Onze opvang aan de Moerasvaren in Vleuten

Dagopvang

We ondersteunen de muzikale ontwikkeling d.m.v. Muziekmaatjes voor alle kinderen van de dagopvang. We doen aan Basic Spelen voor de baby's en dreumesen. Dit zijn spelletjes die wekelijks veranderen en waarmee pedagogisch medewerkers op  speelse wijze de ontwikkeling van een baby of dreumes stimuleren. De materialen die voor de spelletjes gebruikt worden zijn 'Basic' en in ieder huishouden of dagopvang terug te vinden (denk aan trommelen met een pollepel). O.a. het zelfbewustzijn, de motorische vaardigheden, de cognitieve vaardigheden en de emotionele veiligheid van het kind worden hierdoor gestimuleerd.
 
Voor de peuters onder de 3 jaar wordt iedere week een activiteit gepland die in het teken staat van een 4 tot 8 wekelijks thema. Een voorbeeld van een thema is ‘verkeer’. We maken dan  bijvoorbeeld een thematafel en een heus verkeersplein buiten. Kinderen worden uitgenodigd iets mee te nemen van thuis (in dit geval een fiets/driewieler). We lezen boeken, knutselen, zingen en doen spelletjes binnen dit thema.

Bij de speciale 3+ groep krijgen de kinderen vrije toegang tot speelgoed dat bij hun leeftijd past maar op een reguliere peutergroep minder handig is (zoals kleine kralen). Daarnaast wordt hun zelfstandigheid gestimuleerd (zelf jas opzoeken, tafel dekken) zodat de overstap naar school als minder heftig wordt ervaren en vloeiender verloopt. Ook maken de kinderen alvast kennis met de bso-kinderen en -medewerkers omdat ze hen dagelijks treffen op het plein en in de verschillende ruimtes. De 3+ kinderen raken zo al vertrouwd met hen voordat ze de overstap naar de buitenschoolse opvang maken.

Verder proberen we de kinderen zoveel mogelijk in hun initiatieven te volgen, rekening houdend met de groep. We peilen of ze zin hebben om te knutselen, te rennen in de beweegruimte, rustig te lezen, liedjes te zingen, te koken, etc. Daarnaast gaan we bijna altijd één keer per dag naar buiten.  De bibliotheek wordt ook geregeld bezocht en we hebben een voorleesoma, die twee keer per week komt voorlezen aan alle groepen. 

Voor de kinderen, waarvoor in bepaalde situaties net dat beetje extra zorg of begeleiding nodig is, bieden wij bso-extra aan.

Buitenschoolse opvang

Er worden uitnodigende activiteiten en workshops waarbij veel aandacht wordt besteed aan natuur en techniek passen. Zo zijn er regelmatig huisdieren die door de kinderen verzorgd worden. Hierbij valt te denken aan kevers, vissen, wandelende takken maar ook kippen. Ook gaan we graag de natuur in, verbouwen we zelf groenten en fruit,  bouwen we hutten in de nabijgelegen bouwspeeltuin of doen spannende experimenten.  Uiteraard komen ook andere activiteiten ruimschoots aan bod, zoals lekker knutselen in het atelier, sporten of theater maken. Op vrijdag kunnen de bso-kinderen zelfs mee naar zwemles!

In het zogenaamde "Brede school verband" werken we samen met diverse organisaties. Daarin wordt overlegd hoe we de samenwerking kunnen verbeteren en de programma's op elkaar kunnen afstemmen.

Soorten kinderopvang

 • Dagopvang
 • Buitenschoolse opvang (bso)
We verzorgen ook de tussenschoolse opvang op Jenaplanschool Zonnewereld.

Groepsindeling

Partou aan het Moerasvaren heeft 8 groepen dagopvang en 7 groepen buitenschoolse opvang.

Dagopvang

 • Er zijn 4 babygroepen van 0 tot 2 jaar.
 • Er zijn 4 peutergroepen van 1,5 tot 4 jaar.
 • Er is één 3+ groep voor kinderen boven de 3.

