Kinderopvang aan de Moerasvaren in Vleuten

Partou aan de Moerasvaren in Vleuten is gelegen in een gezellige woonwijk. Bij ons slaapt, speelt en eet je kind in één van onze acht woonhuizen die met elkaar verbonden zijn. We bieden zowel dagopvang als bso aan. Naast dat wij een veilige en liefdevolle omgeving voor je kind creëren, doen we nog veel meer.

Dagopvang

Met eenvoudig spelmateriaal, zoals een zachte bal of een ballon aan een touwtje, stimuleren we de ontwikkeling van de allerkleinsten. We dagen kinderen uit om zelf actief te worden en op onderzoek uit te gaan. We ondersteunen ook de muzikale ontwikkeling d.m.v. het programma Muziekmaatjes, speciaal ontwikkelt voor baby’s. 

Voor de peuters onder de 3 jaar wordt iedere week een activiteit gepland die in het teken staat van een thema. Een voorbeeld van een thema is ‘verkeer’. We maken dan een thematafel en buiten hebben we een echt verkeersplein. Daarnaast worden kinderen uitgenodigd iets mee te nemen van thuis (in dit geval een fiets/driewieler). We lezen boeken, knutselen, zingen en doen spelletjes binnen dit thema. 

We hebben een speciale 3+ groep. Hier stimuleren we de zelfstandigheid (zelf jas aantrekken, tafel dekken en de beurt in de groep nemen) van de kinderen, zodat de overstap naar school als minder heftig wordt ervaren en vloeiender verloopt. Met de 3+ kinderen bezoeken we ook de bso, om hen al te laten kennismaken met de mogelijkheden voor de volgende fase in hun leven.

Verder proberen we de kinderen zoveel mogelijk in hun initiatieven te volgen, rekening houdend met de groep. We peilen of ze zin hebben om te knutselen, te rennen in de beweegruimte, rustig te lezen, liedjes te zingen, te koken, etc. We bezoeken ook regelmatig de bibliotheek en we hebben een voorleesoma. 

Buitenschoolse opvang

Naast de dagelijkse activiteiten ( zoals schilderen, sporten en theater) worden er op de bso ook sporttoernooien, uitstapjes naar musea en workshops (natuur en techniek) georganiseerd. Wij hebben op de opvang ook regelmatig dieren als kevers, vissen, wandelende takken maar ook kippen, die de kinderen kunnen verzorgen.

We gaan graag de natuur in, verbouwen zelf groenten en fruit, bouwen hutten in de nabijgelegen bouwspeeltuin of doen spannende – wetenschappelijk - experimenten. In de vakanties gaan we met De Natuurbus en een echte boswachter op ontdekkingstocht in een van de natuurgebieden van Staatsbosbeheer. Op vrijdag kunnen de bso-kinderen zelfs mee naar zwemles

Bso-extra

Voor de kinderen, waarvoor in bepaalde situaties net dat beetje extra zorg of begeleiding nodig is, bieden wij bso-extra, groepen waarin kinderen zich meer in hun eigen tempo kunnen ontwikkelen, aan. Vestigingsmanager Rachel van Erkel vertelt er meer over in de themakrant Zorg en Ondersteuning

Betrokkenheid

Wij vinden het belangrijk om ouders te betrekken bij de opvang. Er zijn evaluatiegesprekken, we hebben een oudercommissie en we organiseren diverse evenementen waarbij ouders (en ook opa’s en oma’s) kunnen zien wat we allemaal bij Partou doen. Naast het onmisbare persoonlijke contact houden we je ook met foto’s en verhalen van je kind via de Mijn Kind app op de hoogte.

Soorten kinderopvang

Dagopvang
Buitenschoolse opvang (bso)
Tussenschoolse opvang op Jenaplanschool Zonnewereld

Groepsindeling

We hebben 8 groepen dagopvang en 7 groepen buitenschoolse opvang.
Er zijn 4 babygroepen van 0 tot 2 jaar.
Er zijn 4 peutergroepen van 1,5 tot 4 jaar.
Er is één 3+ groep. 
Er zijn 2 groepen voor kinderen tussen de 4 en 6 jaar.
Er zijn 3 groepen voor kinderen tussen de 6 en 8 jaar.
Er is 1 groep voor kinderen boven de 8.
1 groep bso-extra.

Bij plaatsing kijken we vooral naar de ontwikkeling van het kind. 

Samenwerking met scholen

Wij werken samen met onderstaande scholen:
OBS Vleuterweide
Basisschool de Twaalfruiter
Jenaplanschool Zonnewereld
Willibrordschool
De Binnentuin

Ons pand

We zijn gehuisvest in acht woonhuizen verdeeld over twee blokken in een kindvriendelijke nieuwbouwwijk. Dit zorgt voor een huiselijke, knusse sfeer waarin kinderen en ouders zich snel op hun gemak voelen. 

In de verschillende huizen bevinden zich activiteitenruimtes. Er zijn twee ateliers, een klim- en klauterruimte, een poppenhoek met een winkeltje en een theater met podium, een natuur- en techniek lokaal en een bouwhoek. Mogelijkheden genoeg! 

Onze speelplaats

We beschikken over twee ruime speelplaatsen die zijn voorzien van zandbakken. We hebben veel buitenspeelgoed zoals driewielers, loopfietsen, scheppen, harken, zeefjes, skippyballen, etc. De voortuin van de bso is gevuld met zaadjes en plantjes die in het voorjaar overheerlijke groenten en fruit geven en die we dan zelf opsnoepen of mee gaan koken! 

In de buurt vind je een bouwspeeltuin waar we met alle kinderen veelvuldig gebruik van maken. Deze tuin beschikt over een toiletruimte en naast de gebruikelijke speeltoestellen over een groot aantal fietstoestellen een klein voeten(zwem)bad. Deze extra's maken deze speeltuin bij de kinderen bijzonder geliefd! 

We gaan ook een aantal maal per jaar naar de  grote speeltuin (Bosspeeltuin) in het Maximapark. Ook is er in de directe omgeving een kinderboerderij te vinden waar de kinderen kennismaken met schapen, zwijntjes, konijnen, etc. Daarnaast gaan we ook naar een bibliotheek op loopafstand.
 

Ons team

Ons team bestaat uit gekwalificeerde pedagogisch medewerkers, met veel aandacht voor de kinderen. We hebben een muziekcoach, een voorleescoach, een accentcoach Natuur & Techniek en een coach Basic Spelen. Onze pedagogisch medewerkers zorgen er voor dat ieder kind zich bij ons thuis voelt!

Openingstijden

Geopend op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag.
Dagopvang: van 7.30 tot 18.30 uur
BSO: ma, di, do van 14.45 tot 18.30 uur, wo en vr van 12.00 tot 18.30 uur
Vakantieperiodes: van 7.30 tot 18.30 uur

Bereikbaarheid & parkeren

Onze kinderopvang ligt in een nieuwbouwwijk met voldoende (gratis) parkeergelegenheid.

Ik ben op zoek naar

Aanmelden

Wil je je zoon of dochter direct aanmelden bij Partou? Dat kan. Als je het formulier invult, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Of wil je eerst komen kijken bij Partou? Dat kan natuurlijk ook! We zien je graag bij de Partou-vestiging van je keuze.

RondleidingAanmelden