Onze opvang

Kinderen kiezen bij ons zelf bij welke activiteit ze willen zijn. Wij bieden activiteiten aan in combinatie met thema's die ook op school worden gehanteerd. 
De activiteiten die meer gericht zijn op baby's hebben vooral te maken met de zintuigen. We werken met verschillende geluiden, geuren, materialen maar ook met temperaturen (ijsblokjes laten smelten in de hand). De activiteiten die gericht zijn op de wat oudere kinderen lopen erg uiteen. Zo koken wij veel met de kinderen en maken wij bijvoorbeeld zelf pizza's, kaaskoekjes of fruitspiesen. Ook bieden wij muziekles aan, knutselen wij veel en gaan we naar de gymzaal om daar te gymmen. Vaak pakken we de bolderkar en gaan met de kinderen een uitstapje maken om brieven te posten of om het gescheiden afval weg te gooien. Daarnaast spelen we in onze ontdektuin om te knuffelen met de kippen en konijnen en om onze moestuin bij te houden. Bij alle activiteiten geldt dat wij met natuurlijke materialen werken zoals water, zand, pasta en gras. 

Soorten kinderopvang

  • Dagopvang
  • Buitenschoolse opvang (bso)
  • Tussenschoolse opvang
Wij zijn een integraal kindcentrum voor kinderen van 0 tot 13 jaar. We bieden verschillende wekenpakketten aan die ouders kunnen afnemen. Kijk voor meer informatie op www.obslaternamagica.nl

Groepsindeling

Er zijn drie verticale groepen van 0 tot 3 jaar. Daarnaast zijn er vier 'drie-jarigen'-groepen die al meedoen met het schoolritme. Deze bestaan uit maximaal 8 kinderen. 
Daarnaast is er ook een bso, die hier ‘de hele dag' wordt genoemd. Kinderen blijven op hun eigen unit als school is afgelopen. 

Extra aandacht voor:

Kunst, cultuur, techniek, dieren, media, sport, spel, natuur en beeldende activiteiten

Ons pand

Uniek aan ons gebouw is dat er geen traditionele lokalen zijn, maar veel open ruimtes die met elkaar verbonden zijn. Het gebouw heeft een eigen danstheater, een keuken en een binnentuin met moestuin, dieren en een amfitheater. Het idee van het stadsdeel IJburg, 'wijk zonder scheidslijnen', is hierdoor zichtbaar in het gebouw. Ook worden er zoveel mogelijk natuurlijke materialen gebruikt. Zo hebben we voor het inrichten van de hoekenruimtes bijvoorbeeld gebruik gemaakt van echte potten en pannen. 

Onze speelplaats

In onze bijzondere ontdektuin valt veel te beleven. In de ontdektuin zijn moestuintjes waarbij de kinderen zelf zaadjes planten, de plantjes water geven en groente en/of fruit plukken. Daarnaast wonen er ook kippen en konijnen, die de kinderen eten kunnen geven en knuffelen. Ook is er een waterpomp aanwezig, met een aangesloten waterbaan waar het water doorheen kan lopen. Verder staat er een groot klimtoestel in de zandbak en kunnen de kinderen in tenten schuilen die zijn gemaakt van bomen. Tot slot zijn er veel trappen, kronkelwegen en opstapjes gemaakt van steen of boomstam waarover de kinderen kunnen manoeuvreren. 
Onze opvang grenst aan het Theo van Goghpark. Hierop bevinden zich speelplaatsen en ook sportvelden. Ook ligt ons pand in de buurt van Blijburg, een strandje waar we in de zomer naartoe gaan. Daarnaast worden er veel uitstapjes gemaakt in en rondom Amsterdam. 

Ons team 

Ons team bestaat uit gekwalificeerde pedagogisch medewerkers, met veel aandacht voor uw kind. Een leerling/expert orthopedagoog, een interne opleider, een vakdocent dans en muziek en een vakleerkracht bewegingsonderwijs. 

Openingstijden

Geopend op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag.
Ons kindcentrum is 52 weken per jaar geopend van 07:30 uur tot 18:30 uur. 

Bereikbaarheid & parkeren

Partou aan de Eva Besnyöstraat bevindt zich op Amsterdam IJburg en is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Buslijn 66 stopt vlakbij ons en ook de eindhalte van tramlijn 26 stopt dichtbij. Onze kinderopvang grenst aan het Theo van Goghpark en heeft veel parkeermogelijkheden rondom.
Ik ben op zoek naar

Aanmelden

Wil je je zoon of dochter direct aanmelden bij Partou? Dat kan. Als je het formulier invult, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Of wil je eerst komen kijken bij Partou? Dat kan natuurlijk ook! We zien je graag bij de Partou-vestiging van je keuze.

RondleidingAanmelden