Onze opvang

Peuterschool

Op onze peuterschool zetten kinderen tussen 2 en 4 jaar spelenderwijs hun eerste stappen naar zelfstandigheid. Met behulp van de methode Uk & Puk en het bieden van een vaste structuur wordt de sociale en emotionele ontwikkeling van uw kind op alle vlakken op een speelse manier gestimuleerd en zorgt dit voor een soepele overgang naar de basisschool.

Voorschoolse Educatie (VE) heeft als belangrijkste doel eventuele achterstanden bij peuters te voorkomen en/of te verminderen. Door het educatieve programma Uk & Puk en een fijne en intensieve samenwerking met de basisscholen bieden wij uw kind een goede basis voor de basisschool. Uk & Puk is gericht op taalontwikkeling, voorbereidend rekenen en sociaal emotionele ontwikkeling. Bij het aanbieden van alle thema’s staat het speelse karakter centraal.

Buitenschoolse opvang

Gedurende de schoolweken bieden wij de kinderen in onze kleinschalige bso een uitdagend programma. Wij laten de kinderen zelf kiezen om wel of niet deel te nemen aan de activiteiten. Als het even kan, gaan we erop uit. Bijvoorbeeld naar de Tennisclub Vathorst, waar een samenwerkingsverband mee hebben. Dit is een prachtig en veilig speelterrein op loopafstand waar we heerlijk balspelen kunnen doen en na afloop van een welverdiend ijsje kunnen genieten.

Niet alleen moedigen wij kinderen aan met elkaar te gaan spelen. Ook maken wij voor de oudsten hun 'wereld' groter door in vakanties de andere Partou-vestigingen op te zoeken of bij ons uit te nodigen voor een tof event, zoals de 'Vathorster Spelen' en de 'Rich & Famous disco'. Zo werken wij samen met onze bso aan de Zwartsluiskade voor grote gezamenlijke activiteiten, zoals het deelnemen aan uitdagende workshops.

In de vakanties ondernemen wij vaak uitjes met de kinderen. Lekker met de bus de omgeving in! We gaan zelfs op kamp! Met andere bso's organiseren wij gedurende alle schoolvakanties één gezamenlijke dag voor alle kinderen die op die dag naar de opvang gaan. 

Soorten kinderopvang

 • Peuterschool
 • Buitenschoolse opvang
 • Tussenschoolse opvang
 • Voorschoolse opvang 

Groepsindeling

Peuterschool

 • 1 groep in de leeftijd van 2 tot 4 jaar*
* In sommige gevallen geldt dat de startdatum van opvang van uw kind begint vanaf de leeftijd van 2,5 jaar. Kijk voor meer informatie op het tariefblad van deze vestiging.

Buitenschoolse opvang

 • 4 tot 6 jaar 
 • 6 tot 8 jaar
 • 9-plusgroep 

Extra aandacht voor:

Sport & spel 

Gevestigd in

Multifunctioneel centrum De Brink 

Ophalen van school (bso)

Kinderen worden lopend uit school gehaald. Als de scholen verder weg liggen, worden kinderen met de taxi opgehaald. 

Ons pand

De bso maakt gebruik van de bovenruimtes in De Brink. Wij hebben een 9+ruimte die de kinderen zelf aan het inrichten zijn. Computers en een muur met graffititekeningen, door de kinderen zelf gemaakt. Na schooltijd kunnen wij in het gebouw gymzalen huren voor sportactiviteiten, zoals het klauteren aan een klimmuur.

De peuterschool is gesitueerd in twee ruimtes op de begane grond van De Brink.

Onze speelplaats

De buitenruimte bestaat uit een afgebakend speelplein voor de jongere kinderen, met zandbak. Met de oudere kinderen maken wij ook graag gebruik van het grasveld. In de buurt ligt nog een groot grasveld voor activiteiten. Vlakbij zit natuurboerderij de Brinkhorst waar wij regelmatig met de kinderen naartoe gaan om bij de dieren te kijken. In de nabije omgeving liggen tennisbanen en hockeyvelden, waar wij als uitje met de kinderen naartoe kunnen. Daarnaast nemen wij ook graag de bus naar de andere kant van de stad, om daar de omgeving van Amersfoort te gaan verkennen! 

Ons team 

Ons sportieve en creatieve team bestaat uit gekwalificeerde pedagogisch medewerkers, met veel aandacht voor uw kind. De pedagogisch medewerkers op de peuterschool zijn daarnaast geschoold in het Voor- en Vroegschoolse Educatieprogramma ‘Puk & Ko’.  


Openingstijden

Buitenschoolse opvang

Geopend op maandag tot en met vrijdag bij voldoende aanmeldingen. De kinderen gaan ook weleens naar onze bso aan de Zwartsluiskade.

 • Voorschoolse opvang van 7.00 tot 8.30 uur
 • Tussenschoolse opvang van 12.00 tot 13.00 uur
 • Bso van 15.00 tot 18.30 uur
Bso tijdens vakantie: maandag, dinsdag, donderdag bij onze vestiging aan de Wezeperberg, op woensdag en vrijdag bij Partou aan de  Zwartsluiskade. Wij zijn tijdens vakanties geopend van 07.30 tot 18.30 uur.

Peuterschool

Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag
Van 8.30 tot 13.30 uur, verdeeld in een 'korte vroege' ochtend (8.30 - 11.00 uur), een 'korte late ochtend' (11.00 - 13.30 uur) en een 'lange' ochtend (8.30 - 13.30 uur) 

Bereikbaarheid & parkeren

Onze kinderopvang bevindt zich in de wijk Vathorst in Amersfoort in het gezamenlijke gebouw De Brink. Er zijn rondom het gebouw voldoende parkeergelegenheden voor auto en fiets. Het pand ligt in de nabije omgeving van station Vathorst.
Ik ben op zoek naar

Aanmelden

Wilt u uw zoon of dochter direct aanmelden bij Partou? Dat kan. Als u het formulier invult, nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. Of wilt u eerst komen kijken bij Partou? Dat kan natuurlijk ook! We zien u graag bij de Partou-vestiging van uw keuze.

RondleidingAanmelden