Buitenschoolse opvang

 • Er zijn 2 groepen voor kinderen tussen de 4 en 6 jaar.
 • Er zijn 3 groepen voor kinderen tussen de 6 en 8 jaar.
 • Er is 1 groep voor kinderen boven de 8.
 • 1 groep bso-extra
Bij plaatsing kijken we vooral naar de ontwikkeling van het kind.

Extra aandacht voor:

Natuur en techniek

Ophalen van school (bso)

 • OBS Vleuterweide
 • Basisschool de Twaalfruiter
 • Jenaplanschool Zonnewereld
 • Willibrordschool
 • De Binnentuin

Ons pand

Partou is gehuisvest in een bijzonder en uniek pand in Vleuten. Bij ons slaapt, speelt en eet uw kind in één van onze acht woonhuizen verdeeld over twee blokken. Dit zorgt voor een huiselijke, knusse sfeer waarin kinderen en ouders zich vaak vlug op hun gemak voelen. 

In de verschillende huizen bevinden zich activiteitenruimtes. Voor de allerkleinsten is er een snoezelruimte. Hier kan uw kind heerlijk ontspannen op zachte kussens, luisterend naar rustige muziek. Voor de wat grotere kinderen zijn er twee ateliers, een klim- en klauterruimte, een poppenhoek met een winkeltje en een theater met podium, een natuur- en techniek lokaal en een bouwhoek. Mogelijkheden genoeg!

Onze speelplaats

Partou beschikt over twee ruime speelplaatsen die zijn voorzien van zandbakken. Op de speelplaats vindt men verschillende ondergronden: gras, steen, zand en ook heuvels die vrij kunnen worden geëxploreerd door de kinderen. Uiteraard beschikt Partou over een ruim assortiment aan buitenspeelgoed dat de kinderen bij hun spel kunnen gebruiken: driewielers, loopfietsen, scheppen, harken, zeefjes, skippyballen etc. De voortuin van de bso is gevuld met zaadjes en plantjes die in het voorjaar weer overheerlijke groenten en fruit gaan geven die we zelf opsnoepen of mee gaan koken!

We zijn gesitueerd in een kindvriendelijke nieuwbouwwijk. In de buurt van Partou vindt u een bouwspeeltuin waar zowel door de dagopvang als de bso veelvuldig gebruik van gemaakt wordt. Deze speeltuin is op 2 minuten loopafstand. De bouwspeeltuin beschikt over een toiletruimte en naast de gebruikelijke speeltoestellen over een groot aantal fietstoestellen een klein voeten(zwem)bad waar wij altijd vrije toegang tot hebben. Deze extra's maken deze speeltuin bij de kinderen bijzonder geliefd! 

Naast de bouwspeeltuin zijn er nog veel andere kleine speeltuintjes te vinden en ook nog een veel grotere speeltuin (Bosspeeltuin)  binnen het Maximapark waar we een aantal keer per jaar naar toe gaan. Ook is er in de directe omgeving een kinderboerderij te vinden waar kinderen in de gelegenheid zijn van dichtbij kennis te maken met schapen, zwijntjes, konijnen etc, en ook de bibliotheek is op loopafstand.

Ons team

Ons team bestaat uit gekwalificeerde pedagogisch medewerkers, met veel aandacht voor uw kind. We hebben een muziekcoach, een voorleescoach, een accentcoach Natuur&Techniek en een coach Basic Spelen.

Openingstijden

Geopend op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag.
Dagopvang: van 7.30 tot 18.15 uur
BSO: ma, di, do van 14.45 tot 18.15, wo en vr van 12.00 tot 18.15 uur
Vakantieperiodes: van 7.30 tot 18.15 uur

Bereikbaarheid & parkeren

Onze kinderopvang ligt in een nieuwbouwwijk met tal van speelgelegenheden in de buurt en voldoende gratis parkeergelegenheid.
Ik ben op zoek naar

Aanmelden

Wilt u uw zoon of dochter direct aanmelden bij Partou? Dat kan. Als u het formulier invult, nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. Of wilt u eerst komen kijken bij Partou? Dat kan natuurlijk ook! We zien u graag bij de Partou-vestiging van uw keuze.

RondleidingAanmelden