Onze opvang

Bij onze opvang hebben we voor ieder kind een gevarieerd aanbod. Uw kind kiest zelf wat het wil doen - een keuze die past bij zijn ontwikkeling.

Bij onze activiteiten vinden we het proces belangrijker dan het resultaat. Tekenen hoeft bijvoorbeeld niet per se een kunstwerk op te leveren, als uw kind er maar plezier aan beleeft. Speelgoed staat op ooghoogte van de kinderen, zodat ze het zelf kunnen pakken. Elke week komt onze muziekjuf langs. De kleintjes doen muziek op schoot, de grotere kinderen zingen liedjes en maken er handgebaren bij. Vaak kiest de juf voor een thema - bijvoorbeeld Kerst of Sinterklaas, of kleuren of dieren.

Uw kind mag elke dag naar buiten, maar dat is geen verplichting. Wil het een keer binnen blijven, dan kan dat natuurlijk ook. We dwingen niet, we bieden aan.
Door middel van thema’s bieden we onze activiteiten aan. De thema's bevatten activiteiten die over natuur, sociaal-emotionele en motorische aspecten gaan, om kinderen te stimuleren en begeleiden in hun ontwikkeling.

Tijd na school is vrije tijd. Bij ons mag uw kind die tijd vrijwillig invullen. Als uw kind dat wil, kan het meedoen aan activiteiten en workshops. Judo bijvoorbeeld, kettingen maken, of drama. Bewegen staat bij ons hoog in het vaandel en daar is genoeg gelegenheid toe! We hebben een spelkast vol sport- en spelmateriaal. Als het om onze creatieve activiteiten gaat, kun je het zo gek niet bedenken. We maken bijvoorbeeld met elkaar een levensgroot schilderij van alle kinderen. En af en toe is het discotijd - dan maken de kinderen een uitnodiging en zoeken muziek uit. We versieren het lokaal, doen de gordijnen dicht en pakken er limonade bij en gaan dan even helemaal uit ons dak!

Uw kind kan ook buiten spelen. Een hut bouwen bijvoorbeeld, of we doen een speurtocht. In ons vakantieprogramma nemen we elke week een uitstapje op. Dan gaan we bijvoorbeeld naar het Muiderslot, de kinderboerderij of het Spoorwegmuseum.
We doen een rondleiding en kinderen leren spelenderwijs over geschiedenis.
We leren uw kind al vroeg om milieubewust te zijn. Met een kartonnen doos en wc-rollen kun je prachtig knutselen en we brengen met de kinderen ons glas naar de glasbak. Komt er een nieuw kindje naar onze bso? Dan beginnen we met een wenperiode. Dat is prettig voor ouders, kind en pedagogisch medewerkers.

Soorten kinderopvang

 • Dagopvang
 • Buitenschoolse opvang

Groepsindeling

 • 1 groep dagopvang 0 tot 1,5 jaar*
 • 2 groepen dagopvang 1,5 tot 3,5 jaar*
 • 1 groep dagopvang 3,5+
 • 1 groep bso 4 tot 12 jaar
* door middel van welbevinden kind en gesprek met ouders wordt rond de leeftijd van 1,5  gekeken naar het beste moment van overgang. Dit is tussen de 1,5 en 2 jaar.

Extra aandacht voor

Kunst en cultuur

Gevestigd in school of multifunctioneel centrum

Een eigen pand. 

Ophalen van school (bso)

Kinderen van deze scholen worden opgehaald door de pedagogisch medewerkers met busje:

 • ASV
 • Joost van den Vondel (ook een lopend groepje)
 • School op de Berg
 • de Bolster
Kinderen van deze scholen worden lopend opgehaald:
 • Pallas Athene

Ons pand

Het pand op de Prins Frederiklaan is historisch en opgedeeld in verschillende verdiepingen, die zijn verbonden met trappetjes en vides. Het pand heeft een huiselijke sfeer met mooie en lichte groepsruimtes. Het gebouw wordt omgeven door een mooie tuin met groen, waar kinderen fijn kunnen spelen.

Onze speelplaats

De Prins Frederiklaan beschikt over een grote groene mooie tuin met schommels, een glijbaan, een zandbak en mooie paadjes om te fietsen en te verstoppen. In de omgeving ligt het bos, het station, de dierentuin en de kinderboerderij.

Ons team

Ons team bestaat uit gekwalificeerde pedagogisch medewerkers, met veel aandacht voor uw kind. Ook hebben we een muziekcoach, kunstenaar, muzikant en een leraar in ons midden.

Openingstijden

Geopend op maandag tot en met vrijdag.

Dagopvang

Het kinderdagverblijf is open van 7.30 tot 18.30 uur.

Buitenschoolse opvang 

Geopend op maandag, dinsdag en donderdag aansluitend op schooltijden tot 18.30 uur. Op woensdag worden de kinderen opgevangen aan de Barchman Wuytierslaan, op vrijdag op de Huijgenslaan.

In vakanties en op studiedagen geopend van 7.30 tot 18.30 uur. Op maandag, dinsdag en donderdag worden de groepen dan samengevoegd op de Huijgenslaan, op woensdag en vrijdag op de Barchman Wuytierslaan.

Bereikbaarheid & parkeren

Onze kinderopvang ligt op een prachtige locatie aan de rand van het bos, op de berg in Amersfoort (Bergkwartier). We zijn goed bereikbaar met de auto en het is maar een klein stukje lopen vanaf het centraal station.
Voor de deur op de Prins Frederiklaan zijn een aantal ‘kiss and ride’-parkeerplaatsen en achter het pand is een kleine binnenplaats met een aantal parkeerplaatsen.
Ik ben op zoek naar

Aanmelden

Wil je je zoon of dochter direct aanmelden bij Partou? Dat kan. Als je het formulier invult, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Of wil je eerst komen kijken bij Partou? Dat kan natuurlijk ook! We zien je graag bij de Partou-vestiging van je keuze.

RondleidingAanmelden