Onze opvang

Dagopvang

Op onze dagopvang werken enthousiaste medewerkers die graag met de kinderen knutselen, buiten spelen, op pad gaan maar ook heerlijk rustig een boekje lezen. Eén van onze medewerkers is muzikaal en vindt het een feest om samen met de kinderen muziek te maken en te zingen. Op ons buitenspeelterras hebben wij naast leuke zandbakken en een waterbaan ook konijnen: Jip, Janneke en Takkie. Met de kinderen geven wij de konijnen eten en soms maken de konijnen een uitstapje naar de groep. Samen gaan wij op bezoek bij de opa's en oma's in de buurt. Zij kijken altijd uit naar onze komst.
Met de kinderen die 3 jaar en ouder zijn, gaan wij een paar keer per week op bezoek bij de bso. De kinderen hebben daar extra uitdagend speelgoed en spelmateriaal. Een mooie voorbereiding op school. 

Peuterschool

Op onze peuterschool zijn onze activiteiten  gebaseerd op het educatieve programma ‘Puk & Ko’. Vanuit het educatieve Programma Puk & Ko worden kinderen spelenderwijs voorbereid op de basisschool op het gebied van taal, rekenen en motorische ontwikkeling. Dit doen wij door het aanbieden van activiteiten als voorlezen, knutselen zingen en samen spelen. 

Iedere maand staat er een ander thema centraal waar alle activiteiten op afgestemd worden. In de kring komt het maandthema aan bod, waarna we gezellig gaan knutselen, spelletjes doen, luisteren naar voorlezen, praten, zingen en bewegen op muziek: allemaal activiteiten die aansluiten bij het thema van de week. Er is regelmatig tijd om in de veilige buitenruimte te spelen. Bij slecht weer blijven we binnen en doen we bewegingsspelletjes of dansen.

We werken samen met de basisschool waar uw kind naar toe gaat en dragen in overleg met de ouders onze observatie- en toetsgegevens daaraan over. Zo sluit de basisschool goed aan bij wat uw kind nodig heeft. De peuterschool valt onder de Wet Kinderopvang, waardoor u kinderopvangtoeslag kunt aanvragen bij de overheid.

Soorten kinderopvang

  • Dagopvang
  • Peuterschool

Groepsindeling

  • 3 groepen van 0 tot 2 jaar
  • 3 groepen van 2 tot 4 jaar
  • 1 groep peuterschool van 2 tot 4 jaar*
* In sommige gevallen geldt dat de startdatum van opvang van uw kind begint vanaf de leeftijd van 2,5 jaar. Kijk voor meer informatie op het tariefblad van deze vestiging.

VVE-programma

Ja, Puk & Ko.

Extra aandacht voor:

3-plusgroep en muziekles 

Gevestigd in

Multifunctioneel centrum De Bron

Ons pand

De dagopvang is gevestigd in het pand ‘De Bron’ in Vathorst. Een nieuw pand, waarin ook scholen en welzijn gebruik maken van ruimtes. De ruimtes zijn mede door de grote ramen licht en ruimtelijk. Alle ruimtes kijken aan de buitenkant van het gebouw uit over water. Voor de kinderen is er altijd van alles te zien. Vanuit binnen kijken de ruimtes uit over de binnenspeelplaats. 

Onze speelplaats

De buitenruimte bevat een zandbak, een waterbaan, een kleine loopbrug en ruimte om met fietsjes rond te rijden. Ook hebben wij de konijnen bij de peuters in de buurt staan, zodat die regelmatig in contact kunnen komen met de konijnen. 

Tijdens de zomer wordt het speelterras met schaduwdoeken afgeschermd. Zo kunnen we gedurende het gehele jaar samen met de kinderen heerlijk genieten van een frisse neus! In de buurt ligt een park aan een grote vijver. Met de kinderen lopen wij graag een rondje langs kleine speeltuinen waar de kinderen in de buurt gebruik van maken en wij natuurlijk ook. Voor de kinderen een heerlijk avontuur, een nieuwe omgeving, met onder andere een prachtig piratenschip om te klimmen en klauteren.

Ons team 

Ons team bestaat uit gekwalificeerde pedagogisch medewerkers, met veel aandacht voor uw kind. Onze medewerkers van de peuterschool zijn geschoold in het Voor- en Vroegschoolse Educatieprogramma Puk & Ko.

Openingstijden

Dagopvang

Geopend op maandag tot en met vrijdag van  7.30 tot 18.30 uur.

Peuterschool

Geopend op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 13.30 uur.

Bereikbaarheid & parkeren

Onze kinderopvang is gelegen in ‘De Bron’. Er is voldoende parkeergelegenheid. Vanaf station Vathorst is het een kwartiertje met het openbaar vervoer.
Ik ben op zoek naar

Aanmelden

Wil je je zoon of dochter direct aanmelden bij Partou? Dat kan. Als je het formulier invult, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Of wil je eerst komen kijken bij Partou? Dat kan natuurlijk ook! We zien je graag bij de Partou-vestiging van je keuze.

RondleidingAanmelden