Onze opvang

Op onze kinderopvang wordt dagelijks aan 2- tot 4-jarigen Vroeg- en Vroegschoolse Educatie (VVE) aangeboden. VVE-programma's stimuleren de ontwikkeling van kinderen. Het VVE programma wat bij ons gebruikt wordt heet 'Uk en Puk'. Uk en Puk maakt gebruik van verschillende thema's, die om de 6 weken wisselen. Bij elk thema worden de ouders betrokken en wordt er nieuw en uitdagend spelmateriaal aangeboden aan de kinderen. 

Tijdens elk thema staan verschillende onderwerpen centraal. Denk hierbij bijvoorbeeld aan emoties, begrippen als groot en klein, het weer of eten en drinken. Tijdens elk thema wordt de groepsruimte van de peutergroepen aangepast. Zo hebben we in de zomer bijvoorbeeld een ijswinkel om in te spelen en in de herfst wordt deze omgetoverd tot een kabouterhuis. Ouders worden tijdig op de hoogte gesteld van het aankomende thema en weten dan ook waar hun kind op dat moment mee bezig is. We bieden de peuters ook yogales aan. Wilt u meer weten over VVE? Kijk dan op onze algemene pagina over VVE, VVE in Amsterdam of bekijk onze video.

Op de babygroepen wordt er veel aandacht gegeven aan de allerkleinsten die bij ons verblijven. Alle baby’s hebben hun eigen behoefte en verdienen tijd en aandacht. De pedagogisch medewerkers gaan liefdevol om met zowel de baby’s als de ouders. Het is voor ons van het grootste belang dat zowel de ouders als de kinderen zich prettig voelen en daarnaast dat ouders met een goed gevoel hun kinderen aan ons overdragen.

Middels een vaste dagindeling krijgen de kinderen te eten en te drinken en gaan zij slapen. Gelukkig blijft er nog genoeg tijd over om lekker te knuffelen, te spelen en op onderzoek uit te gaan. Op de babygroepen is er aandacht voor activiteiten met muziek en dans, maar ook wordt er geregeld iets geknutseld met de kleintjes en gaan zij in de zomer lekker naar buiten.


Soorten kinderopvang

Dagopvang

Groepsindeling

  • 1 babygroep van 0 tot 2 jaar
  • 1 peutergroep van 1,5 tot 4 jaar
  • 1 peutergroep van 2 tot 4 jaar

VVE-programma

Ja, Uk en Puk

Gevestigd in school of multifunctioneel centrum:

Ja, in een multifunctioneel centrum: Het Binnenhof

Ons pand

Partou heeft grote groepsruimtes die allen direct grenzen aan een buitenruimte. Vanuit iedere groep is het dus makkelijk om naar buiten te gaan, wat we dan ook vaak doen. De groepen zijn licht door de vele ramen. De groepen komen allen uit op eenzelfde gang en hier spelen we dan ook regelmatig met z'n allen. Iedere groep heeft zijn eigen keuken en verschoonruimte.

Onze speelplaats

We hebben een grote buitenruimte, deze bevindt zich op het grote plein voor het Multifunctioneel Centrum. Onze buitenruimte is middels een hek afgesloten van de rest van het plein, zodat we de kinderen veilig kunnen laten buiten spelen. We hebben veilige speeltoestellen, een zandbak en veel materiaal om mee te spelen. De babygroepen hebben een aparte buitenruimte die ook vanuit de groep te bereiken is. De babygroepen spelen echter vaak buiten bij de peuters, zodat zij met z'n allen kunnen spelen.

We zijn gevestigd in Amsterdam-Buitenveldert aan de A.J.Ernststraat, tegenover winkelcentrum Groot Gelderlandplein. Daarnaast zijn er diverse parken in de buurt, zoals het Amstel Park en het Beatrixpark, en kunnen we op stap naar diverse speeltuinen in de buurt.

Ons team

Ons team bestaat uit gekwalificeerde pedagogisch medewerkers, met veel aandacht voor uw kind. We beschikken over bedrijfshulpverleners met een kinder-EHBO diploma en over een muziekcoach. Onze medewerkers zijn getraind in het VVE-programma Uk en Puk.

Openingstijden

Geopend op maandag tot en met vrijdag van 7.30 tot 18.30 uur.

Bereikbaarheid & parkeren

Onze kinderopvang is gevestigd in Amsterdam-Buitenveldert aan de A.J.Ernststraat 134, tegenover het winkelcentrum Groot Gelderlandplein. We zitten in een modern, groot gebouw dat een Multi Functioneel Centrum (MFC) genoemd wordt. Dit betekent dat Partou in dit gebouw zit met vele andere organisaties, zoals bijvoorbeeld 2 basisscholen (De Merkelbach en Montessori De Stern), een peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang, een consultatiebureau (OKC) en een organisatie die activiteiten aanbiedt voor ouders en kinderen (Dynamo).

Het openbaar vervoer stopt op 10 minuten loopafstand van de locatie (metro 51, richting Amstelveen Westwijk, halte A.J. Ernststraat en tram 5 richting Amstelveen Binnenhof, halte A.J. Ernststraat, bus 62, halte Loowaard. Station Amsterdam Zuid en het WTC liggen ook op 10 minuten loopafstand. Er is voldoende parkeergelegenheid onder het winkelcentrum Groot Gelderlandplein (eerste uur gratis) aan de overkant van de straat en daar is tevens een blauwe parkeerzone waar 1,5 gratis geparkeerd mag worden (op vertoon van een blauwe parkeerschijf).       
Ik ben op zoek naar

Aanmelden

Wil je je zoon of dochter direct aanmelden bij Partou? Dat kan. Als je het formulier invult, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Of wil je eerst komen kijken bij Partou? Dat kan natuurlijk ook! We zien je graag bij de Partou-vestiging van je keuze.

RondleidingAanmelden