Onze opvang 

Om de hoek bij het groene Park Oog in Al en restaurant Buurten in de Fabriek vindt u ons kinderdagverblijf en onze buitenschoolse opvang. We hebben een ruim opgezet pand. Onze eerste verdieping is volledig ingericht voor kinderen van 0 tot en met 4 jaar waar ze kunnen kruipen, rollen, klimmen en klauteren. Op de bovenste verdieping van ons gebouw genieten de schoolkinderen van diverse themaruimtes waar gekookt, geknutseld, gebouwd en gerelaxt wordt. Met de kinderen halen we regelmatig voor de lunch ingrediënten uit onze eigen moestuin. En we maken regelmatig uitstapjes naar het park en de bibliotheek in de Cereolfabriek.

Dagopvang

Ons kinderdagverblijf is verdeeld in drie leeftijdsgroepen: baby-, dreumes- en peutergroepen. We hebben een speciale snoezelruimte waar de baby's kunnen ontspannen. Onze medewerkers stimuleren met diverse beweegoefeningen op een speelse manier de motorische ontwikkeling van uw kind. Dit zorgt ervoor dat kinderen eerder omdraaien, hun hoofd rechthouden en sneller een beker vasthouden. Wekelijks komt er een muziekdocente langs. Zij leert de kinderen liedjes en laat ze kennismaken met muziekinstrumenten. Daarnaast hebben we buitenbedjes waar de jongste kinderen heerlijk in de buitenlucht kunnen slapen. Een gezonde trend die uit Scandinavië is overgewaaid.

Voor de oudere kinderen hebben we een fantasie- en een bouwhoek en een gedeelte waar ze kunnen ‘koken’ in houten keukens. ’s Ochtends vermaken de peuters zich ook in de ruimtes van de buitenschoolse opvang. Verder gaan we met de peuters elke week naar de gymzaal om te gymmen en organiseren we maandelijks een boekenweek. We hebben een moestuin waar de kinderen de plantjes zelf verzorgen. Er is een speciale groep voor de 3-plussers, waar we de kinderen spelenderwijs voorbereiden op de overgang naar de basisschool.

Buitenschoolse opvang 

Bij de bso staat de vrije tijd van het kind centraal. Er zijn verschillende ruimtes en vele verschillende soorten speelgoed. Elke week bieden we een gevarieerd activiteitenprogramma aan. Zo gaan we graag op ontdekkingstocht in de natuur of buiten beestjes zoeken. Maar ook voorstellingen maken en opvoeren voor de ouders op ons eigen podium of sport en spel activiteiten geven veel plezier. Regelmatig zijn er workshops, zoals proefjes doen, een lavalamp maken, dans en musical, judo. 

We houden regelmatig kindvergaderingen, waarbij de kinderen mee mogen denken over nieuwe workshops, de regels en de activiteiten op de bso. We organiseren graag kookactiviteiten, van koekjes bakken tot soep of zelfs een hoofdgerecht maken. We gaan er regelmatig met de kinderen op uit naar het park Oog in Al  of de operatuin, en in de vakanties bieden we een uitdagend, gevarieerd en sportief activiteitenprogramma.

Ons team

Ons team bestaat uit vaste, gekwalificeerde pedagogisch medewerkers die veel aandacht voor uw kind hebben. We hebben medewerkers die opgeleid zijn tot voorleescoach, beweegdocent en muziekcoach.

Betrokkenheid ouders

Om ouders bij de opvang te betrekken, zijn er evaluatiegesprekken, hebben we een oudercommissie en organiseren we evenementen waarbij familie uitgenodigd wordt. Naast het onmisbare persoonlijke contact, houden we u ook op de hoogte met foto’s en verhalen van uw kind via de Mijn Kind app.

Soorten kinderopvang

Dagopvang
Buitenschoolse opvang

Groepsindeling

2 babygroepen van 0 - 1,5 jaar
1,5 dreumesgroep van 1,5 - 2,5 jaar
1,5 peutergroep van 2,5 - 4 jaar (waaronder een 3+ peutergroep)
2 bso-groepen van 4 - 12 jaar 

Ophalen van bso

Wij halen de kinderen lopend, met een taxi of de bakfiets op van de volgende scholen:
Dominicus 
Johan de Witt 
2e Marnix 
De Brug 

Ons pand

Na school vangen vaste en enthousiaste pedagogisch medewerkers de kinderen op. We hebben een ruime huiskamer, waar we na school eten en drinken. In de huiskamer kunnen kinderen rustig een boekje lezen in de leeshoek, spelen in de poppenhoek of een spelletje spelen. Ook is er een podium en een cd-speler waarmee de kinderen zelf muziek kunnen afspelen om bij te zingen en dansen. Kinderen kunnen ook deelnemen aan een van de activiteiten die dagelijks worden aangeboden, of spelen in ons speelhonk met o.a. diverse bouwmaterialen en stoeimatten. Voor de oudere kinderen is er een eigen chillruimte die zij zelf hebben ingericht en waar zij ook zelfstandig mogen eten en drinken.

Openingstijden

Geopend op van maandag tot en met vrijdag van 7.30 tot 18.30 uur. 

Bereikbaarheid & parkeren

Onze kinderdagopvang ligt in de wijk Oog in Al aan de Kanaalweg, op loopafstand van park Oog in Al. Er is voldoende parkeergelegenheid en parkeren is gratis. Er is ook genoeg ruimte voor uw fiets. Tevens zijn wij goed bereikbaar per openbaar vervoer.


Ik ben op zoek naar

Aanmelden

Wil je je zoon of dochter direct aanmelden bij Partou? Dat kan. Als je het formulier invult, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Of wil je eerst komen kijken bij Partou? Dat kan natuurlijk ook! We zien je graag bij de Partou-vestiging van je keuze.

RondleidingAanmelden