gebouw is een poppen- / winkel- en keukenhoek, een bouwhoek, een lees- / puzzelhoek, een hoekje met een poppenhuis en een atelier.

Onze speelplaats

Op het speelplein van de peuterspeelzaal staat een grote zandbak, twee schommels en een speelhuis met glijbaan. In de tuin van het kinderdagverblijf is een verkeerspad aangelegd en hebben we wilgentenentunnels, stapblokken, gras, twee zandbakken en de  bosrand. De tuin biedt zowel zonplekken als schaduwrijke plekken. Het kindercentrum is gelegen in het midden van Hattem. We zijn in de gelegenheid om op alle plaatsen te komen, van het bos tot de speeltuin tot de ijsboerderij. Ook de eendjes worden regelmatig gevoerd en we maken uitstapjes in het kader van een thema. Zo is de brandweer al eens bezocht. 

Voor de peuteropvang en buitenschoolse opvang beschikken we over een grote buitenruimte. Het grootste gedeelte hiervan is betegeld, zodat kinderen hierop met fietsjes, skelters en andere voertuigen kunnen rijden. Middenin is de ruime zandbak, met bomen eromheen tegen de felle zon. Op het gras hebben we een aantal schommels, een huisje met glijbaan en een klimrek. 

Verder kunnen we gebruik maken van het schoolplein van ‘Het Palet’. Deze school ligt direct naast ons kindercentrum. Ook mogen we gebruik maken van het Paletveld: een grote grasvlakte naast ons kindercentrum waar we kunnen sporten en spellen kunnen doen.
Op loopafstand is er bovendien nog een speeltuintje en een grasveld. Het centrum is op loopafstand, het bos op fietsafstand.

Ons team

Ons team bestaat uit gekwalificeerde pedagogisch medewerkers, met veel aandacht voor uw kind. Onze medewerkers zijn getraind in het VVE-programma Peuterplein. We hebben medewerkers in ons team die goed kunnen tekenen, schminken en goed zijn in drama (toneelspel).

Openingstijden

Dagopvang

De dagopvang is geopend op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 7.30 tot 18.30 uur. Indien er ruime openingstijden gewenst zijn, dan kunt u dit bespreekbaar maken bij de vestigingsmanager. 

Buitenschoolse opvang

 • Maandag en dinsdag van 15.00 tot 18.30 uur
 • Woensdag van 11.00 tot 18.30 uur
 • Donderdag en vrijdag van 11.30 tot 18.30 uur
 • In vakanties zijn we geopend van 7.30 tot 18.30 uur.
Kinderen van basisschool Het Palet worden binnen de school op Dorpsweg 33 opgevangen aansluitend op het continurooster.

Bereikbaarheid & parkeren

De dagopvang, peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang zijn gelegen aan een doorgaande weg in het midden van Hattem. Gesitueerd tussen de kerk en basisschool Het Palet. De dagopvang is gevestigd aan de Dorpsweg 31b, de peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang is gelegen aan Dorpsweg 29. Auto’s kunnen gratis geparkeerd worden aan de Dorpsweg.
Ik ben op zoek naar

Aanmelden

Wil je je zoon of dochter direct aanmelden bij Partou? Dat kan. Als je het formulier invult, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Of wil je eerst komen kijken bij Partou? Dat kan natuurlijk ook! We zien je graag bij de Partou-vestiging van je keuze.

RondleidingAanmelden