Onze opvang

Voorschool

Elke 5 weken bieden we de kinderen een nieuw thema aan, waarbij de activiteiten en het speelmateriaal aangepast worden. Taal staat in elk thema centraal. 

Buitenschoolse opvang

Een deel van ons team heeft inmiddels een Dalton-certificaat behaald. Hiermee sluiten we heel nauw aan op de visie van de Neptunusschool, waarin wij gehuisvest zijn. De Dalton-benadering vindt u terug in de benadering van de kinderen en de activiteiten die we aanbieden.

Soorten kinderopvang

  • Voorschool
  • Buitenschoolse opvang (bso)

Groepsindeling

Voorschool

Peuters van 2,5 tot 4 jaar die in vaste groepssamenstelling en dagdeelcombinatie aanwezig zijn. 

Buitenschoolse opvang

Een horizontale groep voor 4 tot 6 jaar (zeesterren) en twee horizontale groepen voor 6 tot 8 jaar (zeewier en orka's).

Wanneer kinderen 8 jaar oud worden, stromen zij door naar de Partou-bso aan het Ed Pelsterpark.

VVE-programma

Ja

Extra aandacht voor:

Themagebonden activiteiten en ‘Uk & Puk’ 
Dalton-bso

Gevestigd in

Daltonschool de Neptunus 

Ophalen van school (bso)

De kinderen van de groepen 1 tot en met 3 worden bij de klassen opgehaald door een pedagogisch medewerker. Zij gaan binnendoor naar de groepsruimte.
De kinderen vanaf groep 4 komen zelf naar de bso-groepsruimtes op de eerste verdieping.

Ons pand

De school is sfeervol, er wordt veel gebruik gemaakt van de gangen met extra speelhoeken of tafels en werkplekken. Onze voorschool is gevestigd op de begane grond, direct aan de hoofdingang. We hebben een mooie, ruime groepsruimte met aangrenzende buitenruimte. 

De buitenschoolse opvang van onze vestiging heeft meerdere ruimtes binnen Daltonschool de Neptunus. Op de begane grond is er een groepsruimte voor de kleuters (Zeesterren). Deze ruimte deelt de bso met de Voorschoolgroep (2,5 tot 4 jaar). De ruimte is passend ingericht met speelhoeken voor kinderen van 2,5 tot 6 jaar.
Op de eerste verdieping zijn twee groepsruimtes voor kinderen van 6 tot 8 jaar (Zeewier en Orka's). 

Onze speelplaats

De buitenruimte van de voorschool grenst aan die van de bso. De buitenruimte is omheind. Verder is deze ruimte groot en biedt hij veel mogelijkheden tot spel en beweging. We zitten in de buurt van een winkelcentrum en liggen aan een groenstrook. 

De jongste groepen maken gebruik van het kleine, omheinde plein. We hebben ook eigen materialen om buiten te kunnen gebruiken, zoals springtouwen en ballen. Bij buitenspel is altijd direct toezicht aanwezig. 
In de omgeving zijn het Theo van Goghpark, het Diemerpark, het Markermeer en kavel 13 (moestuinen).

Ons team 

Ons team bestaat uit gekwalificeerde pedagogisch medewerkers, met veel aandacht voor uw kind. We hebben een theatermaker en een specialist in dans en techniek.

Openingstijden

Voorschool

Geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur.

Buitenschoolse opvang

Geopend op maandag tot en met vrijdag
De Neptunus heeft 5 gelijke dagen, onze bso is open van 14.00 tot 18.30 uur. In vakanties en op schoolvrije dagen zijn we geopend van 7.30 tot 18.30 uur.

Bereikbaarheid & parkeren

Onze kinderopvang ligt in de wijk IJburg, haveneiland-west. We liggen in een woonerf, dus hebben geen last van direct verkeer. Parkeren (betaald) kan in de Erich Salomonstraat of de Johan van der Keukenstraat. U kunt van daaruit doorsteken naar het Piet Zwarthof.
Ik ben op zoek naar

Aanmelden

Wilt u uw zoon of dochter direct aanmelden bij Partou? Dat kan. Als u het formulier invult, nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. Of wilt u eerst komen kijken bij Partou? Dat kan natuurlijk ook! We zien u graag bij de Partou-vestiging van uw keuze.

RondleidingAanmelden