Kinderdagopvang aan de Pratumplaats in De Meern

Aan de rand van De Meern ligt het goed bereikbare Partou kinderdagverblijf aan de Pratumplaats. Een modern maar huiselijk pand, met mooie lichte ruimtes en een enorme speelzolder en grote tuin. Naast dat wij bij Partou een veilige en liefdevolle omgeving voor je kind creëren, doen we nog veel meer.

Ontwikkeling kind

Met eenvoudig spelmateriaal, zoals een zachte bal of een ballon aan een touwtje, stimuleren we de ontwikkeling van de allerkleinsten. We maken dan echt contact. We dagen kinderen uit om zelf actief te worden en op onderzoek uit te gaan. Met de peuters doen we onder meer aan ochtendgymnastiek en laten we ze elke dag klimmen en klauteren in onze enorme tuin. 

We zijn ook getraind om kinderen te leren delen, samenspelen, conflicten op te lossen en plezier met elkaar te hebben. Dit zijn sociale vaardigheden die je kind later in zijn leven weer helpen. Daarnaast hebben we maandelijks een speciaal thema, waarin diverse ontwikkelingsgerichte (motoriek, sociaal-emotioneel, cognitief) activiteiten worden georganiseerd. Denk hierbij aan het thema verkeer, zomer of dieren. En met onze muziekcoaches maken we regelmatig muziek met de kinderen. 

We hebben een speciaal programma met 3+ activiteiten om  kinderen ouder dan drie jaar voor te bereiden op de volgende fase in hun leven: de basisschool. Met deze kinderen bezoeken we ook van tijd tot tijd een bso van Partou, om hen al te laten kennismaken met de mogelijkheden voor de volgende fase in hun leven. 

Ouders van Nu, website waar alles te lezen is over zwanger zijn en kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar, is bij ons langs geweest om een filmpje te maken over de activiteiten voor de allerkleinsten.

Betrokkenheid

Wij vinden het belangrijk om ouders te betrekken bij de opvang. Er zijn evaluatiegesprekken, we hebben een oudercommissie en we organiseren diverse evenementen waarbij ouders (en ook opa’s en oma’s) kunnen zien wat we allemaal bij Partou doen. Naast het onmisbare persoonlijke contact houden we je ook met foto’s en verhalen van je kind via de Mijn Kind app op de hoogte.
 

Soort opvang

Dagopvang

Groepsindeling

Ons kinderdagverblijf telt in totaal 18 groepen:
11 babygroepen
7 peutergroepen

Ons pand

Ons kinderdagverblijf is gehuisvest in een ruim, modern en licht pand. Van buiten één geheel, van binnen opgedeeld in drie clusters van kleuren: oranje, blauw en groen. Op de bovenste verdieping bevinden zich de babygroepen (0-2 jaar). Op de begane grond zitten de peutergroepen (2-4 jaar) Ieder cluster heeft een eigen multifunctionele keuken waarin naast de lunch ook activiteiten, zoals ochtendgymnastiek en muziekles plaatsvinden.

Ook is er op onze vestiging een enorme speelzolder. Het ene deel van de zolder is een gymzaal voor baby's en peuters, het andere deel is ingedeeld in diverse hoeken van activiteiten: boekjes lezen, atelier en fantasiespel. Daarnaast zijn er buitenbedjes waar de jongste kinderen heerlijk in de buitenlucht kunnen slapen. Een gezonde trend die uit Scandinavië is overgewaaid.

Onze speelplaats

De grote tuin van onze opvang is ingericht als natuurtuin met natuurlijke spelelementen. Zo is er een hut van takken, zijn er paadjes van diverse soorten ondergrond, is er volop ruimte om te klimmen en te klauteren en te spelen in het zand. Baby's en peuters kunnen gescheiden buiten spelen. De baby's hebben hun eigen veranda - zodat zij in alle rust hun eigen weg kunnen vinden. 

Uitstapjes

Het kinderdagverblijf is gelegen in een moderne woonwijk met diverse voorzieningen. Dit maakt uitstapjes mogelijk naar de kinderboerderij, de appelboomgaard van de buurman of een winkel in de buurt.

Ons team

Ons team bestaat uit gekwalificeerde pedagogisch medewerkers, met veel aandacht voor uw kind. We hebben muziekcoaches, voorleescoaches, een beweegkriebels-begeleidster en een 3+activiteitenbegeleider. Onze pedagogisch medewerkers zorgen er voor dat ieder kind zich bij ons thuis voelt!

Openingstijden

Geopend op maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 18.30 uur. 

Bereikbaarheid & parkeren

Onze vestiging aan de Pratumplaats is gelegen tussen De Meern en Utrecht in het gebied Leidsche Rijn en wordt omgeven door de wijken 't Zand, Parkwijk en Langerak. Onze grote moderne, boerderij-achtige locatie heeft volop (gratis) parkeergelegenheid en is prima met de auto, fiets of lopend te bereiken. 

Per openbaar vervoer zijn we bereikbaar via buslijn 4, bushalte ‘De Woerd' of via de lijnen 18, 28 en 536, bushalte 'Eerste Westerparklaan'. Op de kruising van de Vlindersingel en de Langerakbaan (Utrecht) zie je dan de boerderij van ons kinderdagverblijf.

Ik ben op zoek naar

Aanmelden

Wilt u uw zoon of dochter direct aanmelden bij Partou? Dat kan. Als u het formulier invult, nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. Of wilt u eerst komen kijken bij Partou? Dat kan natuurlijk ook! We zien u graag bij de Partou-vestiging van uw keuze.

RondleidingAanmelden