Onze opvang

Peuterspeelzaal

We proberen zoveel mogelijk voorschoolse activiteiten aan te bieden om onze peuters voor te bereiden op de basisschool. Dit doen we mede met het VVE-programma.
Daarin komt iedere 6 weken een nieuw thema aan bod. Daarbij kan gedacht worden aan ‘De komst van een baby’, ‘Eten’, ‘Ziek zijn’ enz. Verder zijn we kindgericht aan het werk, dat betekent dat kinderen vrij zijn om zelf te kiezen. Uiteraard wordt er ook veel aandacht besteed aan het maken van knutselwerkjes en het ontdekken van materialen zoals lijm, verf, crèpepapier en het leren prikken en knippen met een schaar. In de ochtend is er altijd een moment dat de kinderen in de kring een verhaal of liedje te horen krijgen. Hierbij wordt veel aandacht besteed aan het naar elkaar luisteren.
Het speelgoed is afgestemd op de leeftijd van de kinderen. Er wordt veel gepuzzeld en er worden spelletjes gedaan, zoals Memory en Electro. In het ruime lokaal is een klimrek met glijbaan aanwezig. Iedere dag gaan de kinderen naar buiten als het weer het toelaat.
Elke week komt er een muziekdocente een half uurtje les geven met instrumenten en liedjes. De dag verandert wekelijks, zodat alle kinderen dit gezellige half uurtje mee kunnen maken. 

Buitenschoolse en tussenschoolse opvang

Omdat onze locatie in een groene omgeving ligt, zijn er veel natuuractiviteiten, zoals op ontdekking naar kleine insecten, het maken van een eigen herbarium of op stap met de boswachter. Veel van de kinderen die ons bezoeken, hebben brede interesses. In het pand waar de jongste kinderen hun opvang genieten zijn diverse hoekjes in een overzichtelijke ruimte waar werkelijkheid en fantasie kunnen worden nagebootst. Hier kunnen zij een eigen huishouden organiseren of een stad bouwen, de tandarts bezoeken of rustig werken aan een nieuwe creatie voor op de koelkast. 

In het pand waar de oudere kinderen (vanaf ca. groep 3) hun opvang genieten zijn de hoeken meer ingericht op uitdaging. Ook organiseren wij activiteiten op allerlei gebieden; zo is er bijvoorbeeld een Theaterhoek in het pand voor expressieve activiteiten, geven we workshops met een actief karakter (sport en spel) en workshops met een technisch karakter (figuurzagen, boren, timmeren, bouwen). Wij mogen gebruikmaken van het gymlokaal van de school, hierdoor kunnen wij ook op regenachtige dagen toch actief spelen (sport en spel). 

Tot slot bieden wij diverse creatieve activiteiten; van het maken van zeepjes tot het bakken van cupcakes. Door middel van kindvergaderingen stemmen wij het activiteitenaanbod af op de wensen van de kinderen. Soms zijn de activiteiten leeftijdgericht en soms groepsgericht. 

In de vakantie maken we diverse uitstapjes, zoals naar een speelbos, speurtocht in Spaarnwoude, een grote speeltuin, op pad met de boswachter, schaatsen (in de winter), kinderboerderij bezoeken, bossen bloemen verzamelen in een pluktuin of een bezoek aan een museum. Deze uitstapjes worden afgestemd op het aantal kinderen dat mee gaat en de leeftijd van de kinderen die mee gaan. 

Op woensdag en vrijdag is er de mogelijkheid tot het halen en brengen van kinderen naar diverse nevenactiviteiten, zoals tennis en hockey. Dit kunt u bespreken met de pedagogisch medewerkers.

Soorten kinderopvang

  • Peuterspeelzaal
  • Buitenschoolse opvang
  • Tussenschoolse opvang

Groepsindeling

Peuterspeelzaal: 1 groep van 2 tot 4 jaar 
Buitenschoolse opvang: 2 groepen, een groep voor de kinderen in de kleuterleeftijd tussen 4 en 7 en de andere groep voor kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar.

