Kinderdagopvang aan de Pratumplaats in De Meern

Aan de rand van De Meern ligt het goed bereikbare Partou kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang aan de Pratumplaats. Een modern maar huiselijk pand, met mooie lichte ruimtes en een enorme speelzolder en grote tuin. Naast dat wij bij Partou een veilige en liefdevolle omgeving voor je kind creëren, doen we nog veel meer.

Ontwikkeling kind

Met eenvoudig spelmateriaal, zoals een zachte bal of een ballon aan een touwtje, stimuleren we de ontwikkeling van de allerkleinsten. We maken dan echt contact. We dagen kinderen uit om zelf actief te worden en op onderzoek uit te gaan. Met de peuters doen we onder meer aan ochtendgymnastiek en laten we ze elke dag klimmen en klauteren in onze enorme tuin.

Onze bso'ers kunnen hun energie kwijt op onze mooie speelzolder, het grote grasveld naast ons pand of in de tuin. Tevens kunnen zij lezen en gamen op zolder en is er aandacht voor theater, dans en muziek. 

We zijn ook getraind om kinderen te leren delen, samenspelen, conflicten op te lossen en plezier met elkaar te hebben. Dit zijn sociale vaardigheden die je kind later in zijn leven weer helpen. Daarnaast hebben we maandelijks een speciaal thema, waarin diverse ontwikkelingsgerichte (motoriek, sociaal-emotioneel, cognitief) activiteiten worden georganiseerd. Denk hierbij aan het thema verkeer, zomer of dieren. En met onze muziekcoaches maken we regelmatig muziek met de kinderen. De oudere bso-kinderen kunnen aan de hand van muziekinstrumenten zelf muziek maken en kunnen deelnemen aan workshops die hen uitdagen tot het ontdekken of verbeteren van hun skills.  

We hebben een speciaal programma met 3+ activiteiten om  kinderen ouder dan drie jaar voor te bereiden op de volgende fase in hun leven: de basisschool. Met deze kinderen bezoeken we ook van tijd tot tijd de bso op zolder, om hen al te laten kennismaken met de mogelijkheden voor de volgende fase in hun leven. We betrekken tevens de bso-kinderen bij het activiteitenprogramma voor de peuters; een boekje voorlezen in de voorleesweken, helpen bij de Modderdag of samen bakken kan onderdeel zijn van het programma.  

Ouders van Nu, een website waar alles te lezen is over zwanger zijn en kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar, is bij ons langs geweest om een filmpje te maken over de activiteiten voor de allerkleinsten.

Betrokkenheid

Wij vinden het belangrijk om ouders te betrekken bij de opvang. Er zijn evaluatiegesprekken, we hebben een oudercommissie en we organiseren diverse evenementen waarbij ouders (en ook opa’s en oma’s) kunnen zien wat we allemaal bij Partou doen. Naast het onmisbare persoonlijke contact houden we je ook met foto’s en verhalen van je kind via de Mijn Kind app op de hoogte.
 

Soort opvang

  • Dagopvang
  • Buitenschoolse opvang

Groepsindeling

Ons kinderdagverblijf telt in totaal 18 groepen:
  • 11 babygroepen
  • 7 peutergroepen
  • 1 bso-groep van 4 tot 7 jaar
  • 1 bso-groep van 7 tot 12 jaar

Ons pand

Ons kinderdagverblijf en de bso zijn gehuisvest in een ruim, modern en licht pand. Van buiten één geheel, van binnen opgedeeld in drie clusters van kleuren: oranje, blauw en groen. Op de bovenste verdieping bevinden zich de babygroepen (0-2 jaar). Op de begane grond zitten de peutergroepen (2-4 jaar) Ieder cluster heeft een eigen multifunctionele keuken waarin naast de lunch ook activiteiten, zoals ochtendgymnastiek en muziekles plaatsvinden.

Ook is er op onze vestiging een enorme zolder. Aan de rechterkant van de zolder zit onze bso. Hier zitten de 2 groepen; De Hooizolder (4-7 jaar) en De Nok (7-12 jaar). Hier beginnen de bso´ers hun dag als ze uit school worden opgehaald.  Het andere deel van de zolder is een gymzaal voor alle kinderen. Hier kunnen de kinderen zich uitleven met sport- en spel en hebben we voor de kleintjes een verkeerstuin. Het deel naast deze gymzaal is ingedeeld in diverse hoeken van activiteiten: je kunt er rustig lezen, een game spelen, maar ook is er ruimte voor het maken van muziek en kunnen kinderen zich verkleden en theater maken. 

 Daarnaast zijn er buitenbedjes waar de jongste kinderen heerlijk in de buitenlucht kunnen slapen. Een gezonde trend die uit Scandinavië is overgewaaid.

Onze speelplaats

De grote tuin van onze opvang is ingericht als natuurtuin met natuurlijke spelelementen. Zo is er een hut van takken, zijn er paadjes van diverse soorten ondergrond, is er volop ruimte om te klimmen en te klauteren en te spelen in het zand. Baby's en peuters kunnen gescheiden van de bso/kinderen buiten spelen. De baby's hebben hun eigen veranda en babytuin - zodat zij in alle rust hun eigen weg kunnen vinden. De bso-kinderen kunnen op een afgezet stuk in de tuin spelen. Ook hebben zij de mogelijkheid in de wijk te spelen en op het grasveld naast ons gebouw.

Uitstapjes

Het kinderdagverblijf en de bso zijn gelegen in een moderne woonwijk met diverse voorzieningen. Dit maakt uitstapjes mogelijk naar de kinderboerderij, Castellum, de appelboomgaard van de buurman of een winkel in de buurt.

Ons team

Ons team bestaat uit gekwalificeerde pedagogisch medewerkers, met veel aandacht voor uw kind. We hebben muziekcoaches, voorleescoaches, een beweegkriebels-begeleidster en een 3+activiteitenbegeleider. Onze pedagogisch medewerkers zorgen er voor dat ieder kind zich bij ons thuis voelt!

Openingstijden

Het kinderdagverblijf is geopend op maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 18.30 uur. De bso is geopend vanaf schooltijd tot 18.30. In de vakanties en op studiedagen zijn we open van 7.30 tot 18.30 uur. 

Bereikbaarheid & parkeren

Onze vestiging aan de Pratumplaats is gelegen tussen De Meern en Utrecht in het gebied Leidsche Rijn en wordt omgeven door de wijken 't Zand, Parkwijk en Langerak. Onze grote moderne, boerderij-achtige locatie heeft volop (gratis) parkeergelegenheid en is prima met de auto, fiets of lopend te bereiken. 

Per openbaar vervoer zijn we bereikbaar via buslijn 4, bushalte ‘De Woerd' of via de lijnen 18, 28 en 536, bushalte 'Eerste Westerparklaan'. Op de kruising van de Vlindersingel en de Langerakbaan (Utrecht) zie je dan de boerderij van ons kinderdagverblijf.

Ik ben op zoek naar

Aanmelden

Wil je je zoon of dochter direct aanmelden bij Partou? Dat kan. Als je het formulier invult, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Of wil je eerst komen kijken bij Partou? Dat kan natuurlijk ook! We zien je graag bij de Partou-vestiging van je keuze.

RondleidingAanmelden