Onze opvang

Voorschool

Elke 5 weken bieden we de kinderen een nieuw thema aan, waarbij de activiteiten en het speelmateriaal aangepast worden. Taal staat in elk thema centraal. 

Buitenschoolse opvang

Een deel van ons team heeft een Dalton-certificaat behaald. Hiermee sluiten we heel nauw aan op de visie van de Neptunusschool, waarin wij gehuisvest zijn. De Dalton-benadering vindt u terug in de benadering van de kinderen en de activiteiten die we aanbieden.

Soorten kinderopvang

  • Voorschool
  • Buitenschoolse opvang (bso)

Groepsindeling

Voorschool

Er is 1 groep van maximaal 16 kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar.

Buitenschoolse opvang

Een horizontale groep voor 4 tot 6 jaar (zeesterren) en 1 horizontale groep voor 6 tot 8 jaar (zeewier). De groepsruimtes bevinden zich op de eerste verdieping.

Wanneer kinderen 8 jaar oud worden, stromen zij door naar de Partou-bso aan het Ed Pelsterpark.

VVE-programma

Ja

Extra aandacht voor:

Themagebonden activiteiten en ‘Uk & Puk’ 
Dalton-bso

Gevestigd in

Daltonschool de Neptunus 

Ophalen van school (bso)

De kinderen van de groepen 1 en 2 worden bij de klassen opgehaald door een pedagogisch medewerker. Zij gaan binnendoor naar de groepsruimte.
De kinderen vanaf groep 3 komen zelf naar de bso-groepsruimtes op de eerste verdieping.

Ons pand

De school is sfeervol, er wordt veel gebruik gemaakt van de gangen met extra speelhoeken of tafels en werkplekken. Onze voorschool is gevestigd op de begane grond, direct aan de hoofdingang. We hebben een mooie, ruime groepsruimte met aangrenzende buitenruimte. 

De buitenschoolse opvang van onze vestiging heeft twee fijne groepsruimtes binnen Daltonschool de Neptunus. Deze bevinden zich op de eerste verdieping. De groepsruimtes zijn passend ingericht met speelhoeken voor kinderen van 4-6 jaar en van 6-8 jaar. Voor de kleuters is er bijvoorbeeld een gezellige speel-entresol, een bouwhoek, een lekkere bank en een Fatboy-kussen in de leeshoek.
De groepsruimte voor de kinderen van 6-8 jaar richt zich sterk op het profiel van de school: Natuur en Techniek.  
 

Onze speelplaats

De buitenruimte van de voorschool is direct toegankelijk vanuit de groepsruimte. De buitenruimte is omheind. Verder is deze ruimte groot en biedt hij veel mogelijkheden tot spel en beweging. We zitten in de buurt van een winkelcentrum en liggen aan een groenstrook. 

De kinderen van de buitenschoolse opvang spelen op het “grote plein”. Dit is het Joris Ivensplein. Hier staan speeltoestellen en er is een kunstgrasveld. De kinderen dragen bij buitenspelen een Partou-veiligheidshesje . We hebben ook eigen materialen om buiten te kunnen gebruiken, zoals springtouwen en ballen. Bij buitenspel is altijd direct toezicht aanwezig. 
In de omgeving maken we ook geregeld gebruik van andere mogelijkheden, zoals het Diemerpark en kavel 13 A (moestuinen).

Ons team 

Ons team bestaat uit gekwalificeerde pedagogisch medewerkers, met veel aandacht voor uw kind. We hebben gedreven medewerkers, met passie voor Natuurbeleving en Techniek.

Openingstijden

Voorschool

Geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.30 tot 13.30 uur. In schoolvakanties is de voorschool gesloten.

Buitenschoolse opvang

Geopend op maandag tot en met vrijdag
De Neptunus heeft 5 gelijke dagen, onze bso is open van 14.00 tot 18.30 uur. In vakanties en op schoolvrije dagen zijn we geopend van 7.30 tot 18.30 uur.

Bereikbaarheid & parkeren

Onze kinderopvang ligt in de wijk IJburg, haveneiland-west. We liggen in een woonerf, dus hebben geen last van direct verkeer. Parkeren (betaald) kan in de Erich Salomonstraat of de Johan van der Keukenstraat. U kunt van daaruit doorsteken naar het Piet Zwarthof.
Ik ben op zoek naar

Aanmelden

Wil je je zoon of dochter direct aanmelden bij Partou? Dat kan. Als je het formulier invult, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Of wil je eerst komen kijken bij Partou? Dat kan natuurlijk ook! We zien je graag bij de Partou-vestiging van je keuze.

RondleidingAanmelden