Buitenschoolse opvang Walenburgerweg Rotterdam

Onze buitenschoolse opvang is gevestigd in een kinderrijke buurt met een park en veel speelgelegenheden om de hoek. De twee woonhuizen waarin we diverse speel- en fantasieruimtes voor de kinderen hebben gecreëerd, zorgen voor een gezellige en huiselijke sfeer. Omdat geen grote bso zijn, kunnen we veel persoonlijke aandacht aan de kinderen geven. Hier kan uw kind samen met leeftijdgenootjes genieten van zijn vrije tijd. Bij ons ontwikkelen kinderen een eigen mening, leren ze samen te werken en hebben ze vooral veel plezier. Een gezond en gevarieerd voedingsbeleid hoort ook bij ons programma.

Activiteiten

Als het lekker weer is, zijn we veel buiten te vinden. We gaan picknicken in het park, we pakken de skeelers of rolschaatsen of zijn te vinden op de grote buitenspeelplaats tegenover onze bso. Binnen hebben de kinderen mogelijkheden om te knutselen, prinses en brandweerman te spelen, muziek te maken, kastelen te bouwen of gewoon lekker een boekje te lezen. In de vakanties zorgen wij ervoor dat uw kind zich niet verveelt. We organiseren diverse workshops en sporttoernooien, bezoeken een museum of gaan naar de bioscoop. Met de Partou Natuurbus gaan we in de vakanties naar de mooiste natuurgebieden van Staatsbosbeheer waar de kinderen samen met een echte boswachter op ontdekkingstocht gaan.

Fijne extra’s

Begint uw werkdag vroeg of heeft u een lange reistijd? Dan is onze voorschoolse opvang een uitkomst. U kunt uw kind al vanaf 07.00 uur bij ons brengen. Wij zorgen er dan voor dat hij veilig en op tijd op school aankomt. Daarnaast brengen wij kinderen ook naar zwemles. Dit scheelt u weer tijd en de kinderen vinden het altijd leuk om met een groep kinderen samen te gaan zwemmen. Een extra stimulans om het goed te doen.

Groepsindeling

Wij vangen op de Walenburgerweg kinderen van 4 tot en met 6 jaar op. Hierna kunnen de kinderen naar de Jacob Loisstraat bij ons om de hoek. Op deze manier kunnen wij de kinderen leeftijdsgebonden activiteiten bieden. Daarnaast hebben onze pedagogisch medewerkers specifieke kennis van de ontwikkeling van kinderen in deze leeftijd.

Speelruimtes

Onze vestiging aan de Walenburgerweg bestaat uit twee samengevoegde woonhuizen die zijn verbouwd tot buitenschoolse opvang. De verschillende kamers hebben allemaal een functie gekregen. Zo hebben we onder meer een legoruimte, een spelletjeshoek, een knutselhoek en een bouwhoek vol met blokken.  Ook zijn er genoeg plekken waar kinderen even kunnen ontspannen om een boekje te lezen. We maken veel gebruik van de sport- en speelpleinen van de school en van de buurt. Zo kunnen de kinderen volop buitenspelen op het Baljuwplein (direct voor onze deur). Hier kunnen ze zich naar hartenlust uitleven in de voetbalkooi, schommelen of klimmen in het klimrek. Daarnaast biedt het plein een balansslang en een groot grasveld. 

Het team

Ons team bestaat uit gekwalificeerde pedagogisch medewerkers, die veel persoonlijke aandacht voor uw kind hebben. We zijn een hechte groep en hebben veel plezier in ons werk. Als de kinderen van school komen maken we met elk kind altijd even een persoonlijk praatje over hoe zijn dag is geweest. 

Ophalen van school 

We gaan samen met de kinderen lopend, fietsend of met de bolderkar van school naar de bso. We werken samen met onderstaande scholen:
de Provenier
de Margriet (enkel de hoofdlocatie aan de Nolenstraat 44)
de Klim-Op


Openingstijden

Voorschoolse opvang:  maandag t/m vrijdag van 7.00 tot 8.30 uur 
Buitenschoolse opvang: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag: 15.00 tot 18.30 uur, woensdag: 12:00 tot 18.30 uur
Op studie- en vakantiedagen: 7.30 tot 18.30 uur

Bereikbaarheid & parkeren

Onze kinderopvang ligt direct achter het Centraal Station van Rotterdam in de kinderrijke Provenierswijk. Het is maar een klein stukje lopen van en naar bus, tram, trein en metro. Er is genoeg ruimte om uw auto (betaald) te parkeren.


Ik ben op zoek naar

Aanmelden

Wil je je zoon of dochter direct aanmelden bij Partou? Dat kan. Als je het formulier invult, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Of wil je eerst komen kijken bij Partou? Dat kan natuurlijk ook! We zien je graag bij de Partou-vestiging van je keuze.

RondleidingAanmelden