Onze opvang

Peuterschool

Vanuit het educatieve VVE-Programma Puk & Ko worden kinderen spelenderwijs voorbereid op de basisschool op het gebied van taal, rekenen en motorische ontwikkeling.

Dit doen wij door het aanbieden van activiteiten als voorlezen, knutselen zingen en samen spelen. Door onze goede samenwerking met de basisscholen zorgen wij voor een optimale doorgaande leerlijn naar de basisschool.

Buitenschoolse opvang

Kinderen zijn onze fans! Onze missie is het ‘ontzorgen’ van ouders. 

Bij ons tref je vier speelzones met horizontale groepen. Er is altijd wel een vriendje of vriendinnetje om mee te spelen. Samen maak je dan de volgende stap naar de nieuwe speelzone als je er aan toe bent. Leuk! Daar zijn weer verrassende nieuwe dingen te beleven.

Ons ervaren team bedenkt verrassende activiteiten, gericht op leeftijd en interesses. We hebben pedagogisch medewerkers met een sportachtergrond, maar ook een gitarist, een kunstenaar en een natuurexpert. Ons team zorgt voor persoonlijke aandacht en een fijne sfeer op de groep. En wij hebben 
eigen budgetten om in te spelen op kinderwensen!

We hebben elke dag beschikking over een grote keuken, een fantastisch atelier, een speellokaal en een gymzaal. Ook hebben wij een eigen busje waarmee we zo nu en dan op avontuur gaan.

Onlangs zijn wij gestart met een pilot: Gratis bso-kinderen wegbrengen naar sportclubs (en in de toekomst willen wij ook tijdens de opvang zwemles mogelijk maken). Voor iedere ouder is het mogelijk een verzoek te doen voor het brengen naar een sportclub of muziekles.

En wij doen veel extra’s: Erop uit met de Natuurbus van Partou, meedoen met ‘Modderdag’, NL Schoon en het ‘Unicef Kinderrechten filmfestival’, met zijn allen naar de ArenA van Ajax in Amsterdam, naar het Spoorwegmuseum of de dierentuin of in de vakantie naar Scouting Mondriaan.

Of komt u ook naar ons Avondvierdaagse-buffet ? Of geniet op gezette tijden van een eigen gemaakte verrassende soep na een hectische werkdag! Inmiddels zijn wij toe aan ons vierde bso-“receptenboek for kids”, ook leuk voor thuis!

Zo doen we voortdurend ons best om het u als ouder zo makkelijk mogelijk te maken!

Soorten kinderopvang

  • Peuterschool
  • Buitenschoolse opvang
  • Voorschoolse opvang

Groepsindeling

Buitenschoolse opvang

Totaal bestaat onze bso uit 9 groepen. Deze zijn echter verdeeld over vier speelzones met ieder een eigen sfeer en activiteitenprogramma:

  • Tuin (naast Snorkelland) : 2 groepen van 4 tot 5 jarigen
  • Club (1e etage, naast het atelier): 2 groepen van 5 tot 6 jarigen
  • Plein (In de aula en de speellokalen):  4 groepen van 7 tot 9 jarigen  (waarvan 1 groep 8+)
  • Beetles (1e etage) : 1 groep van 9+ (max 30 kinderen)
Peuterschool
1 peutergroep van 2 tot 4 jaar.*

* In sommige gevallen geldt dat de startdatum van opvang van uw kind begint vanaf de leeftijd van 2,5 jaar. Kijk voor meer informatie op het tariefblad van deze vestiging.

VVE-programma

Ja, Puk & Ko

Gevestigd in

Gevestigd in Multifunctioneel centrum De Laak, samen met basisscholen De Vuurvogel en De Gondelier.

Ophalen van school (bso)

Inpandig: Vuurvogel & Gondelier
Ophalen met ons Partou-busje of fiets (in nader overleg) : Marke/ Doc12/ Boulevard 410. 

Ons pand

Na schooltijd maken wij gebruik van alle multifunctionele ruimten. Wij hebben onze bso opgesplitst in vier speelzones en zijn daardoor toch merkbaar 'klein' en gezellig. Elke groep heeft een eigen inrichting en sfeer, passend bij de leeftijd. De speelzones bieden daarnaast onafhankelijk van elkaar hun eigen  activiteitenprogramma, maar zoeken ook samenwerking in grotere thema's. 
Wij maken gebruik van een atelier, kookcafé, gymzaal, speellokalen en van alle pleinen. 

De jongste kinderen van zowel de peuterschool als de bso delen een ruimte op de begane grond met aangrenzend hun eigen binnentuin. 

Onze speelplaats

Er zijn 3 pleinen. De kleinsten (4 tot 5 jarigen) maken samen met het kinderdagverblijf en de peuterschool gebruik van een prachtige afgesloten binnentuin, aansluitend aan de groepsruimte. 
Daar is ook een kleine moestuin, met plukgroente voor de kleintjes. Deze wordt onderhouden door de bso-kinderen van Partou.

Daarnaast is er het grote schoolplein met speeltoestellen voor de doelgroep en een kleuterplein. Inmiddels is het onlangs het “Groene” Schoolplein geworden. Nog steeds zijn er nieuwe initiatieven om voor nog meer “Groen” te zorgen.

In de directe nabijheid is het grote Kaipark met speelveld en speeltoestel. 
Verder kenmerkt de Laak zich als woonwijk met veel water. De brede school heeft een eigen (afgesloten) opstapplaats voor boten. Ook is er veel viswater in de directe nabijheid, vol met vis! 

Ons team 

Wij hebben een heel fijn en stabiel team! Zo zijn er collega’s met een sportachtergrond, maar ook een gitarist, een kunstenaar en een natuurexpert. Ons ervaren team zorgt voor persoonlijke aandacht en een fijne sfeer op de groep

Openingstijden

Buitenschoolse opvang

Wij zijn geopend op maandag tot en met vrijdag van 13.45 tot 18.30 uur. Wij halen de jongste kinderen op uit de klas.

Voorschoolse opvang

Geopend op maandag tot en met vrijdag van 7.00 tot 8.30 uur. Wij serveren ontbijt en brengen de jongste kinderen naar hun klas.

Peuterschool

Geopend op maandag tot en met  vrijdag van 8.30 tot 13.30 uur.

Bereikbaarheid & parkeren

Onze kinderopvang bevindt zich in brede school De Laak. Parkeren kan op de Vollenhovekade, even voorbij het St. Pieters & Bloklands gasthuis of aan de “Baak van Petten” straat.  
Ik ben op zoek naar

Aanmelden

Wil je je zoon of dochter direct aanmelden bij Partou? Dat kan. Als je het formulier invult, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Of wil je eerst komen kijken bij Partou? Dat kan natuurlijk ook! We zien je graag bij de Partou-vestiging van je keuze.

RondleidingAanmelden