Onze opvang

Voorschool

Op de voorschool werken we met de methode Startblokken, een vroeg- en voorschools educatieprogramma (VVE). Dit programma heeft als doel kinderen een optimale start in het basisonderwijs te geven. Het VVE-programma waarborgt de doorlopende ontwikkelingslijn van 2,5 tot 6 jaar. Er is een intensieve samenwerking tussen de pedagogische medewerkers van de voorschool en de leerkrachten van groep 1 en 2 van de basisschool Achipel.

Buitenschoolse opvang

Onze vestiging bevindt zich centraal binnen het schoolgebouw van de basisscholen Poseidon en Archipel. Op deze locatie bieden we buitenschoolse opvang aan de allerjongste leerlingen van beide scholen.

Wanneer de kinderen vijf en een half á zes jaar oud zijn, verhuizen zij naar een oudere, uitdagendere leeftijdsgroep van Partou. Deze locatie bevindt zich schuin aan de overkant, op Franz Zieglerstraat 76.

Ons activiteitenprogramma biedt activiteiten waarin een thema centraal staat. De activiteiten hebben relatie met bewegen, naar buiten, fantasie en creatie en muziek. Thema's lopen over een periode van 6 tot 8 weken. 

Soorten kinderopvang

  • Buitenschoolse opvang (bso)
  • Voorschool
  • Voorschoolse opvang

Groepsindeling

  • bso: 1 groep voor kinderen van 4 tot 7 jaar
  • Voorschool: 1 groep van 2 tot 4 jaar. 

Gevestigd in school of multifunctioneel centrum

Ja, in een school; de Poseidon/Archipel 

Ophalen van school (bso)

De kinderen worden lopend opgehaald van de Poseidon, de Archipel en incidenteel de Olympus. De leerlingen van de Archipel komen binnendoor naar de bso, de leerlingen van de Poseidon nemen we over van de leerkrachten op het schoolplein.

Ons pand

Sinds maart 2014 zitten we in een prettige, lichte en gezellige ruimte in de nieuwbouw van de Poseidon/Archipel. Deze ruimte delen we met een voorschoolgroep (2,5 tot 4 jaar). In de ochtenduren tot 13.30 uur gebruikt de voorschoolgroep de ruimte, na schooltijd de bso. 

De ruimte (binnen en buiten) wordt ingericht op basis van de richtlijnen van het programma Startblokken, zodat er speelhoeken ontstaan en deze geschikt is voor kinderen tussen 2,5 en 6 jaar oud. Er is een ruim aanbod aan spelmateriaal dat de ontwikkeling stimuleert.

Onze speelplaats

De buitenruimte sluit direct aan op de groepsruimte. De speelplaats is omheind en biedt voldoende mogelijkheden tot beweging. De bso-groep maakt ook gebruik van het grote schoolplein. Ook deze is omheind.

Ons team

Ons team bestaat uit gekwalificeerde pedagogisch medewerkers, met veel aandacht voor uw kind. We hebben muziekexpertise in huis: een koordirigente en fagotspeler. Iedere medewerkster heeft haar eigen kwaliteiten en krachten die ze inzet om de kinderen een fijne dag te bezorgen. 

Voor de peuters zijn we opgeleid in het werken met de methode Startblokken. Er is een nauwe samenwerking met de school en de kinderen van de voorschool worden bij verschillende activiteiten betrokken, die door school worden georganiseerd. 

Openingstijden

Voorschool

Geopend op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 13.30 uur. In schoolvakanties is de voorschool gesloten.

Buitenschoolse opvang

Geopend op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag.
Poseidon (5 gelijke schooldagen): van 14.00 tot 18.30 uur
Archipel: van 14.30 tot 18.30 uur, op woensdag van 12.30 tot 18.30 uur 

In vakantieweken en op studiedagen van 7.30 tot 18.30 uur.

Voorschoolse opvang

Geopend op maandag tot en met vrijdag van 7.30 tot 8.30 uur.

Bereikbaarheid & parkeren

Onze kinderopvang is gelegen op IJburg, Haveneiland-Oost. U kunt betaald parkeren op de Bert Haanstrakade, Pampuslaan of Franz Zieglerstraat. Of kort kosteloos parkeren op de parkeerplaats van de Deen supermarkt.
Ik ben op zoek naar

Aanmelden

Wil je je zoon of dochter direct aanmelden bij Partou? Dat kan. Als je het formulier invult, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Of wil je eerst komen kijken bij Partou? Dat kan natuurlijk ook! We zien je graag bij de Partou-vestiging van je keuze.

RondleidingAanmelden