Onze opvang

Peuteropvang (voor kinderen van 2 tot 4 jaar)

Bij onze peuteropvang werken we volgens de Montessori-methode. Op de groep werken de pedagogisch medewerkers volgens het principe “leer mij het zelf doen”.  De peuters werken zo zelfstandig mogelijk, worden gestimuleerd keuzes te maken, oplossingen te zoeken en samen te werken wanneer dat gewenst en mogelijk is. Alleen wanneer blijkt dat peuters iets echt niet kunnen helpt de pedagogisch medewerker ze verder. 
Alle medewerkers hebben de Montessori-opleiding gevolgd.

Peuteropvang is bedoeld als voorbereiding op het basisonderwijs. Als kinderen geen gebruik maken van dagopvang, biedt peuteropvang een mogelijkheid om in aanraking te komen met leeftijdsgenootjes, samen te spelen in een andere omgeving en meer mogelijkheden dan thuis. Het samenspelen betekent voor peuters een belangrijke leerervaring.  Bij de peuteropvang wordt er gewerkt volgens een vast ochtendprogramma. 

De peuteropvang biedt 2 soorten plaatsen aan, te weten:
  • Halve dagopvang. Deze opvang valt onder de wet kinderopvang en ouders kunnen via de belastingdienst kinderopvangtoeslag aanvragen. De openingstijden zijn van 7.30 tot 12.45 uur.  De kinderen zijn ook in de vakanties welkom.
  • Gemeenteplaatsen: ouders die niet werken kunnen op basis van wederkerigheid hun kind 2 ochtenden komen brengen. In ruil daarvoor dienen zij vrijwilligerswerk te doen. De openingstijden voor deze kindplaatsen zijn van 8.15 tot 11.45. De kinderen komen alleen in de schoolweken. 

Buitenschoolse opvang

Op de bso wordt er gewerkt volgens de Montessori-methode. Op de groep werken de pedagogisch medewerkers volgens het principe “leer mij het zelf doen”.  De kinderen werken zo zelfstandig mogelijk, worden gestimuleerd keuzes te maken, oplossingen te zoeken en samen te werken wanneer dat gewenst en mogelijk is. Alle medewerkers hebben de Montessori-opleiding gevolgd.

Bij onze buitenschoolse opvang staan plezier en lekker bezig zijn als vrijetijdsbesteding voorop.
Met een breed aanbod van activiteiten en materialen dagen we de kinderen uit om te ontspannen door zich in te spannen en zo allerlei vaardigheden te ontwikkelen. Spelenderwijs, op vrijwillige basis en met groot plezier doen ze allerlei ervaringen op en komen sociale vaardigheden, cognitieve en motorische vaardigheden, fantasie en creativiteit aan bod. De kinderen kunnen zelf het initiatief nemen en daarnaast kiezen uit allerhande activiteiten die we ze aanbieden.
Bij onze activiteiten besteden we veel aandacht aan kunst en cultuur. Daarnaast bieden we ook activiteiten aan op het gebied van koken, sport en spel en natuur en techniek. 

Voorschoolse opvang

Wij bieden ook voorschoolse opvang aan leerlingen van de Oudaenschool, mits zij zelfstandig naar school lopen. Vraag naar de voorwaarden bij de vestigingsmanager, Lisa Henzel.

Soorten kinderopvang

  • Peuteropvang
  • Buitenschoolse opvang
  • Voorschoolse opvang
Groepsindeling
Peuteropvang
1 groep van 14 kinderen voor kinderen van 2-4 jaar

Buitenschoolse opvang
Er is plek voor 50 kinderen, dat zijn 2 groepen van 20 en 1 groep van 10 

Extra aandacht voor:

de Montessori-methode

Ophalen van school 

Kinderen worden lopend opgehaald van de Montessorischool Oudaenstraat, Adwaita en de Cees Wilkeshuisschool en met de taxi van de Montessorischool locatie de Keizer.

Op woensdag en vrijdag worden de kinderen van Partou aan de Van Lithstraat bij ons opgevangen en worden met de taxi opgehaald. Tijdens de vakanties is de bso van Partou aan de Van Lithstraat ook bij ons. 

Ons pand

De buitenschoolse opvang is gehuisvest in een gezellig oud pand. Onze ruime tuin grenst aan het schoolplein van de Montessorischool, locatie Oudaenstraat. De bso heeft twee ruime groepsruimtes en een grote hal. Er is veel lichtinval en door het gebruik van o.a. vrolijke kleuren straalt het pand een prettige sfeer uit. De ruimtes zijn ingedeeld met verschillende hoeken, leeshoek, knutselhoek, bouwhoek, poppenhoek, podium etc.. 

Onze speelplaats

De bso beschikt over een ruime speelse tuin. Er staat een zandbak, picknicktafels, hutten gemaakt van Wilgentenen, een hangmat en nog veel meer. Daarnaast maken we gebruik van de naastgelegen schoolplein. We zitten op loopafstand van het park het Nieuwe Plantsoen en van de andere bso van Partou aan de Van Lithstraat.  Vlakbij is een bushalte, met de bus kunnen we naar bijv. makkelijk naar het centrum. Daarnaast zitten we vlak bij het bejaardentehuis St. Jurriën, waar we regelmatig heen gaan voor voorleesochtenden die vanuit de bibliotheek worden georganiseerd. 

Ons team

Ons team bestaat uit gekwalificeerde pedagogisch medewerkers, met veel aandacht voor uw kind. Er is een voorleescoach, iemand die de training beweegkriebels heeft gedaan, zeer creatieve mensen en allen gediplomeerd bedrijfshulpverleners. 

Openingstijden

Peuteropvang
Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag
De peuteropvang biedt 2 soorten plaatsen aan, te weten:
  • Halve dagopvang. Deze opvang valt onder de wet kinderopvang en ouders kunnen via de belastingdienst kinderopvangtoeslag aanvragen. De openingstijden zijn van 7.30 tot 12.45 uur.  De kinderen zijn ook in de vakanties welkom.
  • Gemeenteplaatsen: ouders die niet werken kunnen op basis van wederkerigheid hun kind 2 ochtenden komen brengen. In ruil daarvoor dienen zij vrijwilligerswerk te doen. De openingstijden voor deze kindplaatsen zijn van 8.15 tot 11.45 uur. De kinderen komen alleen in de schoolweken. 
Buitenschoolse opvang
Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag 
Aansluitend aan de schooltijden tot 18.30 uur.
Tijdens schoolvakanties zijn we open van 7.30-18.30 uur.

Voorschoolse opvang
Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag 
Van 7.30 tot 8.30 uur

Bereikbaarheid & parkeren

Onze kinderopvang bevindt zich in de Zwolsewijk/Zandweerd-Noord naast de Monterssorischool locatie Oudaenstraat. Voor de deur is er gelegenheid tot parkeren.
We zitten op loopafstand van het park het Nieuwe Plantsoen.
Ik ben op zoek naar

Aanmelden

Wil je je zoon of dochter direct aanmelden bij Partou? Dat kan. Als je het formulier invult, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Of wil je eerst komen kijken bij Partou? Dat kan natuurlijk ook! We zien je graag bij de Partou-vestiging van je keuze.

RondleidingAanmelden