Onze opvang

Peuterschool

Op onze peuterschool zetten kinderen tussen 2 en 4 jaar spelenderwijs hun eerste stappen naar zelfstandigheid. Met behulp van de methode Uk & Puk en het bieden van een vaste structuur wordt de sociale en emotionele ontwikkeling van uw kind op alle vlakken op een speelse manier gestimuleerd en zorgt dit voor een soepele overgang naar de basisschool.

Voorschoolse Educatie (VE) heeft als belangrijkste doel eventuele achterstanden bij peuters te voorkomen en/of te verminderen. Door het educatieve programma Uk & Puk en een fijne en intensieve samenwerking met de basisscholen bieden wij uw kind een goede basis voor de basisschool. Uk & Puk is gericht op taalontwikkeling, voorbereidend rekenen en sociaal emotionele ontwikkeling. Bij het aanbieden van alle thema’s staat het speelse karakter centraal.

Buitenschoolse opvang

Op de bso geven we workshops die kinderen (in kindvergaderingen) zelf mogen uitkiezen. De chillruimte zorgt voor een huiselijke sfeer en zowel de expressieve als creatieve kanten van de kinderen komen tot hun recht bij dans- en knutselactiviteiten. Van gymmen in de gymzaal of de spiegelzaal van de school, judo en lipdub tot het knutselen van vogelhuisjes, kunstwerken, haken en breien. Bovendien organiseren we jaarlijks diverse feesten voor jong en oud, waaronder een groot zomerfeest!  

Soorten kinderopvang

  • Peuterschool
  • Buitenschoolse opvang

Groepsindeling

De peuterschool beschikt over 2 groepen (max. 14 plaatsen per groep) van 2 tot 4 jaar*
De buitenschoolse opvang beschikt over 1 groep (max. 20 plaatsen) van 4 tot 12 jaar. 

* In sommige gevallen geldt dat de startdatum van opvang van uw kind begint vanaf de leeftijd van 2,5 jaar. Kijk voor meer informatie op het tariefblad van deze vestiging.

Extra aandacht voor

Kunst en cultuur 

Gevestigd in school of multifunctioneel centrum

Basisschool ‘t Spectrum 

Ophalen van school 

Kinderen van de Vrijeschool Amersfoort en ‘t Spectrum komen lopend. 
Kinderen van de Caeciliaschool, Anne Annemaschool, van der Hoeveschool, de Bilalschool, Mulock Houwerschool, Michaelschool, Wiekslag, Albatros en de Tafelronde worden met een taxi opgehaald.

Ons pand

De peuterschool en bso bevinden zich in basisschool ‘t Spectrum. Door de nauwe samenwerking met de school kunnen wij van meerdere ruimtes gebruik maken. Wij hebben onze eigen chillruimte met een huiselijke sfeer, we maken gebruik van de eetruimte en hebben een workshopruimte waarin de kinderen kunnen knutselen. Daarnaast mogen wij gebruik maken van de spiegelzaal, waarin de kinderen lekker kunnen dansen en waar we meerdere spelvormen aanbieden. Ook geven we hier vaak workshops zoals verdedigingssporten en dans. 

Onze speelplaats

De peuterschool heeft een afgesloten en eigen speelterrein. In de buurt zijn meerdere leuke plekken waar we zowel met de bso als met de peuterschool gebruik van maken, zoals het Randenbroekerbos, kinderboerderij de Vosheuvel, meerdere speeltuinen en een groot (voetbal)grasveld. 

Ons team

Ons team bestaat uit gekwalificeerde pedagogisch medewerkers, met veel aandacht voor uw kind. Binnen ons team is er een muziekcoach die muzieklessen verzorgt. Ook is er een voorleescoach die het lezen stimuleert en zorgt voor een goed aanbod van boeken. Zowel op de bso als op de peuterschool hebben wij enthousiaste en creatieve medewerkers die uw kind graag vermaken. We hebben oog voor het individuele kind, waardoor we de initiatieven, wensen en behoeften van uw kind kunnen volgen. 

Openingstijden

Buitenschoolse opvang
Maandag, dinsdag en donderdag van 14:00 tot 18:15 uur (voor kinderen van Vrijeschool Amersfoort zijn wij ook open vanaf 13:00 uur) en op woensdag en vrijdag van 12:00 tot 18:15 uur.
In de schoolvakanties zijn wij iedere werkdag open van 7:45 tot 18:15 uur. 

Peuterschool
Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag
Van 8.15 tot 13.15 uur, verdeeld in een 'korte vroege' ochtend (8.15 - 10.45 uur), een 'korte late ochtend' (10.45 - 13.15 uur) en een 'lange' ochtend (8.15 - 13.15 uur) 

Bereikbaarheid & parkeren

Onze kinderopvang is direct gelegen naast de A28 (afslag 8) en is vanaf de Operaweg en Ariaweg direct te zien. De vestiging bevindt zich in de wijk Schuilenburg en direct naast onze vestiging treft u basisschool 't Spectrum.
Ik ben op zoek naar

Aanmelden

Wilt u uw zoon of dochter direct aanmelden bij Partou? Dat kan. Als u het formulier invult, nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. Of wilt u eerst komen kijken bij Partou? Dat kan natuurlijk ook! We zien u graag bij de Partou-vestiging van uw keuze.

RondleidingAanmelden