Wist je dat...

... wij onlangs gestart zijn met een pilot: gratis bso-kinderen wegbrengen naar sportclubs (en in de toekomst ook tijdens de opvang zwemles mogelijk willen maken…)

Op dit moment hebben wij een gediplomeerde collega extra in dienst genomen die onze bso-kinderen met een busje van school haalt. Deze collega zorgt er ook voor dat kinderen gebracht worden naar voetbal of hockey. Voor iedere ouder is het mogelijk een verzoek te doen voor het brengen naar een sportclub of muziekles.  Partou coördineert de logistiek en maakt afspraken met ouders over de overdracht. Zo kunnen kinderen toch hun favoriete sport beoefenen! En we blijven dromen: in de toekomst willen wij ook gaan rijden voor zwemlessen. Zo doen we voortdurend ons best om het u als ouder zo makkelijk mogelijk te maken!

... wij in 2017 met het gehele team een certificeringstraject van Youké (jeugdzorg) hebben doorlopen?

Sinds het Passend Onderwijs (waar reguliere scholen ook kinderen die een bijzondere ontwikkeling doormaken een plek bieden) komen deze kinderen naar de reguliere bso’s. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een vorm van autisme, kenmerken van adhd, hoog- of laagbegaafde kinderen of kinderen met hypersensitiviteit. Tijdens het certificeringstraject zijn de teams aan de slag gegaan om te kijken wat deze kinderen van de pedagogisch medewerkers nodig hebben. Zo hebben we ook kritisch gekeken naar onze groepsruimtes en het activiteitenaanbod. Waar nodig hebben wij veranderingen doorgevoerd. Inmiddels hebben wij een nieuwe prikkelarme ruimte ingericht waar kinderen in een klein groepje na een intensieve schooldag even tot rust kunnen komen. De nadruk van het traject heeft gelegen op de visie dat elk kind uniek is en elk kind iets anders kan vragen van de bso. Naast een mooi certificaat voor aan de muur zijn alle medewerkers veel gespecificeerde kennis rijker.

... sommige kinderen niet meer van de bso af willen?

Heel cool: de oudste kinderen van 9+ (zo'n 25 per middag) hebben bij ons een eigen chillruimte: ‘de Beetles’. Eigen verantwoordelijkheid en kinderparticipatie spelen een grote rol in deze groep. Samen draagt iedereen bij aan een fijne bso. Zo is er dit jaar bijvoorbeeld gestemd welke regels er gelden op de groep. Kinderen van 9+ kunnen immers al heel goed meedenken wat wel en niet kan. Ook bijzonder: op deze groep doen de kinderen per toerbeurt de eigen afwas!  Meedenken met de workshops mag natuurlijk altijd. Afgelopen schooljaar was ‘Heel Beetles Bakt’ een groot succes!

... ons schoolplein steeds groener wordt…

Sinds vorig schooljaar vindt u steeds meer natuur op ons plein. Binnenkort beginnen we aan de tweede fase van de realisatie van een Groen Schoolplein. Ook de bso helpt een handje mee: medewerkers ondersteunen de werkzaamheden waar mogelijk en vorig jaar     hebben zelfs de kinderen mee geklust! 

… bij ons iedereen kan mee eten tijdens de Avondvierdaagse…

Gedurende het schooljaar organiseren we vaak nog wat extra’s. Wat dacht u bijvoorbeeld van ons Avondvierdaagsebuffet? Alle kinderen mogen in de week van de Avondvierdaagse blijven eten. Dat scheelt een hoop gevlieg in deze drukke week. Onze pedagogisch medewerker bereidt samen met een stel kinderen (‘sous-chefs’) een uitgebreid diner. Als kers op de taart zijn ook ouders, broers en zussen welkom om aan te schuiven!

… je bij ons de ‘vakantie’ echt niet wilt missen, want er is zoveel te beleven…

Met zijn allen naar de ArenA van Ajax in Amsterdam, het Spoorwegmuseum of de dierentuin. In de vakantie maak je het allemaal mee! Op vrije dagen bieden wij opvang van 7.30 tot 18.30 uur, extra veel tijd voor speciale activiteiten dus. Ieder vakantieweek gaan we er minstens één keer op uit. Maar soms komen de workshops ook naar ons toe: bezoek van de circusschool, een muziekspecialist of een goochelaar. Zo maken we van elke vakantiedag weer iets speciaals!

Ik ben op zoek naar

Aanmelden

Wil je je zoon of dochter direct aanmelden bij Partou? Dat kan. Als je het formulier invult, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Of wil je eerst komen kijken bij Partou? Dat kan natuurlijk ook! We zien je graag bij de Partou-vestiging van je keuze.

RondleidingAanmelden