Onze opvang

Buitenschoolse opvang

Partou aan het Scholenpad heeft een speciale samenwerking met Jenaplanschool De Carrousel.
De visie van beide organisaties vloeien naadloos in elkaar over.  Zo krijgen de kinderen aandacht om zich persoonlijk en sociaal te ontwikkelen en geven we ze zo de kans om zich maatschappelijke normen en waarden eigen te maken in een vertrouwde omgeving.

Elke dag hebben wij een bijzonder activiteitenprogramma. Kinderen kunnen zelf meedenken over de thema's en zo de activiteiten bedenken. 
Hierdoor doen we de ene dag allerlei scheikundige en natuurkundige proefjes en staan we de volgende dag met onze laarzen in de modder om beestjes te zoeken of voetsporen te maken. Daarnaast komen er diverse professionals activiteiten begeleiden, zoals houtbewerken, kookworkshop, bootcamp, yoga, danslessen of vlotten bouwen. Ook gaan we regelmatig op uitstapjes naar het museum, het theater,  de natuur in met een boswachter of lekker sporten. 

Voorschoolse opvang

Dit schooljaar bieden we, in de vorm van een pilot, ook voorschoolse opvang aan op maandag, dinsdag- en donderdagochtend.

Vanaf 7.00 uur zijn de kinderen van harte welkom op onze vestiging en wordt er gezorgd voor een passend activiteitenaanbod. Rustig de ochtend starten met een boekje op de bank of ochtendgymnastieken in de gymzaal. De kinderen van De Carrousel worden lopend naar de klas gebracht tussen 8.00 en 8.15 uur. De oudere kinderen vanaf groep 3 mogen zelf naar het lokaal gaan. Kinderen van andere/omliggende scholen worden in overleg lopend of met de taxi naar school gebracht. Per school wordt gekeken naar de mogelijkheden. Wilt u meer informatie over onze voorschoolse opvang? Neem dan contact op met vestigingsmanager Ciska Veerman. 

Soorten kinderopvang

  • Buitenschoolse opvang
  • Voorschoolse opvang

Groepsindeling

Op Partou aan het Scholenpad werken wij met vier stamgroepen. Kinderen tussen de 4 en 7 jaar zitten bij de Olifantjes (Mini- of Megafanten). Vanaf 7 jaar worden de kinderen bij de mammoeten opgevangen. De Moedige- en Machtige Mammoeten hebben een eigen plekje aan de andere kant van de school waar we hen ook activiteiten aanbieden die aangepast zijn op de leeftijd.

Extra aandacht voor:

Sport en spel

Gevestigd in school of multifunctioneel centrum:

Jenaplanschool De Carrousel 

Ophalen van school

De kinderen van De Carrousel worden lopend uit de klas gehaald. De oudere kinderen vanaf groep 3/4 mogen zelf naar het lokaal komen.
De kinderen van De Ridderslag worden ook lopend opgehaald. Dit is ongeveer 2 minuten lopen vanaf de school. 

Ons pand

Partou aan het Scholenpad maakt gebruik van de hele Carrouselschool. Er is een grote gymzaal, een kinderkeuken, een handvaardigheidlokaal en we hebben een bibliotheek. De kinderen vanaf 7 jaar hebben een eigen chillroom. Er zijn vier groepsruimtes. Speciaal voor de kinderen van 4 jaar hebben we een ruimte om even rustig bij te komen na een drukke schooldag. 

Onze speelplaats

De buitenruimte is uniek te noemen. De kinderen maken gebruik van het hele schoolplein van De Carrousel. Voor de kinderen tot 7 jaar is dit een grote buitenruimte met klimtoestellen, zandbak en schoolplein met allerlei speelmaterialen, zoals fietsjes en steppen. De kinderen vanaf 7 jaar beschikken ook over een grote speelplaats, daarnaast is er een voetbalveld, een natuurlijke speeltuin met natuurlijke speeltoestellen, een schaakspel en een tafeltennistafel. Onze vestiging ligt op loopafstand van sporthal De Mammoet, de kinderboerderij, de Heemtuin en het Atlantispark. Daarnaast gaan we regelmatig met de bus naar de natuurspeeltuin of de sportvelden in het Groenhoevenpark. 

Ons team

Ons team bestaat uit gekwalificeerde pedagogisch medewerkers, met veel aandacht voor uw kind. Een van de pedagogisch medewerkers is opgeleid tot buitensportinstructeur en zwemdocent. 

Openingstijden

Geopend op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag, na schooltijd tot 18:30 uur. Tijdens studiedagen en vakanties zijn we geopend van 7:30 tot 18:30 uur.

Bereikbaarheid & parkeren

Onze kinderopvang bevindt zich in Jenaplanschool De Carrousel, naast de vrije school De Ridderslag aan het Scholenpad in Gouda. Er is voldoende parkeergelegenheid en we zijn goed bereikbaar.
Ik ben op zoek naar

Aanmelden

Wil je je zoon of dochter direct aanmelden bij Partou? Dat kan. Als je het formulier invult, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Of wil je eerst komen kijken bij Partou? Dat kan natuurlijk ook! We zien je graag bij de Partou-vestiging van je keuze.

RondleidingAanmelden