Onze opvang

Ons activiteitenaanbod is veelzijdig, dankzij de verschillende talenten van onze pedagogisch medewerkers. Kinderen kunnen in onze ateliers houtbewerken, mozaïeken en proefjes doen. In het kinderkookcafé wordt creatief gekookt en in de gameroom kunnen de kinderen naar hartenlust op de Wii en Xbox Kinect spelen. 

We hebben een theaterzaal voor toneel, dans en musical. We stimuleren kinderen om een eigen lied te schrijven of een decor te maken. Even geen zin in een activiteit? Er is ook plek om ontspannen te loungen of te lezen.

Wij werken op de vestiging met Mijn Kind, een online platform waarbij u de belevenissen van uw kind op de vestigingen kunt volgen. Meer weten? Kijk dan op www.partou.nl/mijnkind.
 
We gaan iedere dag naar buiten en beschouwen het Ed Pelsterpark als onze voortuin. Hier bieden wij dagelijks onder begeleiding van twee pedagogisch medewerkers kleine en grote sport- en spelactiviteiten aan.   

Soorten kinderopvang

Buitenschoolse opvang (bso)

Groepsindeling

 • 1 groep van 7 jaar en ouder
 • 4 groepen van 8 jaar en ouder 

Ophalen van school (bso)

De kinderen uit de 7+ groep worden van school gehaald. De andere kinderen komen zelfstandig naar onze vestiging. Indien gewenst bieden we een vervoerservice waarbij wij de kinderen de meest veilige route naar de opvang aanleren.

De kinderen van onze opvang komen van o.a. de volgende scholen: Neptunus, Willibrord, ABBS Zuiderzee, ABBS Het podium, Archipel, Posseidon, Spectrum, Olympus, IKC Zeeburgereiland, Montessori.

Ons pand

Onze kidsclub is gevestigd aan het Johan Cruyff Court. Op maandag 5 september 2011 zijn de deuren voor het eerst open gegaan. Partou aan het Ed Pelsterpark is een kruising tussen een kidsclub en een activiteitencentrum voor kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar. De kinderen kunnen dagelijks meedoen aan workshops en activiteiten, maar er is ook voldoende plek om met vrienden te loungen en te kletsen.
 
Ga op ontdekkingsreis door Partou en kom langs de 6 groepsruimtes:
 • De Branding (werkplaats)
 • De Kombuis (kinderkookcafé)
 • De Kust (bibliotheek)
 • Springvloed (theaterruimte)
 • De Horizon (kunstatelier)
 • Deltawerken (legoruimte)
Hiernaast zijn er nog vier speciale ruimtes:
 • Een meidenruimte waar je kunt breien, punniken, haken, thee drinken en kletsen.
 • Een jongensruimte om te kaarten, pokeren, stripboeken te lezen en gek te doen.
 • Een multimediaruimte waar je met de Wii en de Xbox Kinect kunt spelen.
 • Het Zeemansorkest (muziek/huiswerkruimte)
Groep 1: De Branding
De branding is een coole ruimte met MOOV-materiaal en werkbanken. MOOV is groot bouwmateriaal waarmee je zonder gereedschap leuke voertuigen kunt maken, zoals een motor, skelter of een bike. Hiermee kun je buiten gaan racen met je vrienden. Op de grote werkbanken ga je onder begeleiding van een medewerker met hout en gereedschap aan de slag. Het Johan Cruyff Court ligt voor Partou, dus er is genoeg plek om te racen en buitenactiviteiten te doen.
Via de trap ga je naar boven, richting het Kinderkookcafé.
 
Groep 2: De Kombuis (kinderkookcafé)
In de Kombuis kun je na schooltijd iets te eten en te drinken halen. In je eigen groepsruimte eet en drink je met schoolgenootjes en medewerkers en neem je de dag door. Als je een beetje bent bijgekomen, beginnen de dagelijkse activiteiten waaraan je mee kan doen. Natuurlijk kun je ook vrij spelen.
Alle dagen van de week zijn er kookworkshops in de Kombuis waar je aan mee kunt doen. Zoek je eigen recept, nodig je ouders uit en verras ze met jouw kookkunsten!
 
