Onze opvang

Voorschool

Op de voorschool werken we met de methode Startblokken, een vroeg- en voorschools educatieprogramma (VVE). Dit programma heeft als doel kinderen een optimale start in het basisonderwijs te geven. Het VVE-programma waarborgt de doorlopende ontwikkelingslijn van 2,5 tot 6 jaar. Er is een intensieve samenwerking tussen de pedagogische medewerkers van de voorschool en de leerkrachten van groep 1 en 2 van de basisschool Achipel.

Buitenschoolse opvang

Ons activiteitenprogramma wordt ingericht op basis van thema’s waarop het speelmateriaal en activiteitenaanbod wordt aangepast. Thema's komen tot stand in samenspraak met de kinderen (kinderparticipatie) en lopen over een periode van 6 tot 8 weken. De activiteiten zijn gericht op muziek, fantasie (toneel en dans), bewegen, creatie, natuur en techniek.

Wanneer de kinderen vijf en een half jaar oud zijn, verhuizen zij naar een oudere, uitdagendere leeftijdsgroep bij Partou aan de overkant.

Soorten kinderopvang

  • Buitenschoolse opvang (bso)
  • Voorschool

Groepsindeling

  • bso: 1 groep voor kinderen van 4 tot 7 jaar
  • Voorschool: er is 1 groep van maximaal 15 kinderen in de leeftijd van 2,5 tot 4 jaar. 

Gevestigd in school of multifunctioneel centrum

Ja, in een school; de Poseidon/Archipel 

Ophalen van school (bso)

De kinderen worden lopend opgehaald van de Poseidon, de Archipel en incidenteel de Olympus. De kinderen komen binnendoor naar de bso.

Ons pand

Sinds maart 2014 zitten we in een nieuwe, lichte en gezellige ruimte in de nieuwbouw van de Poseidon/Archipel. Deze ruimte delen we met een Voorschoolgroep (2,5 tot 4 jaar). In de ochtenden gebruikt de Voorschoolgroep de ruimte, na schooltijd de bso. 

De ruimte (binnen en buiten) wordt ingericht op basis van de richtlijnen van het programma Startblokken, zodat er speelhoeken ontstaan en deze geschikt is voor kinderen tussen 2,5 en 6 jaar oud. Er is een ruim aanbod aan spelmateriaal dat de ontwikkeling stimuleert.

Onze speelplaats

We gebruiken het schoolplein, dat uitkijkt over het Markermeer; een bijzonder uitzicht!
Er zijn een zandbak en enkele klimtoestellen aanwezig. Het Theo van Goghpark, Diemerpark en Markermeer zitten dichtbij.

Ons team

Ons team bestaat uit gekwalificeerde pedagogisch medewerkers, met veel aandacht voor uw kind. We hebben muziekexpertise in huis: een koordirigente en fagotspeler. Ook hebben we een activiteitenbegeleidster. Iedere medewerkster heeft haar eigen kwaliteiten en krachten die ze inzet om de kinderen een fijne dag te bezorgen. 
We zijn opgeleid in het werken met de methode Startblokken. Er is een nauwe samenwerking met de school en de kinderen van de voorschool worden bij verschillende activiteiten betrokken, die door school worden georganiseerd. 

Openingstijden

Voorschool

Geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.30 tot 11.45 uur.

Buitenschoolse opvang

Geopend op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag.
Poseidon (5 gelijke schooldagen): van 14.00 tot 18.30 uur
Archipel: van 14.30 tot 18.30 uur, op woensdag van 12.30 tot 18.30 uur 

In vakantieweken en op studiedagen van 7.30 tot 18.30 uur.

Bereikbaarheid & parkeren

Onze kinderopvang is gelegen op IJburg, haveneiland-oost. U kunt betaald parkeren op de Bert Haanstrakade, Pampuslaan of Franz Zieglerstraat.
Ik ben op zoek naar

Aanmelden

Wilt u uw zoon of dochter direct aanmelden bij Partou? Dat kan. Als u het formulier invult, nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. Of wilt u eerst komen kijken bij Partou? Dat kan natuurlijk ook! We zien u graag bij de Partou-vestiging van uw keuze.

RondleidingAanmelden