Onze opvang

We werken met thema’s die van vakantie tot vakantie lopen. In de vakantie gebruiken we een dag om het thema af te sluiten. Zo hebben we onder begeleiding van een timmerman eigen plantenbakken gemaakt. Hierin zaaien, verzorgen en oogsten we groenten en fruit. We beschouwen de tijd bij ons voor kinderen ook als vrije tijd. De kinderen mogen daarom zelf kiezen wat zij willen doen. Soms is het muziek luisteren of lekker chillen met vrienden of vriendinnen, maar vaker is dat voor de oudere kinderen bouwen met lego, knex, timmeren in het houthok of tafelvoetballen. De jongere kinderen zijn vaak op hun groep aan het spelen met de treinbaan, het winkeltje of worden voorgelezen, hangend in de kussens. Op het aangrenzende schoolplein kunnen de kinderen hun energie kwijt. Ze kunnen rennen, klauteren, fietsen, skeeleren of een balletje trappen.
 
In de vakanties zijn de kinderen van Partou aan de Kraijenhoffstraat bij ons op de vestiging. De kinderen zijn er dan de hele dag en we organiseren dan uitstapjes of activiteiten in een bepaald thema. Zo hebben we een ‘reis om de wereld’ gemaakt, waarbij we iedere week een continent aandeden. De activiteiten en de uitstapjes werden hierop aangepast: een bezoekje aan de Chinese tempel, baklava maken en naar het Tropenmuseum!

Soorten kinderopvang

Buitenschoolse opvang

Groepsindeling

Er zijn twee horizontale groepen. Eén voor de kinderen van 4 t/m 6 jaar en één voor kinderen vanaf 7 jaar. 

Gevestigd in

op het schoolplein van basisschool de Pool 

Ophalen van school (bso)

Kinderen worden lopend opgehaald vanaf Basisschool Oostelijke Eilanden en basisschool de Pool. 

Ons pand

Er zijn lichte en grote groepsruimten, één voor de kinderen van 4 t/m 6 jaar en één voor kinderen vanaf 7 jaar op de eerste etage. Op het zonnige dakterras staan met de kinderen gemaakte plantenbakken. Als het weer het toelaat, eten we met de oudste kinderen op het dakterras. Kinderen krijgen de mogelijkheid om hun creativiteit te ontwikkelen in de speciale ruimte voor houtbewerking of bij de schildersezels. 

Onze speelplaats

Om het schoolplein is een hek, waardoor de kinderen zich vrij kunnen bewegen op het schoolplein. Er staan verschillende speeltoestellen en er is een zandbak.

Er zijn fietsen waar de kinderen dankbaar gebruik van maken en er worden verschillende sport- en spelactiviteiten aangeboden. Op loopafstand is richting het Centraal Station het Scheepvaartmuseum en het NEMO. Richting de Czaar Peterstraat ligt de Oosterspeeltuin, waar we regelmatig te vinden zijn.

Door de centrale ligging zijn we met het openbaar vervoer snel bij alle leuke en bijzondere plekjes in Amsterdam. Het Oosterpark in de buurt, maar ook Natureluur bij het Sloterpark bezoeken we in de vakanties met regelmaat.

Ook de buurt biedt ons voldoende uitdaging om op pad te gaan. Zo onderzoeken we de buurt op nieuwe speelplekken en vinden we de Schommelclub waar we naar hartenlust kunnen schommelen in de Mediametic Fabriek. 

Ons team 

Ons team bestaat uit gekwalificeerde pedagogisch medewerkers, met veel aandacht voor uw kind. We hebben een beeldend kunstenaar en HBO-afgestudeerden dagen de kinderen uit in hun ontwikkeling. Ze stimuleren kinderen om hun zelfstandigheid te vergroten. We vinden het belangrijk dat kinderen zelf doen, ontdekken en ervaren. De pedagogisch medewerkers dragen actief bij aan spel en ontwikkeling. 

Openingstijden

Geopend op maandag tot en met vrijdag na schooltijd tot 18.30 uur.
In de schoolvakanties en op studiedagen zijn wij geopend van 7.30 tot 18.30 uur. 

Bereikbaarheid & parkeren

Onze kinderopvang bevindt zich in Amsterdam Centrum in de buurt van de Oosterkerk. We zitten op het schoolplein van basisschool de Pool. We hebben hier een vrijstaand pand. Het Scheepvaartmuseum is op loopafstand.
We zijn bereikbaar vanaf Amsterdam Centraal Station met bus 22 richting Indische Buurt. De uitstaphalte is Wittenburgergracht. Er zijn rondom ons pand voldoende betaalde parkeerplekken.
Ik ben op zoek naar

Aanmelden

Wilt u uw zoon of dochter direct aanmelden bij Partou? Dat kan. Als u het formulier invult, nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. Of wilt u eerst komen kijken bij Partou? Dat kan natuurlijk ook! We zien u graag bij de Partou-vestiging van uw keuze.

RondleidingAanmelden