Onze opvang

Het kind staat bij ons centraal. Daarom proberen wij zo leuk mogelijke activiteiten met hen te ondernemen. Afgelopen jaar hebben wij bijvoorbeeld de peutervierdaagse georganiseerd. En organiseren we tijdens opvangtijd peuterzwemmen in Optisport Zwembad in Mijdrecht. Maar ook aan de kleinere kinderen wordt gedacht. Wij doen Basic Spelen met hen en indien het lukt proberen wij elk jaar een keer te gaan babyzwemmen.

Met de buitenschoolse opvang lopen we mee met de vierdaagse en we hebben een sportkliko waarmee we naar het park kunnen gaan en de kinderen zich heerlijk kunnen uitleven. We maken veel gebruik van de kwaliteiten van onze eigen pedagogisch medewerkers.

Per 1 maart zijn we gestart met een antroposofische peutergroep. De peutergroep Wilgenroosje heeft als doel kinderen van ongeveer 2 tot 4 jaar, kortdurende opvang te bieden waarin zij zich harmonieus kunnen ontwikkelen tot mensen die hun eigen unieke bijdrage aan deze wereld kunnen en willen geven.

De peutergroep werkt volgens de pedagogische ideeën die ontwikkeld zijn door Rudolf Steiner. Ouders krijgen de mogelijkheid om kennis te maken met de antroposofische opvoedkunde en de achtergronden daarvan. Wilgenroosje is een samenwerking met de Intitiatiefgroep Vrije School Groene Hart.

Soorten kinderopvang

 • Dagopvang
 • Peuteropvang
 • Buitenschoolse opvang

Groepsindeling

 • 2 babygroepen van 0 tot 2 jaar
 • 3 peutergroepen van 2 tot 4 jaar
 • 1 bso-groep van 4 tot 7 jaar

Extra aandacht voor:

Natuur en techniek 

Ophalen van school

We halen de kinderen op van de volgende scholen:
 • Van De Fonteinschool
 • De Trekvogel
 • De Eendracht
 • Molenland
 • Hofland
 • Windroos
 • Driehuis
De buurtbus haalt kinderen op van de Antoniusschool en voor kinderen van de Vlinderbos wordt eigen vervoer geregeld.

Ons pand

Wij zijn gevestigd in een oude boerderij. Dit is nog terug te zien in de hoge plafonds met grote houten balken en de vierkante raampjes. Dit draagt bij aan de gezellige sfeer. Alle stamgroepen staan met elkaar in verbinding, kinderen kunnen zo via ramen (van deuren) goed zien wat er op de andere groep gebeurt. 

Onze speelplaats

We beschikken over een grote buitenruimte waar we trots op zijn. De buitenruimte kunnen we "afsluiten" in aparte delen zodat alle kinderen veilig buiten kunnen spelen. Op het grasveld staat een klimrek en een wiebel-loopbrug, deze ruimte wordt vaak gebruikt door de bso. Ook hangt hier een basketbalnet. 

Ook aan de allerkleinsten is gedacht. Zij kunnen verkoeling zoeken op het gras onder de bomen, zandtaartjes bakken of heerlijk glijden van de glijbaan. In onze tuin hebben we ook een moestuintje dat wordt bijgehouden door de bso. Verder kunnen de kinderen heerlijk ontdekken, verstoppertje spelen en door de bosjes ploeteren. Achter onze vestiging is een park waar we regelmatig met de bso naar toe gaan. Tegenover ons ligt een boerderij waar we met de peuters wel eens naartoe gaan; zij mogen de dieren aaien en heerlijk door de landerijen lopen. 

Ons team

Ons team bestaat uit gekwalificeerde pedagogisch medewerkers, met veel aandacht voor uw kind. We hebben een muziekcoach en een voorleescoach. Daarnaast zijn er medewerkers getraind in Basic Spelen. 

Openingstijden

Geopend op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. 

Dagopvang

De dagopvang is geopend van 7.30 tot 18.30 uur.

Peuteropvang

Met ingang van 1 maart zijn we gestart met een antroposofische peutergroep. De peuteropvang is geopend op woensdag en donderdag van 8.30 tot 12.00 uur (alleen in schoolweken).

Buitenschoolse opvang

Vanaf de sluitingstijd van de scholen tot 18.30 uur. Tijdens vakanties zijn we geopend van 7.30 tot 18.30 uur. Op woensdag en vrijdag, en in vakanties worden de kinderen samengevoegd met de groepen van Partou aan de Karekiet.

Bereikbaarheid & parkeren

Onze kinderopvang is gevestigd in oude boerderij ‘Wickelhof’. Er is voldoende parkeergelegenheid. De boerderij staat net buiten het dorp aan een doorgaande weg richting Ter Aar en Uithoorn.
Ik ben op zoek naar

Aanmelden

Wil je je zoon of dochter direct aanmelden bij Partou? Dat kan. Als je het formulier invult, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Of wil je eerst komen kijken bij Partou? Dat kan natuurlijk ook! We zien je graag bij de Partou-vestiging van je keuze.

RondleidingAanmelden