Onze opvang

Dagopvang

Elke dag is er op onze vestiging wel iets te ontdekken voor de kinderen! Zijn het niet de luchtbellen in de snoezelruimte, dan is het wel het muziekinstrument tijdens de muziekles, het spinnetje in de insectenhoek of een ontspannen yogales. Zowel natuur als muziek, voorlezen en bewegen zijn de basisactiviteiten die dagelijks terugkeren. Door het snoezelen met de jongsten (0 jaar) en de peutergym voor de oudsten (3 jaar) bieden we diverse leeftijdsgerichte activiteiten aan. 

Naast het ontdekken van alledaagse activiteiten organiseren wij ook bijna maandelijks extra activiteitenweken zoals de Nationale Voorleesdagen, carnaval,  Kinderboekenweek, kampeerweek of koningsspelen. Zo nu en dan bezoeken we een voorstelling in Theater aan de Slinger of maken we een uitstapje naar de bibliotheek of kinderboerderij.Om u als ouder zo goed mogelijk bij de opvang van uw kind(eren) te betrekken, organiseren we in samenwerking met een zeer betrokken oudercommissie jaarlijks ouderavonden, een zomerfeest en een kerstborrel. 

Bso

Bij onze buitenschoolse opvang op Kruisboog 6 hebben we extra aandacht voor kunst en cultuur. Dit uit zich in vele creatieve activiteiten, van tekenen, schilderen, zagen en timmeren tot koken, muziek, dans en theater. We maken graag uitstapjes met de kinderen naar onder meer de bibliotheek, de boerderij of voorstellingen in Theater aan de Slinger. 

Workshops 

In samenwerking met alle Partou bso’s in Houten, bieden we de kinderen één groot workshopprogramma aan. Iedere schoolweek worden er, onder begeleiding gave workshops als Partou theater, bodypercussie, kokerellen, herfstmuziek en camera obscura gegeven. Kinderen schrijven zich in op een workshop die ze het meest aanspreekt. 

Vakanties 

Het bso-team van Partou in Houten zet zich elke schoolvakantie in voor een (ont)spannend en uitdagend activiteitenaanbod dat aansluit op de leeftijd en belevingswereld van de kinderen. We bieden elke vakantie een programma wat de fantasie en verbeeldingskracht van kinderen prikkelt. Maar de vakantie is er natuurlijk ook om uit te rusten en vrij te spelen. Toneelstukjes verzinnen in de poppenhoek, knutselen, bouwen, voorgelezen worden, buiten tikkertje spelen: het kan allemaal.

En voor de oudere kinderen is er tijd om met elkaar te chillen, een boekje te lezen of aan je zelf verzonnen project te werken in het atelier. Kortom: een programma waarin voor iedereen ruimte is voor zowel uitdaging als ontspanning. Iedere zomer zijn we een week op de camping Buitengoed de Boomgaard in Bunnik te vinden, de zogenaamde ‘campingweek’. Deze week verhuizen alle bso’s naar de camping! Hier hebben we onze eigen tent en alle ruimte om veel leuke dingen te ondernemen. Elk jaar worden de kinderen weer meegenomen in een spannend verhaal. De campingweek is inmiddels een begrip binnen Partou in Houten. 

Heeft u geen contract bij Partou en wel interesse in vakantieopvang bij Partou? Dan kunt u kiezen voor incidentele opvang. Bekijk de mogelijkheden en voorwaarden op onze pagina met contractvormen of neem vrijblijvend contact op met de afdeling Klantenservice

Bekijk onderstaande video en ontdek hoe leuk ons vakantieprogramma op de bso is:

Welke scholen bedienen we?

 • Aventurijn
 • Brug
 • Fontein
 • Montessori Korenmolen
 • Montessori Limes
 • Mozaïek de Haag
 • Plantage
 • Ridderspoor
 • Schoolhuys
 • Stek
 • Vlinder
 • Zonnewijzer

Staat de school waar uw kind naar toe gaat er niet bij? Neem contact op met de vestiging om de mogelijkheden te bespreken. 

Voorschoolse opvang

Heeft u te maken met vroege werktijden? Dan is de voorschoolse opvang van Partou een uitkomst. Bij ons kan uw kind 's morgens in alle rust, samen met de andere kinderen, genieten van een rustige start met ontbijt. U kunt uw kind (ook na het ontbijt) vanaf 7.15 uur bij ons brengen. Wij zorgen ervoor dat de kinderen naar school worden gebracht. 

