Onze opvang

De activiteiten die we ondernemen staan vaak in het teken van een thema, zoals ‘Groot en klein’, ‘Familie’, ‘Kleuren’ en ‘Dieren’. De activiteiten ontstaan op verschillende manieren. Zo kunnen ze vanuit de kinderen komen, waardoor er spontaan een leuk project ontstaat. Anderzijds dragen de pedagogisch medewerkers bij aan het activiteitenprogramma door te zorgen dat er voldoende variatie is en dat zoveel mogelijk facetten van de ontwikkeling aan de orde komen. Ontwikkelingsgerichte activiteiten zijn er op het gebied van knutselen, koken, dans, muziek, sport en spel. Er zijn ook een aantal doorlopende projecten:

 • Het peuterproject (voor de oudste peuters van het centrum)
 • Het (voor)leesproject (bevordering van de taalontwikkeling voor alle kinderen)
 • Het natuur/tuinproject (natuurbeleving en meehelpen in onze tuin)
We besteden veel aandacht aan de natuur en laten kinderen kennismaken met alles wat groeit en bloeit. De tuincommissie kijkt naar wat er zoal in de moestuin gezaaid kan worden en maakt daar een plan voor: worteltjes, courgettes, tomaten, radijs, pompoenen etc. Met de kinderen wordt alles onderhouden en ze helpen bijvoorbeeld met het weghalen van onkruid en natuurlijk met het oogsten van de groentes, als het zover is! De natuur leren kennen kan ook door het naar binnen halen van de natuur. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je sneeuw naar binnen haalt, of een heleboel bladeren? Dan is het herfst op de groep! 

In het voorjaar wordt er vaak kikkerdril uit de sloot verzameld en kijken we hoe kikkervisjes ontstaan en hoe snel die uitgroeien tot kleine kikkertjes. Daarna worden ze natuurlijk weer vrijgelaten in de sloot. Van de Vlinderstichting hebben we elk jaar een rupsen/vlinderbak. Samen met de kinderen wordt gezorgd voor verse kool in de bak en wordt de bak regelmatig verschoond. We volgen het proces van rups tot vlinder en laten de vlinders dan vrij. Ook heel bijzonder zijn de kuikentjes in het voorjaar. We plaatsen een broedmachine en een bak met een warme lamp en dan is het afwachten tot de eieren in de broedmachine opengaan. Met een beetje geluk zie je een kuikentje uit het ei kruipen. Een kuikentje wat net uit het ei komt, wordt naar een andere bak overgezet onder een warme lamp. Na een paar dagen mogen de kuikentjes eruit en kunnen de kinderen ze zelf vasthouden. 

Bij ons wonen ook kippen. Op ons buitenterrein staat een groot kippenhok en de kinderen vinden het erg leuk om de kippen even te begroeten. Ook worden de kinderen betrokken bij een stukje dierverzorging; wat eten de kippen en hoe wordt hun hok schoongemaakt? Het is natuurlijk heel leuk als de kippen eieren leggen! 

Er wordt veel samengewerkt met Partou  aan de Dorpsstraat. Tijdens de vakantie wordt er een gezamenlijk programma gedraaid.

Soorten kinderopvang

 • Dagopvang
 • Buitenschoolse opvang

Groepsindeling

Dagopvang

 • 2 verticale groepen van 0 tot 4 jaar
 • 2 peutergroepen van 2 tot 4 jaar
 • 1 babygroep van 0 tot 2 jaar

Buitenschoolse opvang

 • 1 groep van 4 tot 8 jaar
 • 1 groep van 4 tot 12 jaar
 • 1 groep van 8 jaar en ouder

Extra aandacht voor:

Thema's 

Ophalen van school

 • De Stap
 • Wagenmaker
 • Augustinus
 • Hoeksteen
 • Montessori

Ons pand

Het centrum zelf heeft een gezellige warme uitstraling. Dat de natuur een belangrijke rol speelt, is ook te zien in het centrum. In de entreehal staat onze seizoenstafel en ook op de diverse groepen is aandacht voor de seizoenen. De inrichting van de groepsruimtes is verschillend en er wordt rekening gehouden met de behoefte van de kinderen uit de groep. Er worden hoekjes gecreëerd waar de kinderen met verschillend speelgoed en materiaal kunnen spelen. 

Onze speelplaats

Onze vestiging met kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang heeft een heerlijke grote tuin waar kinderen de gelegenheid hebben om te ontdekken en te onderzoeken. Er zijn struiken en bosjes waarin gespeeld kan worden en waar kinderen kunnen ontdekken wat er groeit en bloeit.  De ondergrond in de tuin is verschillend van structuur, er zijn vlakke stukken die afgewisseld worden met wat hobbeligere stukken. Op grote rotsstenen kunnen de kinderen klimmen en lopen. Er is een kleine moestuin waar elk jaar van alles in wordt geplant. Partou aan de Zonnedauwstraat ligt midden in Landsmeer op loopafstand van het centrum.  We zoeken het lekker dicht bij huis: de bibliotheek, brandweer en de markt zijn terugkerende uitstapjes.

Ons team

Ons team bestaat uit gekwalificeerde pedagogisch medewerkers, met veel aandacht voor uw kind.  We hebben een voorleescoach (deze heeft een programma gevolgd interactief voorlezen), een muziekcoach en een beweegcoach. 

Openingstijden

Geopend op maandag tot en met vrijdag.

Dagopvang

Geopend van 7.30 tot 18.30 uur.

Buitenschoolse opvang

Geopend van einde schooltijd tot 18.30 uur.
In vakanties vanaf 7.30 tot 18.30 uur


Bereikbaarheid & parkeren

Onze kinderopvang ligt achter het gemeentehuis van Landsmeer. Er kan in de straat gratis geparkeerd worden. Vanaf de Dorpsstraat gaat u rechts de Raadhuisstraat in en dan de eerste straat links. Partou ligt aan de rechterkant van de straat, verscholen tussen de huizen. Het dubbele hek geeft toegang tot de speelplaats waar ook de ingang van de dagopvang en de bso is.
Ik ben op zoek naar

Aanmelden

Wil je je zoon of dochter direct aanmelden bij Partou? Dat kan. Als je het formulier invult, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Of wil je eerst komen kijken bij Partou? Dat kan natuurlijk ook! We zien je graag bij de Partou-vestiging van je keuze.

RondleidingAanmelden