Onze opvang

Onze opvang biedt buitenschoolse opvang voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Wij besteden veel aandacht aan sport en spel. Bewegen en spelen staan bij ons centraal. 

Na schooltijd en in schoolvakanties bieden we leuke activiteiten en workshops aan in dit thema, zoals capoeira, dansexpressie en stoeispelen. De kinderen kunnen kennismaken met verschillende sporten en spelen, zoals judo, streetdance, voetbal, hockey en nog veel meer. Bij de jongste kinderen ligt het accent op fantasiespelen, bij de oudste meer op de ‘echte' sporten en spelregels. En dat alles onder begeleiding van enthousiaste, sportieve pedagogisch medewerkers. 

We brengen de kinderen elke dinsdag naar zwemles in het van Maanenbad. Vanzelfsprekend staan onze uitjes ook in het teken van sport en spel.

Te allen tijde staan plezier en vrije tijd voorop. Er is naast sport ook volop ruimte voor andere activiteiten als muziek, lezen, vrij spelen en knutselen.

Soorten kinderopvang

  • Buitenschoolse opvang
  • Voorschoolse opvang 

Groepsindeling

Onze vestiging heeft anderhalve groep en hier vangen we in totaal maximaal 30 kinderen per dag op.

Extra aandacht voor:

Sport en spel

Ophalen van school (bso)

Lopend, fietsend, of met de bolderkar van:
  • de Provenier
  • de Margriet
  • de Klim-Op

Ons pand

Onze vestiging aan de Walenburgerweg bestaat uit twee samengevoegde woonhuizen die zijn verbouwd tot buitenschoolse opvang. De verschillende kamers hebben nieuwe functies gekregen. Zo hebben we een theaterruimte met podium, een legoruimte en een chill-ruimte. Daarnaast hebben we een grote, multifunctionele ruimte die is onderverdeeld in een spelletjeshoek, een knutselhoek, een huishoek en een computerhoek.  

We zijn gevestigd in het centrum en daarom zijn veel leuke dingen dichtbij. We gaan vaak naar de speeltuin in de buurt en picknicken in het park. En soms gaan we naar een leuke kinderfilm in de bioscoop. We gaan ook regelmatig naar natuurspeeltuin ‘De Speeldernis’. Daar kan uw kind lekker met water spelen en door planten banjeren.

In de vakanties hebben we altijd een leuk en uitgebreid vakantieprogramma. We organiseren uitjes die net even anders zijn dan anders. We dagen de kinderen op een leuke manier uit waardoor ze echt avonturen kunnen beleven. Want je hebt toch wel echt iets beleefd als je mummies hebt gezien in het museum of als je met je zelfgemaakte vlieger hebt gevliegerd op het strand van Scheveningen!

Onze speelplaats
Onze bso maakt veel gebruik van de sport- en speelpleinen van de school en van de buurt. De kinderen van onze hoofdlocatie kunnen volop buiten spelen op het Baljuwplein (direct voor onze vestiging). Hier kunnen ze zich naar hartenlust uitleven in de voetbalkooi, schommelen of klimmen in het klimrek. Daarnaast biedt het plein een balansslang en een grasveld waar de kinderen de ruimte hebben om buiten te spelen. Op deze locatie hebben we ook een fijne achtertuin, waarin we kunnen loungen en lekker kunnen eten aan de picknicktafels.

Ons team

Binnen ons team hebben we meerdere disciplines. Twee van onze pedagogisch medewerkers zijn van oorsprong sportdocent.

Binnen het team hebben we een (voor)leescoach en een sportcoach die lezen en sport onder de aandacht blijven brengen bij de teamleden.

Openingstijden

Voorschoolse opvang:  maandag t/m vrijdag van 7.00 tot 8.30 uur bij Partou aan de Harddraverstraat.

Buitenschoolse opvang: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag: 15.00 tot 18.30 uur, woensdag: 12:00 tot 18.30 uur
Op woensdagen en vrijdagen worden de groepen samengevoegd met Partou Jacob Loisstraat op onze locatie aan de Walenburgerweg.

Op studie- en vakantiedagen: 7.30 tot 18.30 uur

Bereikbaarheid & parkeren

Onze kinderopvang ligt direct achter het Centraal Station van Rotterdam in de kinderrijke Provenierswijk. Het is maar een klein stukje lopen van en naar bus, tram, trein en metro. Hier worden de kinderen van 6 t/m 12 jaar van De Provenier opgevangen en alle kinderen van de Margriet en de Klim-Op (4 t/m 12 jaar). 

Ik ben op zoek naar

Aanmelden

Wilt u uw zoon of dochter direct aanmelden bij Partou? Dat kan. Als u het formulier invult, nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. Of wilt u eerst komen kijken bij Partou? Dat kan natuurlijk ook! We zien u graag bij de Partou-vestiging van uw keuze.

RondleidingAanmelden