Onze opvang

De prachtig verbouwde locatie aan de Houtrakgracht is goed bereikbaar en biedt zowel kinderopvang als bso aan. De ruimtes zijn erg licht en transparant door het vele glas en we genieten dagelijks van onze (baby)tuin. Naast dat wij bij Partou een veilige en liefdevolle omgeving voor je kind creëren, doen we nog veel meer.

Dagopvang

Met eenvoudig spelmateriaal, zoals een zachte bal of een ballon aan een touwtje, stimuleren we de ontwikkeling van de allerkleinsten. We dagen de kinderen uit om zelf actief te worden en op onderzoek uit te gaan. Daarnaast bieden we aan ouders een cursus babymassage aan, en doen we met de peuters onder andere aan yoga. En ook in de tuin valt genoeg te beleven: van helpen in de moestuin tot lekker in de zandbak spelen of van de glijbaan roetsjen. Ook is een speciaal deel van de tuin ingericht voor onze allerkleinsten.

De verschillende activiteiten worden aangeboden in een maandelijks speciaal thema, en zijn gekoppeld aan o.a. de motorische, sociaal-emotionele en cognitieve ontwikkelingsgebieden. 
Bijvoorbeeld sociale vaardigheden zoals samen leren delen, samenspelen, maar ook conflicten oplossen komen dagelijks voor, en de pedagogisch medewerkers zijn dan ook getraind om deze te leren aan de kinderen.

Daarnaast heeft muziek een belangrijke rol bij ons. Zo neuriën, zingen en wiegen we baby’s wanneer ze onrustig zijn en zetten bijvoorbeeld een muziekje aan in de slaapkamer. Maar ook peuters zijn gek op muziek, en we gebruiken dan ook liedjes om overgangen in het dagritme aan te geven. Het maakt de overgangen namelijk herkenbaar en daarbij plezierig en gezellig. 
Bij de 3+ kinderen stimuleren we extra de zelfstandigheid (zelf jas aantrekken, tafel dekken en de beurt in de groep nemen), zodat de overstap naar school als minder heftig wordt ervaren. Daarnaast spelen we met de peuters al vaak in de bso ruimtes, om hen kennis te laten maken met de mogelijkheden voor de volgende fase in hun leven.

Buitenschoolse opvang
Op onze bso werken we ook met maandelijkse thema’s en bieden we naast knutselactiviteiten ook veel workshops aan. Daarnaast is er elke vrijdag zwemles!

In de vakanties zijn we gek op uitstapjes naar o.a. musea, op pad met een boswachter en onze Natuurbus, of zelf lekker hutten bouwen in de bouwspeeltuin. Ook wordt er veel gesport en bewogen en is muziek ook hier een belangrijk onderdeel van ons activiteitenaanbod. Daarnaast zijn we druk bezig met toneel en trots op onze top 10 plek bij het UNICEF Kinderrechten film festival! 

Betrokkenheid

Wij vinden het belangrijk om ouders te betrekken bij de opvang. Er zijn evaluatiegesprekken, we hebben een oudercommissie en we organiseren diverse evenementen waarbij ouders (en ook opa’s en oma’s) kunnen zien wat we allemaal bij Partou doen. Naast het onmisbare persoonlijke contact houden we je ook met foto’s en verhalen van je kind via de Mijn Kind app op de hoogte. 

Soorten kinderopvang

  • Dagopvang
  • Buitenschoolse opvang (bso)

Groepsindeling

Dagopvang

  • 2 babygroepen van 0 tot 2 jaar
  • 1 peutergroep van 2 tot 4 jaar

Buitenschoolse opvang

  • 2 groepen van 4 tot 8 jaar
  • 2 groepen van 7 tot 12 jaar

Ophalen van school (bso)

  • De Boomgaard
  • De Achtbaan
  • De Klimroos

Ons pand

Het pand heeft ruime en sfeervolle ruimtes en is erg transparant door al het glas. De brede gang wordt in het midden gescheiden door een deur en geeft hiermee de scheiding aan tussen de dagopvang en de buitenschoolse opvang.

Onze speelplaats

We beschikken over een prachtig gerenoveerde tuin met moestuinbakken, een zandbak, glijbaan en genoeg ruimte voor leren fietsen en ander sport en spel. Daarnaast zijn we erg blij met onze speciaal ontworpen baby-tuin. Zo kunnen ook de allerkleinsten met hartenlust naar buiten. 
Voornamelijk met de bso-kinderen maken we regelmatig uitstapjes naar de verschillende (bouw)speeltuinen bij ons in de buurt, of organiseren we o.a. een sportmiddag met een van onze andere Partou-bso’s

Ons team

Ons team bestaat uit gekwalificeerde pedagogisch medewerkers, met veel aandacht voor uw kind. We hebben onder andere muziekcoaches, babycoaches en een 3+ activiteitenbegeleider. Onze pedagogisch medewerkers zorgen ervoor dat ieder kind zich bij ons thuis voelt! 

Openingstijden

De dagopvang is geopend van maandag tot en met vrijdag van 7.30 uur tot 18.30 uur. 
De bso is geopend vanaf schooltijd tot 18.30 uur. Maar in de vakanties en op studiedagen ook geopend van 7.30 uur tot 18.30 uur. 
Ik ben op zoek naar

Aanmelden

Wil je je zoon of dochter direct aanmelden bij Partou? Dat kan. Als je het formulier invult, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Of wil je eerst komen kijken bij Partou? Dat kan natuurlijk ook! We zien je graag bij de Partou-vestiging van je keuze.

RondleidingAanmelden