Onze opvang

Samen uniek

Het motto van het kindcentrum is: Samen uniek. “We zijn allemaal uniek en dat gaan we samen ontdekken. Zo laten we leerlingen tot bloei komen als de zelfstandige en betrokken wereldburgers van de toekomst”. 

Er is ruime aandacht voor samenleven (samen zijn, samen werken, samen spelen en leren omgaan met verschillen, andere achtergronden en meningen) volgens democratisch burgerschap en vreedzame school. Tegelijkertijd is er ook veel aandacht voor jezelf zijn en zelfontplooiing (een eigen mening vormen, kritisch nadenken en je eigen talenten leren kennen). Een actieve houding en een open blik op de wereld worden gestimuleerd.

Soorten kinderopvang

Partou verzorgt dagopvang, VVE (voor- en vroegschoolde educatie) en buitenschoolse opvang met als uitgangspunt de doorgaande lijn van het kind. Onderwijs en opvang sluiten naadloos op elkaar aan. We bieden ook voorschoolse opvang (vso) vanaf 7.30 uur, zodat de kinderen in alle rust nog even kunnen spelen en ontspannen voordat de schooldag begint.

Dagopvang

De dagopvang voor de allerjongsten (0-2 jaar) is op de Veluwelaan 19. Deze vestiging bevindt zich op 3 minuten loopafstand van de school. In de school bieden we opvang aan de peuters (2-4 jaar).

Bij de dagopvang hechten we veel waarde aan veiligheid, rust en stabiliteit. Er is extra aandacht voor bewegen, we gaan veel naar buiten en maken samen muziek . We organiseren allerlei leuke activiteiten binnen wisselende thema’s, geïnspireerd op het humanisme. Voorbeelden: beweegactiviteiten, kook- en bakactiviteiten, knutselactiviteiten en muzieklessen, verzorgd door onze eigen muziekcoach.

Buitenschoolse opvang

Op de buitenschoolse opvang staat ontspannen na een intensieve schooldag centraal. De kinderen kunnen er voor kiezen om lekker te relaxen of om deel te nemen aan één van de vele activiteiten binnen en buiten onze school. Zo maken we in de vakanties uitstapjes naar speeltuinen en ondernemen we culturele activiteiten. Ook bieden we regelmatig workshops aan. Soms zijn dit creatieve en muzikale workshops. Maar ook sportworkshops passeren regelmatig de revue.

Voorschoolse opvang

Dit wordt alleen ingezet bij voldoende vraag van ouders. Om 7.30 uur kunnen de kinderen worden gebracht. Zo kunnen ze de ochtend rustig beginnen door een boekje te lezen, iets moois te bouwen of nog even iets eten. De medewerkers brengen de kinderen naar hun klas .

Groepsindeling

Dependance Veluwelaan 19:

Hier bieden we dagopvang aan de jongste kinderen van 0-2 jaar.

Peelstraat 171

  • Dagopvang : peutergroep van 2-4 jaar
  • Buitenschoolse opvang : bso-groep voor kinderen van 4 - 13 jaar
  • Voorschoolse opvang (vso) en tussenschoolse opvang (tso) indien er vraag is.

Ons pand

De groepen van de dagopvang zijn licht en gezellig ingericht en liggen naast elkaar. De groepen werken veel samen en de kinderen mogen zich overal naartoe bewegen. Op de begane grond zijn ook de kleutergroepen van school. De kinderen kunnen elkaar dagelijks ontmoeten in de binnentuin en tijdens georganiseerde thema-activiteiten.

De bso maakt gebruik van het schoolgedeelte van Kolom. Anders dan een traditionele school, bevat het gebouw geen klaslokalen. De structuur in de ruimtes wordt niet aangebracht door wanden, maar ook door leerpleinen. Zo zijn er wel afscheidingen in de ruimtes, maar kunnen we ook gemakkelijk meer open ruimte creëren. Het gebouw is ruim, met veel lichtval. De kinderen kunnen onder andere gebruik maken van de knutselhoek, de bouwhoek, een poppenhoek en een grote spelletjeskast.

Onze speelplaats

We hebben voor de jongste kinderen een eigen mooie binnentuin grenzend aan de dagopvang. We spelen dan ook bijna dagelijks buiten met de kinderen. Fietsen, rennen of lopen, er valt er van alles te ontdekken in de tuin. Er staan houten palen, er is een ‘ervaringenpad’ dat gemaakt is van verschillende materialen en kinderen kunnen hun kunsten vertonen op de evenwichtsbalk. Er is ook een zandbak aanwezig, een babyhoekje en een wilgenhut waar de kinderen heerlijk kunnen spelen en zich kunnen ontwikkelen.

Op de bso maken we gebruik van de tuin van het schoolgedeelte. Hier kunnen de kinderen van alles ontdekken en hun fantasie de vrije loop laten gaan. Glijden, schommelen, spelen met zand: er is genoeg te doen.

Ons team

Ons team bestaat uit gekwalificeerde pedagogisch medewerkers, met veel aandacht voor uw kind. We hebben een muziekcoach, een medewerker die gespecialiseerd is in bewegen met jonge kinderen en een voorleescoach. Zij bieden dagelijks wisselende activiteiten aan de kinderen.

Openingstijden

Geopend op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag
  • Dagopvang (en bso in de vakanties): van 7.30 tot 18.30 uur
  • Buitenschoolse opvang: vanaf einde schooltijd tot 18.30 uur

Bereikbaarheid & parkeren

Het Humanistisch Kind Centrum ligt midden in de kinderrijke wijk van de Rivierenbuurt. De school is goed te bereiken met de fiets, het openbaar vervoer en de auto. Er is voldoende parkeergelegenheid. De dependance aan de Veluwelaan 19 (dagopvang voor 0-2 jarigen) bevindt zich op 3 minuten loopafstand van de locatie aan de Peelstraat.
Ik ben op zoek naar

Aanmelden

Wil je je zoon of dochter direct aanmelden bij Partou? Dat kan. Als je het formulier invult, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Of wil je eerst komen kijken bij Partou? Dat kan natuurlijk ook! We zien je graag bij de Partou-vestiging van je keuze.

RondleidingAanmelden