Onze opvang

Partou aan de Prinses Irenestraat is gevestigd in de Amsterdam International Community School. Dit brengt een internationale dimensie met zich mee. Alle kinderen zijn anders en daardoor is 'anders zijn' ook juist weer 'gewoon'.  Alle pedagogisch medewerkers beheersen de Engelse taal, zodat een goede overdracht van en naar buitenlandse ouders mogelijk is. De voertaal is Nederlands. Daarnaast kan de Engelse taal worden gebruikt om de kinderen op hun gemak te stellen en hen iets uit te leggen wat ze niet begrijpen. 

Dagopvang

We doen veel activiteiten, waaronder muziek, yoga, gym, knutselactiviteiten, voorlezen en regelmatig met de bolderkar op stap. Meestal in de buurt (Beatrixpark) en soms wat verder weg (Artis, of vliegtuigen kijken op Schiphol). De kinderen vinden het openbaar vervoer al een uitje op zich!

Buitenschoolse opvang

We besteden veel aandacht aan natuur en techniek. Vooral in de schoolvakanties gaan we dan ook vaak naar buiten met de kinderen. Naar de botanische tuinen, het park of bos, de bloemenpluktuin, Artis of het strand. Daarnaast zijn de kinderen ook dol op kunst en cultuur en proberen we in de vakanties regelmatig een museum te bezoeken.
Doordeweeks bieden we verschillende activiteiten aan. De kinderen kunnen zelf kiezen of ze met een workshop of activiteit mee willen doen of dat ze liever zelf vrij willen spelen. Regelmatig geven de kinderen elkaar ook een workshop. Zo worden de meest creatieve ideeën werkelijkheid.
Kindparticipatie speelt hierbij een rol. We betrekken de kinderen bij het bedenken en opstellen van de activiteiten.

Soorten kinderopvang

  • Dagopvang
  • Buitenschoolse opvang
  • Tussenschoolse opvang

Groepsindeling

Dagopvang 
  • 2 groepen van 0 tot 2
  • 1,5 groep van 2 tot 4
Buitenschoolse opvang
3 groepen, ingedeeld naar leeftijden 

Extra aandacht voor

Natuur & techniek 

Gevestigd in

AICS (Amsterdam International Community School) 

Ophalen van school (bso)

Momenteel zitten er alleen nog kinderen op de bso van de school waarin we zijn gevestigd (de AICS) 

Ons pand

We zitten in de Amsterdam International Community School. 

Onze speelplaats

We hebben de beschikking over een eigen afgesloten buitenspeelruimte met onder andere een zandbak, grasheuvel, speellocomotief en verstopschermen. Zo hebben de allerkleinsten een rustige buitenspeelplek als de schoolkinderen ook buiten aan het spelen zijn. 
Daarnaast maken we gebruik van het schoolplein als school niet buiten is. Hierdoor hebben de kinderen ook de mogelijkheid een kijkje te nemen bij het insectenhotel, zich te verstoppen in de tent van echte takken of gebruik te maken van de glijbaan, het klimrek of de wipkip. We zitten in de buurt van het Beatrixpark, de Zuidas, dichtbij station Zuid (WTC).

Ons team

Ons team bestaat uit gekwalificeerde pedagogisch medewerkers, met veel aandacht voor uw kind. De dagopvang heeft een muziekcoach, en een docent beweegkriebels.
Op de bso werken 2 hbo-opgeleide pm'ers, waarvan er één pabo heeft gedaan.

Openingstijden

Geopend op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 7.30 tot 18.30 uur.

Bereikbaarheid & parkeren

Onze kinderopvang bevindt zich in Amsterdam Oud-Zuid en is gelegen in de AICS, de Amsterdam International Community School. Buiten de breng- en haaltijden van de schoolgaande kinderen is er voldoende parkeergelegenheid. Voor de fietsers zijn er fietsenstallingen en de vestiging ligt ook op 5 minuten loopafstand van station Zuid WTC. De vestiging ligt dicht bij de A10.
Ik ben op zoek naar

Aanmelden

Wil je je zoon of dochter direct aanmelden bij Partou? Dat kan. Als je het formulier invult, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Of wil je eerst komen kijken bij Partou? Dat kan natuurlijk ook! We zien je graag bij de Partou-vestiging van je keuze.

RondleidingAanmelden