Onze opvang

Dagopvang

Op onze dagopvang bieden we de kinderen de  mogelijkheid activiteiten te ondernemen in de binnenspeelruimte, buiten of op een andere groep. We organiseren activiteiten waaraan alle kinderen kunnen meedoen, zoals de Paas- of Kerstlunch, het Suikerfeest of carnaval en afsluitingen van thema’s in het kader van ons VVE-programma “Uk en Puk”. 

Taalontwikkeling krijgt op onze vestiging veel aandacht. We betrekken ouders bij het VVE-programma met ouderbijeenkomsten, woordkaarten en verteltassen van het huidige thema voor thuis. Wij doen dit door te werken met voor- en vroegschoolse educatie (VVE). 

Het vroeg- en voorschoolse educatie (VVE)-programma ‘Uk & Puk’ is het gezicht van onze vestiging en loopt als een rode draad door onze dagelijkse bezigheden. Alle activiteiten, van eten tot slapen tot verschonen tot spelen, zijn gekoppeld aan dit educatieve totaalprogramma. De bijbehorende activiteiten stimuleren spraak- en taalvaardigheid, sociaal-emotionele vaardigheden en motorische en zintuiglijke vaardigheden. 

We zitten ook dichtbij het Sloterpark waar van alles te beleven is, zoals de natuurspeeltuin, TunFun en speeltuinvereniging Sloten.

Buitenschoolse opvang

Op de buitenschoolse opvang organiseren we ook extra taalactiviteiten, zoals het D&D-krantje dat drie maal per jaar door de kinderen gemaakt wordt. Omdat de dagopvang en de bso in één gebouw gevestigd zijn, werken we veel samen. Zowel de kinderen van de dagopvang als die van de buitenschoolse opvang beleven veel plezier aan de interactie tussen de verschillende leeftijdsgroepen. Door deze werkwijze stellen we de kinderen in staat breder kennis te maken met de competentie diversiteit. 

Zowel voor de dagopvang als bso hebben we als optie een warme maaltijd-service. Tegen bijbetaling kan uw kind bij ons tussen de middag warm eten. Dit is een vrije keuze. Als u hier niet voor kiest, krijgt uw kind een broodmaaltijd.

Soorten opvang

 • Dagopvang
 • Buitenschoolse opvang
 • Voorschoolse opvang
 • Voorschool
Groepsindeling

Dagopvang

 • 2 babygroepen van 0 tot 2 jaar
 • 1 dreumesgroep van 1,5 tot 2,5 jaar
 • 2 peutergroepen van 2 tot 4 jaar

Buitenschoolse opvang

 • 1 verticale groep van 4 tot 12 jaar 

VVE-programma

Ja, Uk en Puk.

Extra aandacht voor:

Taal 

Ophalen van school (bso)

Kinderen worden lopend opgehaald van de volgende scholen:

 • Prof H. Kraemer
 • Sint Lucas

Kinderen worden met de stint opgehaald van de scholen:

 • Osdorper Montessori
 • Ichtusschool
De leerkracht geeft bijzonderheden door aan de pedagogisch medewerker, zodat wij dit aan u als ouder kunnen overdragen.

Ons pand

Ons centrum weerspiegelt de multiculturele samenleving met een gemoedelijke sfeer en open en lichte ruimtes. De kinderen en ouders die ons bezoeken, vormen een kleurrijk geheel en zijn een goede weerspiegeling van de omgeving. Kinderen maken hier kennis met allerlei aspecten uit verschillende culturen en leren daardoor dat niet iedereen hetzelfde is en dat dat een verrijking van hun leefwereld kan betekenen. 

Onze speelplaats

Bij Partou aan de Meer en Vaart is een grote speelplaats (210 m2). De aangrenzende buitenruimte voor de baby’s is aan de zijkant van het gebouw en wordt bereikt vanuit de groep. Deze is afgezet met een hoog hek en voorzien van snoozelgras met een extra zachte ondergrond. Zo kunnen de baby’s daar rustig genieten van de buitenlucht. 
Voor dreumesen en peuters zijn er twee vaste speeltoestellen en een verhard gedeelte waar ze kunnen spelen en fietsen. In de zomer zetten we er een watertafel en zwembadjes neer. De ruime opzet van de speelplaats geeft kinderen alle ruimte om zich uit te leven. 
De kinderen hebben de mogelijkheid de natuur te ontdekken door samen te zoeken naar kleine diertjes, blaadjes en bloemetjes. Zij bekijken, ruiken, voelen en doen zo veel mogelijk leerzame en avontuurlijke spellen, maar ook voetbal en kringspellen. 

Voor de bso hebben we aan de andere zijde, aangrenzend aan het pand, de buitenruimte. 

We zitten dichtbij het Sloterpark waar van alles te beleven is, zoals de natuurspeeltuin. Ook sporthal Caland, TunFun en speeltuinvereniging Sloten zijn in de buurt. 

Ons team

Ons team bestaat uit gekwalificeerde pedagogisch medewerkers, met veel aandacht voor uw kind. We hebben veel creativiteit in huis; onder andere muziekcoaches en een kookfanaat. 

Openingstijden

Geopend op maandag tot en met vrijdag.

Dagopvang

Geopend van 7.30 tot 18.30 uur.

Voorschoolse opvang

Geopend op maandag, dinsdag en donderdag van 7.30 tot 8.30 uur.

Buitenschoolse opvang

Geopend van 14.15 tot 18.30 op schooldagen en van 7.30 tot 18.30 uur tijdens studie- of vakantiedagen 

Bereikbaarheid & parkeren

Partou aan de Meer en Vaart is gevestigd in Osdorp in Amsterdam Nieuw West, in een multiculturele wijk. Er is een ruime, gratis, parkeergelegenheid naast het pand.
Ik ben op zoek naar

Aanmelden

Wilt u uw zoon of dochter direct aanmelden bij Partou? Dat kan. Als u het formulier invult, nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. Of wilt u eerst komen kijken bij Partou? Dat kan natuurlijk ook! We zien u graag bij de Partou-vestiging van uw keuze.

RondleidingAanmelden