Onze opvang

Wij zijn gevestigd in het Dalton Kindcentrum de Markesteen (DKC). Binnen het DKC bieden we een doorgaande lijn richting school. 

Onze dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar, met extra peuteractiviteiten voor kinderen van 2 tot 4 jaar, biedt een programma ter voorbereiding van school. Hierin nemen we de Dalton uitgangspunten mee. Doorstroom naar school gaat zo vertrouwd.

Door de huisvesting en samenwerking binnen het DKC ondernemen we met de peuters ook binnen de school activiteiten. We vieren samen bijvoorbeeld het begin van een nieuw schooljaar en sinterklaas. 

Ook nemen we geregeld een kijkje in school bij de jongste groepen en maken we gebruik van het speellokaal in school.
School wordt een vertrouwde omgeving voor de peuters.


Buitenschoolse opvang

De bso is verdeeld over de twee vestigingen. De kinderen van 4 t/m 6 jaar delen de vestiging binnen het DKC op de Gedeputeerdenlaan 49 met de dagopvang, de kinderen van 7 t/m 12 jaar zijn gevestigd op de Gedeputeerdenlaan 45a. Op beide vestigingen sluiten de activiteiten aan bij de belevingswereld van de kinderen. Kinderen hebben eigen inbreng door wensen op te hangen in de activiteitenboom. We spelen graag buiten. 

Wij werken samen met Connect logopedie. Bij de eerste signalen van logopedische zorg wordt u geattendeerd op de mogelijkheid om Connect in te schakelen. De afspraak met Connect en uw kind kan voor uw gemak plaatsvinden op deze vestiging van Partou.

Dagopvang voor 0 tot 4 jarigen

Op de dagopvang worden kinderen in de leeftijd van 0 t/m 4 jaar voorbereid op de basisschool. Na het brengen kunnen de kinderen eerst vrij spelen. Tussen 8:45 en 9:00 uur zingen we met de kinderen een liedje en gaan in een kring zitten om de dag te beginnen. Na dit vaste ochtendritueel worden er gerichte activiteiten aangeboden die de taal, muziek, bewegen, fijne motoriek en zelfstandigheid stimuleren. We werken met een doorgaande leerlijn naar de basisschool. Halverwege de ochtend eten en drinken we gezamenlijk, waarna de kinderen lekker vrij kunnen spelen tot het tijd is om weer naar huis te gaan. 

Soorten kinderopvang

  • Dagopvang
  • Buitenschoolse opvang

Groepsindeling

  • 1 groep dagopvang 0 tot 4 jaar
  • 1 bso-groep van 4 tot 6 jaar
  • Buitenschoolse opvang (6 tot 12 jaar) is gehuisvest op de Gedeputeerdenlaan 45a.

Extra aandacht voor:

Leeftijdsgerichte activiteiten 

Gevestigd in school of multifunctioneel centrum:

Dalton Kindcentrum De Markesteen

Ophalen van school

Kinderen worden lopend opgehaald van het DKC De Markesteen en Christelijke basisschool de Ark.

Ons pand

Het DKC is gevestigd om een nieuw gebouw waarin we onze eigen ruimtes hebben, met een eigen ingang. De ruimte is met frisse kleuren ingericht met verschillende themahoeken. 

Onze speelplaats

De kinderen van de naschoolse opvang maken gebruik van het schoolplein van het DKC. Het schoolplein bevat een panna-kooi, klimrekken, een speelhuis, een zandbak en schommels.  Er is voldoende ruimte voor spelactiviteiten. Vlakbij is een groot grasveld waar met de kinderen sport- en spelactiviteiten worden gehouden. Op loopafstand bevindt zich een speeltuin. Zo nu en dan gaan we met de kinderen naar het winkelcentrum voor o.a. inkopen voor kookactiviteiten. Het winkelcentrum is op loopafstand. 
Voor de kinderen van de dagopvang hebben een eigen omheinde natuurlijke tuin met een wilgenhut, zandspeelplek, palenwand en babyplek.

Ons team

Ons team bestaat uit geschoolde pedagogisch medewerker, met veel aandacht voor uw kind. De pedagogisch medewerkers werken volgens het Dalton-principe.

Openingstijden

De dagopvang is geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.
  • Op maandag en vrijdag open van 7.30 tot 18.30 uur.
  • Op dinsdag en donderdag open van 7.00 tot 18.30 uur.
Wilt u opvang op woensdag? Vraag de manager naar de mogelijkheden!

De naschoolse opvang is geopend op maandag,dinsdag, donderdag en vrijdag van 14.45 tot 18:30 uur.

Voorschoolse opvang, vakantieopvang (van 7.30 tot 18.30 uur) en opvang op vrijdag bieden wij aan op de Gedeputeerdenlaan 45a

Bereikbaarheid & parkeren

Onze kinderopvang bevindt zich in de wijk Zwolle Zuid. De bso bevindt zich naast de Christelijke basisschool De Ark met zicht op Dalton Kindcentrum de Markesteen. Er is voldoende parkeergelegenheid.
Ik ben op zoek naar

Aanmelden

Wil je je zoon of dochter direct aanmelden bij Partou? Dat kan. Als je het formulier invult, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Of wil je eerst komen kijken bij Partou? Dat kan natuurlijk ook! We zien je graag bij de Partou-vestiging van je keuze.

RondleidingAanmelden