Impressie van activiteiten op Facebook

Volg de bso's en kinderopvang op Facebook en ontdek alle leuke activiteiten die we op de opvang doen! 

Soorten kinderopvang

Dagopvang
Buitenschoolse opvang

Groepsindeling

Dagopvang

4 babygroepen van 0 tot 2 jaar.
4 peutergoepen van 2 tot 4 jaar.
1 verticale groep van 0 tot 4 jaar.

Buitenschoolse opvang

2 groepen van 4 tot 7 jaar.
2 groepen van 7 tot 12 jaar. 

Extra aandacht voor:

Dagopvang
Muziek, bewegen, natuur en voorlezen.

Buitenschoolse opvang
(Voor)lezen en creatieve activiteiten 

Ons pand

Onze vestiging aan de Kruisboog 6 is gevestigd in een groot pand. De dagopvang bevindt zich op de begane grond, de bso op de eerste en tweede verdieping.

Dagopvang

De verdieping van de dagopvang is verdeeld in een babykant met 4 groepen, een peuterkant met 4 groepen en één verticale groep (0-4 jaar), ieder gelegen aan een eigen centrale hal met aparte ingang. De sfeer is intiem en het voelt kleinschalig aan. Aan de babykant is nog een extra snoezelruimte en bij de peuterkant is een hal gericht op het ontwikkelen van de grove motoriek, met een groot speelhuis en een verkeershal. Tevens is er een grote ballenbak aanwezig! 

Buitenschoolse opvang

Op de eerste verdieping zitten de groepen van 4 tot 7 jaar, op de tweede verdieping de groepen van 7 tot 12 jaar. De ruimte voor de jongere kinderen beschikt over een grote keuken, huiskamer, atelier, ballenbak (erg populair bij de kinderen!) en grote speelruimtes. De oudere kinderen hebben op de tweede verdieping eveneens een grote keuken, huiskamer, atelier en een speelruimte. 

Onze speelplaats

Dagopvang

Rondom het pand is speelgelegenheid voor baby's en peuters met onder meer zandbakken en een glijbaan. Ook zijn er sportvelden voor bijvoorbeeld peutervoetbal of tikkertje spelen. Ook maken wij maandelijks gebruik van de sporthal waar we peutergym aanbieden. 

Buitenschoolse opvang

De buitenschoolse opvang beschikt over een dakspeelterras op de eerste en tweede verdieping, met fietsjes, springtouwen en nog meer speelmateriaal. In de buurt kunnen we terecht op diverse sportvelden, in gymzalen, het zwembad, de kinderboerderij, het Speelbos en ‘t Rond waar diverse activiteiten worden georganiseerd. 

Ons team

Ons team bestaat uit gekwalificeerde pedagogisch medewerkers, met veel aandacht voor uw kind. We hebben een coach voor beweegkriebels (dansjuf), voorleescoaches, muziekcoaches, een yogalerares, een poppenkastexpert en een kunstenaar, kortom: vele zeer creatieve medewerkers, in achtergrond variërend van mbo- tot hbo-niveau. 

Openingstijden

Dagopvang

 • De babygroepen van 0 tot 2 jaar, de peutergoepen van 2 tot 4 jaar zijn geopend op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. 
 • De verticale groep van 0 tot 4 jaar is geopend op: maandag, dinsdag en donderdag (woensdag en vrijdag gesloten) van 7.15 tot 18.15 uur. 

Buitenschoolse opvang

Geopend op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag aansluitend op de schooltijden tot 18.15 uur. In de vakantie is er opvang van 7.15 tot 18.15 uur. Op woensdag en vrijdag worden de groepen samengevoegd met kinderen van de 'buren' van Partou Kruisboog 15. 

- geopend op: maandag, dinsdag en donderdag (woensdag en vrijdag gesloten)

- extra’s: Er is een aparte snoezelruimte aanwezig voor de allerkleinsten.

Bereikbaarheid & parkeren

Onze kinderopvang is gelegen aan de Rondweg en makkelijk te bereiken, op Sportpark de Kruisboog naast Piazza Sports. Er is voldoende parkeergelegenheid en vrijwel direct gelegen aan de A12.

Ik ben op zoek naar

Aanmelden

Wil je je zoon of dochter direct aanmelden bij Partou? Dat kan. Als je het formulier invult, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Of wil je eerst komen kijken bij Partou? Dat kan natuurlijk ook! We zien je graag bij de Partou-vestiging van je keuze.

RondleidingAanmelden