Groep 3: De Kust
De Kust is onze Bibliotheek. Hier kun je even rustig zitten, lekker lezen en spelletjes doen. Kom bij de leesclub of doe mee aan een Risk-toernooi! Ook is hier een aparte huiswerkruimte waar je onder begeleiding of zelfstandig huiswerk kunt maken. Dagelijks is er om 15:30 en om 17:00 uur huiswerkbegeleiding.
 
Groep 4: Springvloed
Een geweldige plek om al je energie in kwijt te raken. Springvloed biedt de ruimte om bezig te zijn met sport, spel, dans en theater. Doe mee met een workshop streetdance, capoeira of judo. Maak je eigen toneelstuk of musical, schrijf een lied, bedien de knoppen van het licht en geluid en maak een bijpassend decor. Niets is bij ons te gek! Je ouders zullen het leuk vinden om naar je te komen kijken.
 
Groep 5: Horizon
Hier kun je je creatieve ei kwijt. De ruimte is ingedeeld als atelier en science lab en biedt mogelijkheden voor veel verschillende activiteiten. Kom bijvoorbeeld schilderen op een schildersezel, mozaïeken, houtbewerken of proefjes doen.
 
Groep 6: Het Zeemansorkest / Huiswerkklas
In deze muziekruimte leer je kennismaken met verschillende muziekinstrumenten. Je kunt er liedjes schrijven, meedoen aan het Windkracht 10-koor of gewoon lekker muziek luisteren.
Deze ruimte is ook ingedeeld als huiswerkruimte, waar onder begeleiding of zelfstandig huiswerk gemaakt kan worden. Huiswerkbegeleiding is dagelijks van 17:00 tot 17:30 uur onder begeleiding van een gediplomeerde leerkracht basisonderwijs.
 
Groep 7: Deltawerken
Bouwen, bouwen en nog meer bouwen! Een hele groepsruimte vol met Kapla en Lego. Er staan speciaal ontworpen tafels waar je met je vrienden aan een thema bouwt. Als je thema klaar is nodig je je ouders uit om te komen kijken.

Onze speelplaats

Partou bevindt zich aan het Ed Pelsterpark waar we gebruik van kunnen maken. Het Diemerpark, het Van Gogh Park en het strand zitten in de buurt. Op deze plekken kunnen we terecht voor verschillende sport- en spelactiviteiten. IJburg bezit bovendien hockey- en voetbalvelden.
Met het openbaar vervoer kunnen we gemakkelijk naar de Amsterdam Arena, de bibliotheek, verschillende musea en Nemo.

Ons team

Ons team bestaat uit gekwalificeerde pedagogisch medewerkers, met veel aandacht voor uw kind. We hebben kunstenaars, een kooktalent, een danser en een zangeres in ons midden.    

Openingstijden

Op gewone weken zijn we open van 14.00 tot 18.30 uur en op woensdag van 12.00 tot 18.30 uur. Tijdens vakantie en bij extra opvang kunnen kinderen bij ons terecht van 7.30 tot 18.30 uur.

Bereikbaarheid & parkeren

Onze kinderopvang is gevestigd op IJburg. We zitten op de begane grond en op de eerste verdieping in het pand dat aan de groene speelweide ligt, tussen de kerk en het CVT in.
IJburg ligt aan de A10, waardoor we goed bereikbaar zijn met de auto. Wanneer u met de auto komt, kunt u rondom de vestiging (betaald) parkeren.
Met het openbaar vervoer zijn we te bereiken met tram 26 (halte Diemerparklaan
Ik ben op zoek naar

Aanmelden

Wil je je zoon of dochter direct aanmelden bij Partou? Dat kan. Als je het formulier invult, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Of wil je eerst komen kijken bij Partou? Dat kan natuurlijk ook! We zien je graag bij de Partou-vestiging van je keuze.

RondleidingAanmelden