VVE-programma

Ja

Extra aandacht voor:

Natuur & techniek 

Gevestigd in

een school, een multifunctioneel centrum: St. Theresiaschool /CJG.

Ophalen van school

De kinderen van de Theresiaschool worden lopend gehaald. Kinderen van andere scholen worden met de auto opgehaald.

Ons pand

Partou aan de Dennenweg ligt in een rustige, groene en bosrijke omgeving. De vestiging is centraal gelegen tussen Santpoort, Bloemendaal en Haarlem. De groep voor de jongste kinderen in de kleuterleeftijd komt samen in de peuterspeelzaal. Voor de kinderen vanaf groep 3 hebben we een leuke plek in het multifunctioneel centrum tegenover de Theresiaschool. Op deze locatie hebben we één groep. Naast ons pand is een huisartsenpraktijk gevestigd. Wij hebben onze eigen ruimte die niet doorkruist wordt door een andere instantie/organisatie. In onze buurt zijn ook diverse speeltuintjes en een hertenkamp, die wij ook regelmatig bezoeken. Al met al een prachtige, uitdagende locatie om kinderen op te vangen. 

Peuterspeelzaal

Het pand ligt in een sfeervolle basisschool, de St.Theresiaschool. Het is een ruim en licht lokaal met veel ramen. Er is een aparte entree waar de kinderen al hun spullen kunnen opbergen in luizenzakken. Verder is de groep ingericht in hoeken, te denken aan de bouwhoek, poppenhoek, winkeltje, leeshoek en kinderkeukentje. Er is een lage tafel waar de kinderen puzzels of spelletjes aan kunnen doen en hoger meubilair voor het eten en drinken en het maken van knutselwerkjes. In het midden staat ruim opgesteld een klimrek met glijbaan. Dan is er nog een aparte toiletruimte in het lokaal. Daar zijn lage toiletjes en een commode aanwezig. 

Buitenschoolse en tussenschoolse opvang

We hebben een deel voor de jongste kinderen die in de kleuterleeftijd zijn. Deze ruimte wordt gedeeld met de peuterspeelzaal en is slechts een paar meter van de kleuterklassen van de Theresiaschool vandaan. Een vertrouwde omgeving voor de kinderen, waar ze zich veilig voelen. Zo is de overgang van school naar de buitenschoolse opvang niet zo groot. Het is een overzichtelijke ruimte met veel hoekjes zoals een huishoek, een bouwhoek, een themahoek, een activiteitenhoek en een leeshoek. De jongste kinderen worden hier uitgedaagd om fantasie en werkelijkheid te combineren en zo hun dagelijkse bezigheden in spel om te zetten. 

Een ander deel van onze kinderopvang bevindt zich onder de school, hierdoor hebben wij een grote ruimte tot onze beschikking. In de gang is een theaterhoek ingericht. We hebben een aparte knutselruimte, waar kinderen zelfstandig kunnen knutselen en ontdekken. Ook is er een uitgebreide keuken waar we diverse kookactiviteiten aanbieden en een grote gezamenlijke ruimte waarin diverse hoeken zijn gecreëerd om te ontspannen, vrij te spelen, te timmeren en zagen of gewoon te relaxen. Ook is er ruimte voor de oudere kinderen om hun huiswerk rustig afgezonderd te maken. De sfeer is open en kindvriendelijk, op een manier waarop kinderen uitgedaagd worden nieuwe dingen te ontdekken en naarmate zij ouder worden zelfstandig activiteiten te ondernemen. 

Onze speelplaats

Peuterspeelzaal

Het buitenspeelplein is voorzien van een zandbak, twee speelhuisjes en een aparte schuur waar het buitenspeelgoed staat opgeslagen. Het speelplein is afgesloten met een laag hek. Zo kunnen de basisschoolkinderen en de peuters elkaar zien, groeten en kunnen broertjes en zusjes elkaar gedag zeggen. Dit helpt heel erg voor de kinderen die bijna de leeftijd hebben bereikt dat ze ook naar de basisschool gaan, want zo leren ze elkaar kennen en vaak weten ze ook bij welke juf ze in de klas gaan komen. In de buurt is een prachtig bos op loopafstand, waar we regelmatig naartoe gaan.

