Onze opvang

Peuterspeelzaal

Op onze peuterspeelzaal werken we in kleine groepen van 16 kinderen met het vve-programma Startblokken. Door een optimale samenwerking met de Antoniusschool dragen wij bij aan een doorgaande ontwikkellijn van peuterschool naar basisschool. 

U neemt altijd een ochtend én een middag af. De minimale plaatsing is vijf uur per week. Heeft uw kind een vve-indicatie, dan kunt u nog twee extra dagdelen gratis afnemen. Voor de 3+ kinderen is er een mogelijkheid om een woensdagochtend extra af te nemen. Voor de peuterspeelzaal gelden verschillende tarieven gebaseerd op inkomen en/of subsidie. 

De kinderen op de peuterspeelzaal hebben een afwisselend dagprogramma. Een onderdeel daarvan past bij onze vve-thema-activiteiten, zowel binnen als buiten. De thema's waar we mee werken, zijn herkenbaar en gericht op de ontwikkeling van de kinderen. 

De kinderen maken vooral veel plezier en er zijn veel uitdagingen in het spel en speelgoed. U vindt in de ruimte leuke speelhoekjes waar kinderen volop hun fantasie kunnen gebruiken. Iedere 6 weken staat een nieuw thema centraal.  Voorbeelden zijn ‘Dit ben ik', ‘Beroepen’ of ‘Sprookjes’. Maar ook de feestelijkheden als Kerst, Sint, Carnaval en voorleesweken krijgen volop de aandacht. Zeker als het de kinderen aanspreekt.

Buitenschoolse opvang

We plannen dagelijks activiteiten. Deze activiteiten zijn gesplitst in activiteiten voor kinderen van 4 tot 8 jaar en 8 tot 12 jaar.
Daarbij streven we ernaar om voor beide leeftijdscategorieën een binnen- en buitenactiviteit te plannen.
Alle ouders ontvangen voorafgaand aan de week de activiteitenplanning.

De activiteiten die we plannen richten zich op:
 • kunst & cultuur (bijv. een schilderij maken, servies schilderen, kookactiviteiten, muziek- en dansactiviteiten)
 • natuur & techniek (naar het bos, beestjes zoeken, onderzoekjes doen, proefjes doen)
 • sport & spel (deze activiteiten vinden buiten plaats of in de gymzaal van school)
 • multimedia (bijv. animatiefilmpjes maken, fotoshoot, muziekclip, dit alles met behulp van MacBooks, filmcamera's en fototoestellen)
 • Daarnaast huren we meerdere malen per jaar professionals in die workshops komen geven. De workshops worden per half jaar gepland en naar de ouders gecommuniceerd. Enkele voorbeelden van workshops zijn; pimp je gympen,  bodypercussie, leer bewerken, graffiti, fotografie, locking, breakdance en circus.
Ook gaan we minimaal 2 x per jaar met de Natuurbus de bossen in. Er is een nauwe samenwerking met Staatsbosbeheer, en ook IVN geeft geregeld verschillende workshops, waarin we alles leren over bijvoorbeeld vleermuizen en uilen.

In de vakanties ondernemen we minimaal 1 x per week een uitstapje met de kinderen. 
Een hoogtepunt in de vakantie is de mobiele kinderboerderij die ons jaarlijks bezoekt in de zomer. 

Soorten kinderopvang

 • Buitenschoolse opvang
 • Tussenschoolse opvang
 • Voorschoolse opvang
 • Peuteropvang (peuterarrangement/psz)
We werken intensief samen met de pedagogisch medewerkers van de dagopvang bij Partou op de Vlinderhei 7

Groepsindeling

Buitenschoolse opvang

Er zijn 4,5 groep gevestigd in het hoofdgebouw en 1 groep in de dependance.

Peuteropvang

1 groep met kinderen van 2,5 tot 4 jaar. 

Alle kinderen zijn welkom van 2,5  tot 4 jaar. We zullen uw kindje nauwgezet in de ontwikkeling volgen en een goede overdracht doen naar school. We werken samen met alle scholen waar u voor kiest. Met stichting Antoniusschool vormen we een IKC (Intergraal Kindcentrum)

VVE-programma

Ja; Uk & Puk.

Extra aandacht voor:

Kunst & cultuur en natuur & techniek 

Gevestigd in

De school Sint Antonius 

Ophalen van school (bso)

De kinderen worden lopend van school opgehaald. Dit geldt voor zowel de Heydonck, de Klimboom als Sint Antonius. 

