Onze opvang

Buitenschoolse opvang

In onze buitenschoolse opvang (bso) krijgen kinderen de ruimte om zelf te ontdekken. De inrichting van de bso, de keuze van het speelgoed en (spel)materialen en het aanbod van activiteiten lokken uit om talrijke  ervaringen op te doen. We bieden thematische activiteitenprogramma’s aan, die vooral tot uiting komen in de vakanties. 

Voorschool

Op de voorschool werken we met de methode Startblokken, een vroeg- en voorschools educatieprogramma (VVE). Dit programma heeft als doel kinderen een optimale start in het basisonderwijs te geven. Het VVE-programma waarborgt de doorlopende ontwikkelingslijn van 2,5 tot 6 jaar. Er is een intensieve samenwerking tussen de pedagogische medewerkers van de voorschool en de leerkrachten van groep 1 en 2 van de basisschool de Achthoek, waar de voorschool is gehuisvest.

Soorten kinderopvang

  • Buitenschoolse opvang
  • Voorschool

Groepsindeling

Bso: 2 verticale groepen van 4 tot 7 jaar.
Voorschool: 2 groepen van 2,5 tot 4 jaar. 

VVE-programma

Ja

Gevestigd in

(direct naast) basisschool De Achthoek 

Ophalen van school (bso)

  • Basisschool de Achthoek, hoofdgebouw
  • Basisschool de Achthoek, dependance 

Ons pand

Onze bso is gekoppeld aan het gebouw van basisschool De Achthoek. Er zijn twee groepen en een hal waarin de kinderen spelen. De groepen zijn in hoekjes verdeeld. Zo hebben we een poppenhoek, een bouwhoek en een apart knutselgedeelte waar naar hartenlust geschilderd en geplakt kan worden. In een van de groepen is een kookeiland, waar vaak op woensdag en in de vakanties met de kinderen gekookt wordt. 

Onze voorschool bestaat uit een groepsruimte die sfeervol is ingericht, op basis van de richtlijnen van het programma Startblokken. Er zijn verschillende speelhoeken en er is een ruim aanbod aan spelmateriaal dat de ontwikkeling stimuleert. 

Onze speelplaats

Onze kinderopvang maakt gebruik van het schoolplein van de school en van een dakplein. Bij ons staat buiten spelen zeer hoog in het vaandel. We hebben een afgeschermde, veilige buitenruimte waar de kinderen heerlijk kunnen spelen. In de buurt zijn verschillende speeltuinen, waar we regelmatig naar toe gaan. Met het openbaar vervoer maken we in de vakanties uitstapjes naar musea, theater of de film. 

De kinderen van de voorschool spelen op ons dakterras, dat is ingericht met een zandbak, een verkeerspleintje en een moestuintje met een kas. De kinderen kunnen hierin zelf tuinieren. Er worden tomaten, courgettes en andere groenten gekweekt. 
De voorschool ligt in de stadse nieuwbouwwijk Oostelijk Havengebied. Het is een kindvriendelijke wijk met veel speelgelegenheden voor de kinderen. 

Ons team

Ons team bestaat uit gekwalificeerde pedagogisch medewerkers, met veel aandacht voor uw kind. Iedere medewerker heeft eigen kwaliteiten en krachten die ingezet worden om de kinderen een fijne dag te bezorgen. Er is een nauwe samenwerking met de school en de kinderen van de voorschool worden bij verschillende activiteiten betrokken, die door school worden georganiseerd. 

Openingstijden

Bso

Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag na schooltijd tot 18.30 uur.
In schoolvakanties en op studiedagen van school van 7.30 tot 18.30 uur.

Voorschool

Geopend op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 13.30 uur.

Bereikbaarheid & parkeren

De bso is gevestigd in het Oostelijk Havengebied/ Sporenburg in Zeeburg / Oost in de buurt van de Verbindingsdam. Onze bso is bereikbaar met tram 10 of bus 48, uitstaphalte C. van Eesterenlaan. Er zijn in de buurt betaalde parkeermogelijkheden.
De voorschool is gevestigd op het eiland Sporenburg, dat in het Oostelijk Havengebied in Amsterdam ligt. Dit is een stadse nieuwbouwwijk. Er is betaald parkeren.
Ik ben op zoek naar

Aanmelden

Wil je je zoon of dochter direct aanmelden bij Partou? Dat kan. Als je het formulier invult, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Of wil je eerst komen kijken bij Partou? Dat kan natuurlijk ook! We zien je graag bij de Partou-vestiging van je keuze.

RondleidingAanmelden