Onze opvang

Onze pedagogisch medewerkers geven uw kind precies die aandacht die het nodig heeft, bijvoorbeeld door hetzelfde ritme aan te houden als uw kindje thuis gewend is. Dat doen we ook bij de oudere kinderen. De behoefte van uw kind staat voor ons centraal.

Dagopvang

Ons kinderdagverblijf is een knusse, veilige plek. We werken in drie leeftijdsgroepen: baby-, dreumes- en peutergroepen. Op alle groepen van de dagopvang komt wekelijks een muziekdocente. Zij leert de kinderen liedjes en laat ze kennismaken met muziekinstrumenten. De peuters vermaken zich ’s ochtends ook in de ruimtes van de buitenschoolse opvang. Daar kunnen we knutselen, bouwen en koken in de grote kinderkeuken.

Er is ook een speciale groep voor de 3-plussers, waar we hen spelenderwijs voorbereiden op de overgang naar de basisschool. Verder gaan we met de peuters elke week naar de gymzaal om te gymmen en organiseren we elke maand een boekenweek. We hebben een moestuin waar we onze eigen plantjes verzorgen. Als we zin hebben om eropuit te trekken gaan we naar de bibliotheek of naar het park Oog in Al.

Buitenschoolse opvang 

Bij de bso hebben we extra aandacht voor natuur en techniek. We organiseren regelmatig workshops rondom dit thema, zoals proefjes doen, een lavalamp maken, natuurdoos met kruiden & specerijen, op ontdekkingstocht in de natuur of buiten beestjes zoeken. We houden regelmatig kindvergaderingen, waarbij de kinderen mee mogen denken over nieuwe workshops, de regels en de activiteiten op de bso. We hebben een moestuin waar we onze eigen plantjes verzorgen. We organiseren graag kookactiviteiten, van koekjes bakken tot soep of zelfs een hoofdgerecht maken. We gaan er regelmatig met de kinderen op uit naar het park Oog in Al  of de operatuin, en in de vakanties bieden we een uitdagend, gevarieerd en sportief activiteitenprogramma.

Soorten kinderopvang

  • Dagopvang
  • Buitenschoolse opvang

Groepsindeling

  • 1 babygroepen van 0 tot 1,5 jaar
  • 1 dreumesgroep van 1,5 tot 2,5 jaar
  • 1 peutergroep van 2,5 tot 4 jaar (waaronder een 3+ peutergroep)
  • 1 bso-groep van 4 tot 12 jaar 

Extra aandacht voor:

Natuur & techniek 

Ophalen van bso

Dominicus (lopend)

Johan de Witt (lopend)
2e Marnix (lopend)
De Brug (bakfiets of taxi)

Ons pand

Dagopvang
Partou is een knusse, veilige plek. We werken in drie leeftijdsgroepen. De baby’s, de dreumesen en de peuters hebben ieder een eigen centrale ontvangst- en activiteitenruimte. Deze ruimte is afgestemd op de ontwikkeling van de kinderen. Zo hebben de baby’s bijvoorbeeld een snoezelhoek en is er bij de peuters een fantasiehoek en een bouwhoek. Bij de baby’s en de dreumesen zijn de huiskamers en slaapkamers gekoppeld aan de centrale activiteitenruimte. Daar komen de groepen tot rust tijdens hun slaapje en de eet- en drinkmomenten.  

Buitenschoolse opvang
Na school vangen vaste en enthousiaste pedagogisch medewerkers de kinderen op. We hebben een ruime huiskamer, waar we na school eten en drinken. In de huiskamer kunnen kinderen rustig een boekje lezen in de leeshoek, spelen in de poppenhoek of een spelletje spelen. Kinderen kunnen ook deelnemen aan een activiteit in het atelier of de kinderkeuken, of spelen in ons speelhonk met o.a. diverse bouwmaterialen, een voetbaltafel en een wii. Voor de oudere kinderen is er een eigen chillruimte

Onze speelplaats

Ook tijdens het buiten spelen is er voldoende uitdaging in onze prachtige ontdektuin met watertappunt in de zandbak, klimheuvel en onze eigen moestuin. 

Ons team

Ons team bestaat uit vaste, gekwalificeerde pedagogisch medewerkers, met veel aandacht voor uw kind. We hebben één medewerker die speciaal is opgeleid om muziekles te geven. Ook hebben we pedagogisch medewerkers die opgeleid zijn tot voorleescoach en beweegdocent.

Openingstijden

Geopend op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 7:30 tot 18:00 uur. 

Bereikbaarheid & parkeren

Onze kinderopvang bevindt zich in de wijk Oog in Al en is zowel lopend als met de fiets of auto makkelijk toegankelijk.
Ik ben op zoek naar

Aanmelden

Wilt u uw zoon of dochter direct aanmelden bij Partou? Dat kan. Als u het formulier invult, nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. Of wilt u eerst komen kijken bij Partou? Dat kan natuurlijk ook! We zien u graag bij de Partou-vestiging van uw keuze.

RondleidingAanmelden