Ons pand

Onze buitenschoolse opvang heeft een hoofdgebouw en een dependance. Het hoofdgebouw bestaat uit 2 gekoppelde woonhuizen. De kamers van de huizen zijn themakamers. Zo hebben we:

Een leefkeuken: hier komen de kinderen binnen en eten en drinken ze.
Een spelletjeskamer: de gezelschapsspellen en puzzels zijn hier te vinden.
Een bouwkamer: al het constructiemateriaal is hier te vinden, zoals lego, knexx, kapla, grote blokken, clics, maar ook garages en auto's.
Een stiltekamer: een ruimte waar de kinderen naartoe kunnen voor een rustig plekje, om samen even te kletsen of een boekje te lezen, of gewoon te luieren op de bank.
Een fantasiekamer: hier kunnen de kinderen hun fantasieën werkelijkheid laten worden door op te treden op het podium, te spelen in de huishoek, te verkleden, te schminken of te spelen met het poppenhuis of de barbies.
Een kinderatelier: naar hartenlust knutselen en schitterende kunstwerken maken met al het materiaal dat beschikbaar is.
Een 8+ruimte: deze ruimte is voor de grootste kinderen. Door hen zelf ingericht!
Een multimediaruimte: filmpjes maken, animaties, muziek produceren, clips maken, fotoshoots en deurplaten. 
Kinderen kiezen zelf waar ze gaan spelen. Er heerst een huiselijke sfeer en er zijn veel mogelijkheden.

De dependance zit in basisschool Sint Antonius. We maken daar gebruik van de ruime aula. In de aula creëren we hoeken waarin de kinderen kunnen spelen. De hoeken zijn een afgeleide van de kamers van het hoofdgebouw. Er is een kleine hechte groep met een huiselijke sfeer. 

Onze speelplaats

De buitenruimte bij beide locaties bestaat uit een groot plein, met diverse veilige speeltoestellen (deze worden jaarlijks gecontroleerd) en een zandbak. Ook zijn er fietsen en karren voor de kinderen en uiteraard hebben we veel buitenspeelgoed. We zitten in een groene wijk met veel parken, bos, sportvelden en diverse speeltuinen. Ook is er een kinderboerderij. Verder werken we nauw samen met de sport-bso van Partou aan de  J. van Wassenaerstraat, die gevestigd is bij voetbalvereniging Wilhelmina Boys. 

Ons team 

Ons team bestaat uit gekwalificeerde pedagogisch medewerkers, met veel aandacht voor uw kind. Binnen ons team hebben we de volgende talenten in huis:
 • voorleescoach
 • bewegingsexpert
 • bloemschikker
 • kunstenaar
Alle medewerkers op de peuteropvang hebben de opleiding ‘Voor- en Vroegschoolse Educatie’ gevolgd, zowel ‘Uk en Puk’ als ‘Startblokken’. Hiermee hebben we een doorgaande lijn met de basisschool.  De leidsters zijn allemaal BHV-opgeleid. Veiligheid, hygiëne en gezelligheid vinden we belangrijk. Dit stralen we uit.

Openingstijden

Geopend op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag

Voorschoolse opvang

7.30 tot 08.30 uur

Buitenschoolse opvang

Aansluitend aan schooltijd tot 18.30 uur, in vakanties zijn we geopend van 7.30 tot 18.30 uur.

Onze vestiging op de Vlinderhei 14 is open op maandag, dinsdag en donderdag. Op woensdag en vrijdag en tijdens de schoolvakanties maken onze kinderen gebruik van de bso aan de Wildheuvel 1-3. In alle schoolvakanties bieden we leuke activiteiten en uitstapjes aan op de Wildheuvel 1-3. 

Peuteropvang

Geopend op maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 11.00 in de ochtend.

Bereikbaarheid & parkeren

Onze kinderopvang aan de Wildheuvel is gevestigd in de wijk Heuveleind/ Heivelden, in de schoolwoningen aan de Wildheuvel, naast basisschool de Heydonck. De bso is makkelijk bereikbaar en voor de deur is voldoende parkeergelegenheid.
Ik ben op zoek naar

Aanmelden

Wil je je zoon of dochter direct aanmelden bij Partou? Dat kan. Als je het formulier invult, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Of wil je eerst komen kijken bij Partou? Dat kan natuurlijk ook! We zien je graag bij de Partou-vestiging van je keuze.

RondleidingAanmelden