Buitenschoolse en tussenschoolse opvang

Wij kunnen gebruikmaken van het schoolplein van de Theresiaschool. Aangrenzend aan de opvang voor de jongste kinderen is een Kleuterplein. Op dit plein is een klim- en klautertoestel, een koprolrek en een zandbak. Er staan wat bankjes en we hebben de mogelijkheid de buitenruimte af te sluiten. Er is ook een plein voor de kinderen na de kleuterleeftijd. Hierop staan een groot klimrek, een tafeltennistafel en een koprolrek. Op dit plein is ook veel ruimte om bijvoorbeeld te voetballen, touwtje te springen en te knikkeren. Het plein beschikt over een klimwand. Verder kunnen we gebruik maken van een relatief klein plein waar kinderen zelfstandig kunnen spelen als zij wat groter worden. Dit plein is geheel afgeschermd van de openbare weg en alleen toegankelijk via onze vestiging of de school. 

Vlakbij is een flink bospad waar wij ook regelmatig op zoek gaan naar bijzondere dieren, planten en bomen. Wanneer we nog meer willen ontdekken kunnen we nog iets verder doorlopen en daar bevindt zich het Hertenkamp. In het hertenkamp wonen verschillende dieren: herten, eenden, een ezel en geiten. Ook wonen daar 2 kabouters in een klein huisje, verstopt in een boom. De jongere kinderen vinden dit fantastisch! We hebben ook diverse buurtspeeltuintjes waar we met de kinderen heen gaan. Er is een groot park met een vijver waar we eenden voeren of gewoon lekker madeliefjes gaan tellen en mieren zoeken.

Ons team 

Ons team bestaat uit gekwalificeerde pedagogisch medewerkers, met veel aandacht voor uw kind. De medewerkers hebben allemaal kinder-ehbo en er is altijd 1 BHV-medewerker aanwezig. Er is ook een voorleescoach aanwezig. zij blijft op de hoogte van alles wat met (voor)lezen en boeken te maken heeft. Ook is er een accentcoach, zij coördineert de activiteiten en houdt in het oog dat er voldoende variatie is om aan diverse wensen te voldoen.

Openingstijden

Peuterspeelzaal

Geopend op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag.
  • Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdagochtend van 8.30 tot 12.00 uur
  • Op woensdagochtend van 8.30 tot 12.30 uur

Buitenschoolse en tussenschoolse opvang

Geopend op maandag tot en met vrijdag.
  • Op maandag tot en met donderdag aansluitend op schooltijden tot 18.30 uur
  • Op vrijdag van 11.45 tot 18.30 uur
Op woensdag worden de kinderen opgevangen aan de Frans Netscherlaan 4B.

In de vakanties geopend van 7.30 tot 18.30 uur.

Voorschoolse opvang

Geopend op dinsdag en donderdag van 7.00 tot 8.30 uur.

Bereikbaarheid & parkeren

Op de Dennenweg geldt eenrichtingsverkeer: De Dennenweg in, de Krullenlaan uit.
Aan de zijde van het schoolgebouw geldt een parkeerverbod. Ook aan de overzijde tussen de parkeerhavens niet parkeren, de rijbaan wordt dan te smal en te onoverzichtelijk voor fietsende kinderen en hun ouders. Kom zoveel mogelijk te voet of op de fiets.
Ik ben op zoek naar

Aanmelden

Wil je je zoon of dochter direct aanmelden bij Partou? Dat kan. Als je het formulier invult, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Of wil je eerst komen kijken bij Partou? Dat kan natuurlijk ook! We zien je graag bij de Partou-vestiging van je keuze.

RondleidingAanmelden