Onze opvang

Dagopvang

Bij de dagopvang hechten we veel waarde aan veiligheid, rust en stabiliteit. Er is extra aandacht voor bewegen, lekker veel naar buiten en samen muziek maken. We organiseren allerlei leuke activiteiten binnen wisselende thema’s. Denk dan aan Beweegkriebelactiviteiten (een methode om met jonge kinderen te bewegen) of kook- en bakactiviteiten, maar er wordt ook volop geknutseld en er worden muzieklessen verzorgd door onze eigen muziekcoach. 

Buitenschoolse opvang

Op de buitenschoolse opvang staat ontspannen na een intensieve schooldag centraal. De kinderen kunnen er voor kiezen om lekker te relaxen of om deel te nemen aan één van de vele activiteiten. Zo maken we uitstapjes naar speeltuinen, de ballenbak of het speelmeer en ondernemen we culturele activiteiten. Ook bieden we regelmatig workshops aan. Soms zijn dit creatieve workshops, en leren we bijvoorbeeld hoe we een toneelstuk maken. Maar ook sportworkshops passeren regelmatig de revue. 

Soorten kinderopvang

  • Dagopvang
  • Buitenschoolse opvang (bso)
  • Voorschoolse opvang (vso)

Groepsindeling

  • 2 babygroepen van 0 tot 2 jaar
  • 1 peutergroep van 2 tot 4 jaar
  • 1 peutergroep van 1,5 tot 4 jaar
  • 3 bso-groepen : 1 junior groep van 4-7/8 jaar, 1 groep van 4 tot 12 jaar en 1 seniorgroep 7/8-12 jaar

Ophalen van school (bso)

We halen de kinderen op van de Paulusschool, Koningin Wilhelminaschool, Vijverburgschool en Stella Nova.

Voorschoolse opvang (vso)

Om 7.30 kunnen de kinderen worden gebracht en wij brengen de kinderen naar hun school. Zo kunnen ze de ochtend rustig beginnen door een boekje te lezen, iets moois te bouwen of nog even iets eten. 

Ons pand

We zijn gevestigd in het gloednieuwe integraal kindcentrum (IKC) Stella Nova aan het Willem-Alexanderplantsoen in de wijk Driemanspolder. Hier wordt kinderopvang en basisonderwijs vanuit één pedagogische visie aangeboden. Partou  verzorgt de dagopvang en de voorschoolse en buitenschoolse opvang, onderwijsgroep UNICOZ verzorgt het onderwijsdeel. 

De groepen van de dagopvang zijn licht en gezellig ingericht en liggen naast elkaar. De groepen werken veel samen en de kinderen mogen zich overal naartoe bewegen. Op de dagopvang hebben wij een atelier en een rustruimte waar de kinderen zich heerlijk kunnen terug trekken . 

De bso maakt gebruik van het schoolgedeelte van Stella Nova.  Anders dan een traditionele school, bevat het gebouw geen klaslokalen. De structuur in de ruimtes wordt niet aangebracht door wanden, maar door kringen, kasten en lockermeubels. Zo zijn er wel afscheidingen in de ruimtes, maar kunnen we ook gemakkelijk meer open ruimte creëren. Het gebouw is ruim, met veel lichtval. De kinderen kunnen onder andere gebruik maken van de knutselhoek, de bouwhoek, een poppenhoek en  een grote spelletjeskast. 

Onze speelplaats

We hebben een eigen mooie natuurlijke ontdektuin grenzend aan de dagopvang. We spelen dan ook bijna dagelijks buiten met de kinderen. Fietsen, rennen of lopen, er valt er van alles te ontdekken in de tuin. Er staan houten palen in de tuin waar je om heen kan, je kunt over een ervaringspad lopen dat gemaakt is van verschillende materialen of je kunsten vertonen op de evenwichtsbalk. Er is ook een zandbak aanwezig, een babyhoekje en een wilgenhut waar de kinderen heerlijk kunnen spelen. 

Op de bso maken we gebruik van de tuin van het schoolgedeelte. Hier kunnen de kinderen van alles ontdekken en hun fantasie de vrije loop laten gaan. Glijden, schommelen, spelen met zand: er is genoeg te doen. In onze omgeving maken we daarnaast  nog gebruik van speeltuintjes en de kinderboerderij, en in de zomer van een kleine waterspeelplaats een paar straten verder op. In Zoetermeer is er voor de bso genoeg in de omgeving te beleven. Een dagje ballenbak of speelmeer zijn dan ook favoriet bij onze kinderen. 
Samenwerking

We werken we samen met verschillende organisaties. Bijvoorbeeld het Oranje Nassau College, waar leerlingen bij ons komen voorlezen, en ons ondersteunen bij workshops.  En Taverzo, de tafeltennisvereniging naast ons gebouw, die ons mee gaan nemen in de wereld van het tafeltennissen. 

Ons team

Ons team bestaat uit gekwalificeerde pedagogisch medewerkers, met veel aandacht voor uw kind. We hebben een muziekcoach, een medewerker die gespecialiseerd is in bewegen met jonge kinderen en een voorleescoach. Zij bieden dagelijks wisselende activiteiten aan de kinderen.

Openingstijden

Geopend op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag
Dagopvang (en bso in de vakanties) van 7.30  tot 18.30 uur
Voorschoolse opvang vanaf 7.30 uur
Naschoolse opvang tot 18.30 uur

Bereikbaarheid & parkeren

Stella Nova  ligt midden in de kinderrijke wijk Driemanspolder in Zoetermeer. Op het Willem Alexanderplantsoen vindt u ook de Koningin Wilhelminaschool, de bloedbank en met Multi Functionele Sportgebouw waar de tafeltennisvereniging Tarverzo zich huisvest. Er is voldoende parkeergelegenheid. Loopafstand naar het openbaar vervoer is 10 minuten.
Ik ben op zoek naar

Aanmelden

Wil je je zoon of dochter direct aanmelden bij Partou? Dat kan. Als je het formulier invult, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Of wil je eerst komen kijken bij Partou? Dat kan natuurlijk ook! We zien je graag bij de Partou-vestiging van je keuze.

RondleidingAanmelden