Onze opvang

Wij bieden buitenschoolse opvang voor kinderen vanaf groep 4 van de scholen in  de Provenierswijk. Zit uw kind in groep 1 t/m 3? Dan kunt u vlakbij terecht bij Partou aan de Walenburgerweg!

Wij besteden veel aandacht aan sport en spel. Bewegen en spelen staan hier dan ook centraal. Na schooltijd en in schoolvakanties bieden we leuke activiteiten en workshops aan in dit thema, zoals capoeira, dansexpressie en stoeispelen.

Elke dag hebben wij een bijzonder activiteitenprogramma. Kinderen denken zelf mee over de thema's en activiteiten. 
Hierdoor doen we de ene dag een voetbaltoernooitje in de kooi en staan we de volgende dag met onze laarzen in de modder om beestjes te zoeken of voetsporen te maken. Daarnaast komen er diverse professionals activiteiten begeleiden, zoals volleybal, kookworkshop, bootcamp, yoga, danslessen of vlotten bouwen. Ook gaan we regelmatig op uitstapjes naar het museum, het theater,  de natuur in met een boswachter of lekker sporten. 
Te allen tijde staan plezier en vrije tijd voorop. Er is naast sport volop de ruimte voor andere activiteiten als muziek, lezen, vrij spelen en knutselen. 

Soorten kinderopvang

Buitenschoolse opvang

Groepsindeling

Op Partou aan de Jacob Loisstraat werken wij met stamtafels. Dit wil zeggen dat de kinderen bij stammomenten (bijvoorbeeld de lunch of wanneer wij crackers eten) aan een vaste tafel zitten. Dit doen wij om de kinderen een moment van rust en gerichte aandacht te bieden. De stamtafels zijn ingedeeld op leeftijd en levensfase van de kinderen. 

Extra aandacht voor:

Sport en spel 

Gevestigd in school of multifunctioneel centrum:

Ja; in buurthuis de Propeller.  

Ophalen van school

Wij halen kinderen op van:
  • de Provenier
  • de Klim-op
  • de Margriet.

Ons pand

Partou aan de Jacob Loisstraat heeft 2 multifunctionele ruimtes. De oudste kinderen hebben hun stamtafel op de 1e verdieping en de jongere kinderen op de begane grond. Beneden is er ruimte om te knutselen, bouwen, fantasiespel en is er een aparte gymzaal en keuken waar we gebruik van mogen maken voor activiteiten. Op de bovenverdieping is er een “chillhok” en een dakterras waar de kinderen lekker kunnen loungen, boekjes lezen, huiswerk maken en spelletjes doen. Gedurende de speelmomenten voeren wij een open-deurenbeleid en kunnen de kinderen kiezen waar zij willen spelen.

Onze speelplaats

Onze kinderen maken gebruik van de pleintjes voor het gebouw van het buurthuis. Er is hier een speeltuintje en een voetbalkooi. Ook gaan we regelmatig naar het Baljuwplein om te spelen of te sporten.
Dankzij onze ligging in het centrum zijn veel leuke dingen dichtbij. We gaan vaak naar de speeltuin in de buurt en picknicken in het park, en soms gaan we naar een leuke kinderfilm in de bioscoop. We gaan ook regelmatig naar natuurspeeltuin De Speeldernis. Daar kan uw kind lekker met water spelen en door planten banjeren. Voor de vakanties maken we altijd een leuk vakantieprogramma. We organiseren uitjes die net even anders zijn dan anders, die de kinderen uitdagen en waardoor de kinderen echte avonturen kunnen beleven. Want je hebt toch wel echt iets beleefd als je mummies hebt gezien in het museum of als je met je zelfgemaakte vlieger hebt gevliegerd op het strand van Scheveningen! 

Ons team

Ons team bestaat uit gekwalificeerde pedagogisch medewerkers, met veel aandacht voor uw kind. Binnen ons team worden meerdere disciplines vertegenwoordigd. Twee van onze pedagogisch medewerkers zijn van oorsprong sportdocent. Binnen het team hebben we een (voor)leescoach en een sportcoach die lezen en sport onder de aandacht blijven brengen bij de teamleden. 

Openingstijden

Geopend op maandag, dinsdag en donderdag. Op de woensdag en vrijdag voegen we samen met onze locatie aan de Walenburgerweg. 

  • Voorschoolse opvang op de Walenburgerweg: van 7.00 tot 8.30 uur
  • Buitenschoolse opvang op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 15.00 tot 18.30 uur
  • Buitenschoolse opvang op woensdag van 12.00 tot 18.30 uur
  • Studie- en vakantiedagen: van 7.30 tot 18.30 uur

Bereikbaarheid & parkeren

Onze kinderopvang ligt direct achter het Centraal Station van Rotterdam in de kinderrijke Provenierswijk. Het is maar een klein stukje lopen van en naar bus, tram, trein en metro.
Ik ben op zoek naar

Aanmelden

Wilt u uw zoon of dochter direct aanmelden bij Partou? Dat kan. Als u het formulier invult, nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. Of wilt u eerst komen kijken bij Partou? Dat kan natuurlijk ook! We zien u graag bij de Partou-vestiging van uw keuze.

RondleidingAanmelden