Onze opvang

We bieden de kinderen leuke activiteiten aan, zowel binnen als buiten:
  • We hebben dagelijks muziek op de groep
  • We doen ontwikkelingsgerichte activiteiten, gevuld met onderwerpen vanuit de maandelijkse thema-onderwerpen
  • We houden voorleesochtenden
  • We gaan veel naar buiten
  • Er is een grote speeltuin op 5 minuten afstand 

Voor- en vroegschoolse educatie

Op de peutergroep bieden wij het Voor- en Vroegschoolse Educatie-(VVE-) programma Uk & Puk aan.   Een belangrijk aspect van dat programma is de pop Puk. Via Puk gaan we met kinderen in gesprek, leren wij hun hoe de dag eruit ziet, wat er van hen verwacht wordt en hoe je zaken kunt benoemen. Het activiteitenaanbod is geschikt voor kinderen van 2 tot 4 jaar. 

Het programma wordt 5 hele dagen aangeboden en biedt de mogelijkheid voor dat de pedagogisch medewerkers planmatiger kunnen werken aan de ontwikkelingsstimulering van de kinderen. De educatieve bijdrage van Partou krijgt vorm door middel van het gebruik van thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen. 

Bij elk thema wordt de groepsruimte aangepast aan het thema dat op dat moment aan bod is. Op de groep hangen woordkaarten. Hierop staan de woorden, met een afbeelding, die tijdens het thema aan de orde komen. De kracht zit onder andere in de herhaling. Hierdoor kunnen ouders ook op de VVE anticiperen en zien zij wat hun kind leert bij Partou. 

De groepsruimte bestaat uit verschillende hoeken. Zo is er een bouwhoek, een huishoek, een winkel en een rusthoek. In deze hoeken wordt gespeeld met het speelgoed wat bij de hoek hoort. In de huishoek kan worden gekookt en wordt er met poppen gespeeld, in de rusthoek worden boekjes gelezen op de bank of op de mat met kussens. Ook de knuffels bevinden zich in deze hoek

Soorten kinderopvang

Dagopvang

Groepsindeling

  • 2 babygroepen van 0 tot 2 jaar
  • 2 peutergroepen van 2 tot 4 jaar

Extra aandacht voor:

Sport & spel 

Ons pand

Het pand waarin Kinderdagverblijf Partou Quellijnstraat zit, kent drie verdiepingen.
Het kindercentrum bestaat uit zeven stamgroepen, waarvan drie babygroepen op de begane grond, twee dreumesgroepen op de eerste verdieping en op de tweede verdieping twee peutergroepen. Er is een grote ruimte om buggy’s en bakfietsen te stallen. De stamgroepen zijn vernoemd naar de straatnamen in de buurt. Elk kind heeft één vaste stamgroep.
Partou Quellijnstraat is een vrij nieuw kindercentrum. Hierdoor heeft het een frisse, opgeruimde uitstraling. Al het meubilair en speelgoed is ook nieuw. Een knus hoekje is gedurende de dag toegankelijk voor kinderen. Veel afbeeldingen die bij ons binnen hangen zijn van recente activiteiten of hebben te maken met de kinderen in de groep, zoals recente foto’s. Het meeste materiaal dat in de groep hangt is door de kinderen zelf gemaakt.

Onze speelplaats

Onze kinderopvang beschikt over een aangrenzende buitenruimte met veel verschillende natuurlijke elementen. Kinderen kunnen lekker kliederen met water en zand. Er zijn een glijbaan, boomstammen en een tunnel om leuke fietsroutes te maken, er zijn hoogteverschillen en er is een groot krijtbord om buiten te tekenen. Er staat een schuur waarin we de buitenmaterialen bewaren. 
De Pijp is een drukke buurt. Toch zijn er plekken die goed toegankelijk zijn voor kinderen. We maken wekelijks een uitstapje in de buurt, bijv. naar de grote speeltuin of het Sarphatipark.

Ons team 

Ons team bestaat uit gekwalificeerde pedagogisch medewerkers, met veel aandacht voor uw kind. De medewerkers hebben een diversiteit aan achtergrond en opleiding, van mbo tot universitair.

De pedagogisch medewerkers op de peutergroepen zijn VVE-gecertificeerd of volgen de VVE-opleiding. Allen hebben ze hun eigen talenten die hier op het centrum naar voren komen.
Gedacht kan worden aan muziek, creativiteit, beweging en knutselen. 

Openingstijden

Geopend op maandag tot en met vrijdag van 7.30 tot 18.30 uur.

Bereikbaarheid & parkeren

Partou aan de Quellijnstraat is een nieuw kinderdagverblijf dat midden in de Amsterdamse Pijp staat. De Albert Cuyp markt is hier 5 minuten vandaan.
We zijn goed toegankelijk met de fiets en lopend. Op het kinderdagverblijf hebben we een grote opslagruimte, zodat kinderwagens er makkelijk in passen. De kinderwagen kan er dus blijven staan.
Er is voldoende openbaar vervoer; tram 10, 24, 25 en 4 rijden hier in de buurt.
Parkeren in de Pijp is in de ochtend geen probleem. In de namiddag is het drukker.
Ik ben op zoek naar

Aanmelden

Wil je je zoon of dochter direct aanmelden bij Partou? Dat kan. Als je het formulier invult, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Of wil je eerst komen kijken bij Partou? Dat kan natuurlijk ook! We zien je graag bij de Partou-vestiging van je keuze.

RondleidingAanmelden