Partou kinderdagverblijf Biltstraat Utrecht

Ons kinderdagverblijf is gevestigd in een omgebouwde kerk aan de Biltstraat in Wittevrouwen, grenzend aan het stadscentrum. Een unieke locatie die goed past bij het Karakteristieke straatbeeld van steegjes, hofjes en kleine arbeiderswoningen van de wijk. Dankzij de hoge plafonds en ramen hebben we grote, lichte en open ruimtes waar de kinderen kunnen spelen en ontspannen. Zo hebben we ene snoezelruimte, een ballenbak en een schilderatelier. De kinderen krijgen bij ons onder meer muziekles, peuteryoga en beweeg- en dansworkshops. Kinderen kunnen bij ons ook een warme maaltijd eten. En naar buiten? Dat doen we zo vaak mogelijk. . 


Ontwikkeling 

Onze pedagogisch medewerkers zijn continu bezig met de ontwikkeling van uw kind. Met eenvoudig spelmateriaal, zoals een zachte bal of een ballon aan een touwtje, stimuleren ze de motorische ontwikkeling al van de allerkleinsten. Omdat kinderen veel van elkaar leren, sporen onze medewerkers met diverse groepsactiviteiten het onderlinge contact tussen leeftijdsgenootjes aan. Daarnaast zijn ze getraind om kinderen te leren delen, samenspelen, conflicten op te lossen en plezier met elkaar te hebben. Dit zijn sociale vaardigheden die uw kind later nodig heeft.
 

Ons pand

Kenmerkend is onze grote hal bij binnenkomst, waarin een grote binnenspeelruimte voor de kinderen is, inclusief ballenbak. Aangrenzend aan deze hal is de grote snoezelruimte voor baby’s, met daarin voelborden, lichtjes, kleurenpanelen, kussens, lichtvlakken en nog meer leuks. De dreumesen en peuters kunnen hun creativiteit kwijt in het atelier waar ze kunnen schilderen en tekenen. We hebben drie babygroepen, twee peutergroepen en een groep voor 0 tot 4 jarigen. De dreumesen en peuters hebben één keer per week ‘open deuren’ en doen dan een activiteit met een bepaald thema. Ze mogen dan zelf kiezen welke activiteit ze doen.

Buitenspeelplaats 

We hebben twee inspirerende locaties om buiten te spelen; ons dakterras en onze natuurspeeltuin. In de natuurspeeltuin kunnen de kinderen beestjes en plantjes ontdekken, vrij spelen en crossen op fietsjes en met de autootjes rijden. De groene ‘heuvels’ zijn ideaal om te ravotten en bij lekker weer is er een waterpartijtje. Zo is buitenspelen elke dag een belevenis. 

Het team

Ons team bestaat uit gekwalificeerde pedagogisch medewerkers. Naast dat ze allemaal een pedagogische achtergrond hebben, zorgzaam zijn en veel persoonlijke aandacht voor uw kind hebben, zijn ze ook getraind om de ontwikkeling van uw kind op allerlei manieren te stimuleren. Daarnaast hebben we een muziekcoach en een peuterdansdocente.

Betrokkenheid ouders

Wij betrekken ouders graag bij de opvang. Er zijn diverse evaluatiegesprekken en we hebben een oudercommissie. Daarnaast organiseren evenementen en activiteiten waarbij ouders aanwezig kunnen zijn, zoals een muziekles of kookles en natuurlijk ons jaarlijkse Partou feest. Naast het onmisbare persoonlijke contact, houden we u ook op de hoogte met foto’s en verhalen van uw kind via de Mijn Kind app. 

Soorten kinderopvang

Dagopvang (warm eten-service mogelijk tegen betaling)

Groepsindeling

  • 3 horizontale babygroepen van 0 tot 2 jaar
  • 2 peutergroepen van 2 tot 4 jaar
  • 1 verticale groep van 0 tot 4 jaar

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 7.30 tot 18:30 uur.
Ook kortere contracten tot 13.00 uur of 15.30 uur zijn mogelijk. Vraag de manager naar de mogelijkheden!

Bereikbaarheid & parkeren

Onze kinderopvang ligt aan een hofje aan de Biltstraat en is goed bereikbaar per fiets en auto. We hebben drie ‘kiss and ride’-plekken, waar u kunt parkeren bij het brengen en ophalen.


Ik ben op zoek naar

Aanmelden

Wil je je zoon of dochter direct aanmelden bij Partou? Dat kan. Als je het formulier invult, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Of wil je eerst komen kijken bij Partou? Dat kan natuurlijk ook! We zien je graag bij de Partou-vestiging van je keuze.

RondleidingAanmelden