Partou maakt gebruik van cookies van Google om statistieken bij te houden en de effectiviteit van advertenties te meten. Meer weten?

Programmeercursus Bomberbot groot succes

Kinderen zijn super handig met nieuwe technologie en hebben vaak op jonge leeftijd al een computer of telefoon. De mogelijkheden van deze apparaten hebben ze vaak nog sneller door dan hun ouders. Daarom laat Partou ze met de workshop ‘Bomberbot’ kennismaken met de wereld achter de technologie die zij dagelijks gebruiken.

Spelenderwijs programmeren
Zes Partou-bso’s zijn in september met ‘Bomberbot’ gestart. Tijdens deze lessenreeks leren kinderen vanaf 8 jaar op een speelse en simpele manier programmeren. Onder begeleiding van deskundige professoren krijgen de kinderen verschillende opdrachten om een robot door een game heen te loodsen. “Dit is echt cool! Eerst snap je niet zo goed waar dat robotje naartoe moet, maar na de uitleg van de professor kon ik super snel door alle levels heen!”, vertelt de 9-jarige Sven. Kinderen leren met ‘Bomberbot’ logisch denken, op een creatieve manier problemen oplossen én een simpele programmeertaal! Vaardigheden die zij in de toekomst goed kunnen gebruiken.
 
Groot succes
De deelnemende Partou-vestigingen hebben ‘Bomberbot’ met veel enthousiasme ontvangen. Bij Partou Zeewolde vonden de kinderen het ‘Ziek leuk’. Dat schijnt tegenwoordig heel erg leuk te betekenen. “Kinderen zijn enorm enthousiast. De ‘leraren’ geven duidelijke uitleg en alles is goed geregeld. We plaatsen veel berichten op Facebook en krijgen positieve reacties van ouders. Helaas, zijn er ook kinderen verdrietig, omdat hun ouders ze niet hebben opgegeven voor de cursus”, aldus vestigingsmanager Barbara. Vanwege het grote succes biedt Partou de cursus in 2017 bij nog meer vestigingen aan.

Thuis meekijken
Een extraatje is dat ouders met hun zoon of dochter kunnen meekijken. De kinderen krijgen namelijk ook een inlogcode voor thuis. “Ik kan samen met mijn kind de nieuwe trucjes zien en de voortgang van zijn leercurve bekijken“, zegt de moeder van Sven met een glimlach op haar gezicht. Is uw interesse al gewekt? Op de website van Bomberbot staan 3 proeflessen om uit te proberen. Super leuk!

Meer nieuws van Partou

Hoe combineer je borstvoeding, werk en kinderopvang?

Twee à drie maanden na de bevalling is het zover. Je gaat weer aan het … Lees meer

Prénatal blog: Vriendschap op de kinderopvang

Pedagogisch medewerker Marlies heeft voor het Prénatal blog weer wat leuks op papier getoverd! Dit keer gaat het over… Lees meer

Kickoff Vriendjesweek met Klokhuis-presentatrice

Meer dan 26.000 kinderen doen van 3-7 april mee aan diverse activiteiten tijdens Nationale Vriendjesweek. De kickoff… Lees meer

Blog: Muziek, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen

Alle eendjes zwemmen in het water. Falderalderiere, falderalderare. Alle eendjes zwemmen in het water. En dan zing je… Lees meer

Video Ouders van Nu: opvang is een leerschool voor later

Onlangs kwam er een cameraploeg van Ouders van Nu langs bij Partou aan de Pratumplaats in De Meern. Het doel was om een… Lees meer

Stemwijzer voor ouders

Heb je kinderen en ben je er nog niet uit op welke partij je 15 maart gaat stemmen? Neem dan een kijkje op… Lees meer

Ik ben op zoek naar

Aanmelden

Wilt u uw zoon of dochter direct aanmelden bij Partou? Dat kan. Als u het formulier invult, nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. Of wilt u eerst komen kijken bij Partou? Dat kan natuurlijk ook! We zien u graag bij de Partou-vestiging van uw keuze.

RondleidingAanmelden