Onze opvang

We beschouwen de tijd bij ons op de bso als vrije tijd voor de kinderen. De kinderen mogen daarom zelf kiezen wat zij willen doen. Soms is het muziek luisteren, lekker chillen met vrienden of vriendinnen. De oudere kinderen gaan vaak, bouwen met lego en knex, timmeren in het houthok of tafelvoetballen. De jongere kinderen zijn vaak op hun groep aan het spelen met de treinbaan, het winkeltje of worden in de relaxhoek met kussens voorgelezen. Op het aangrenzende schoolplein kunnen de kinderen hun energie kwijt. Ze kunnen rennen, klauteren, fietsen, skeeleren of een balletje trappen.

Op de bso hebben we ook moestuintjes die we samen met een timmerman hebben gemaakt. Hierin zaaien, verzorgen en oogsten we groenten en fruit die we dan tijdens de lunch vaak eten. 
 
In de vakanties zijn de kinderen van Partou aan de Kraijenhoffstraat bij ons op de vestiging. We organiseren dan uitstapjes of activiteiten in een bepaald thema. Zo hebben we een ‘reis om de wereld’ gemaakt, waarbij we iedere week een continent aandeden. De activiteiten en de uitstapjes werden hierop aangepast: een bezoekje aan de Chinese tempel, baklava maken en naar het Tropenmuseum!

Soorten kinderopvang

Buitenschoolse opvang

Groepsindeling

Er zijn twee horizontale groepen. Eén voor de kinderen van 4 t/m 6 jaar en één voor kinderen vanaf 7 jaar. 

Gevestigd in

We zijn gevestigd in een vrijstaand pand op het schoolplein van basisschool Alan Turing.

Ophalen van school (bso)

Kinderen worden lopend opgehaald vanaf Basisschool Oostelijke Eilanden en basisschool Alan Turing. 

Ons pand

Er zijn lichte en grote groepsruimten, één voor de kinderen van 4 t/m 6 jaar en één voor kinderen vanaf 7 jaar. Op het zonnige dakterras staan de zelfgemaakte moestuintjes. Als het weer het toelaat, eten we met de oudste kinderen op het dakterras. Kinderen krijgen de mogelijkheid om hun creativiteit te ontwikkelen in de speciale ruimte voor houtbewerking of bij de schildersezels. 

Onze speelplaats

het schoolplein is alleen toegankelijk voor de kinderen, waardoor ze zich vrij kunnen bewegen. Er staan verschillende speeltoestellen en er is een zandbak voor de jongste kinderen.

Er zijn fietsen waar de kinderen gebruik van kunnen maken en er worden verschillende sport- en spelactiviteiten aangeboden. Op loopafstand is het Scheepvaartmuseum en het NEMO, waar we wel eens op bezoek gaan. Richting de Czaar Peterstraat ligt de Oosterspeeltuin, waar we regelmatig te vinden zijn.

Door de centrale ligging zijn we met het openbaar vervoer snel bij alle leuke en bijzondere plekjes in Amsterdam. Het Oosterpark ligt in de buurt, maar ook Natureluur bij het Sloterpark bezoeken we in de vakanties met regelmaat. Ook de buurt biedt ons voldoende uitdaging om op pad te gaan. Zo gaan we in de buurt op zoek naar de herfst of ontdekken we nieuwe speelpaatsen.

Ons team 

Ons team bestaat uit gekwalificeerde pedagogisch medewerkers, met veel aandacht voor de kinderen. Zij dagen de kinderen uit in hun ontwikkeling. Ze stimuleren ze om hun zelfstandigheid te vergroten. We vinden het belangrijk dat kinderen zelf doen, ontdekken en ervaren. De pedagogisch medewerkers dragen actief bij aan spel en ontwikkeling. 

Openingstijden

Geopend op maandag tot en met vrijdag na schooltijd tot 18.30 uur.
In de schoolvakanties en op studiedagen zijn wij geopend van 7.30 tot 18.30 uur. 

Bereikbaarheid & parkeren

Onze kinderopvang bevindt zich in Amsterdam Centrum in de buurt van de Oosterkerk. We zitten op het schoolplein van basisschool Alan Turing.  Het Scheepvaartmuseum is op loopafstand. We zijn bereikbaar vanaf Amsterdam Centraal Station met bus 22 richting Indische Buurt. De uitstaphalte is Wittenburgergracht. Er zijn rondom ons pand voldoende betaalde parkeerplekken.
Ik ben op zoek naar

Aanmelden

Wil je je zoon of dochter direct aanmelden bij Partou? Dat kan. Als je het formulier invult, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Of wil je eerst komen kijken bij Partou? Dat kan natuurlijk ook! We zien je graag bij de Partou-vestiging van je keuze.

RondleidingAanmelden