Partou maakt gebruik van cookies van Google om statistieken bij te houden en de effectiviteit van advertenties te meten. Meer weten?

Pedagogisch beleid

Kinderen leren en ontwikkelen zich niet alleen thuis en op school. Ook de kinderopvang is een belangrijke plek voor hun ontwikkeling. Daarom hebben we ook het pedagogisch beleid vastgelegd. Uitgangspunten hiervoor zijn de ideeën van Marianne Riksen-Walraven, de eerste hoogleraar Pedagogiek voor de kinderopvang. 

De pedagogische doelen van Riksen-Walraven zijn: 
  • emotionele veiligheid
  • persoonlijke ontwikkeling
  • sociale ontwikkeling
  • kennismaken met normen en waarden.
In het bereiken van deze doelen legt Partou het accent op samenzijn, plezier en spelenderwijs leren. We bieden een veilige, stabiele en vertrouwde plek, waar elk kind zichzelf kan zijn. En waar ook persoonlijke aandacht is voor elk kind. Dit combineren we met activiteiten die de fantasie en verbeeldingskracht van kinderen stimuleren. Bijvoorbeeld naar buiten gaan, bewegen of samen muziek maken. Persoonlijke aandacht en inspiratie wisselen elkaar op een natuurlijke manier af. Zo vergroten de kinderen hun vaardigheden en leren ze spelenderwijs, van en met elkaar. 

Ontwikkeling stimuleren

Het zijn onze pedagogische medewerkers die elke dag weer het verschil maken. Daarom besteden we veel aandacht aan het trainen en begeleiden van onze medewerkers. Zo hebben we ook een speciale training ‘interactiebegeleiding' ontwikkeld. Hoe werkt dit? Het pedagogisch handelen van de medewerker in contact met de kinderen wordt op film vastgelegd. Met een gecertificeerde interactiebegeleider worden de filmopnames geanalyseerd en besproken. Pedagogisch medewerkers leren zo initiatieven van het kind herkennen, waardoor elk kind wordt gestimuleerd in zijn of haar ontwikkeling. Bovendien leren zij handelingen in simpele bewoordingen uit te leggen, waardoor kinderen zich veiliger voelen en hun omgeving als prettig ervaren. Elk kind, groot of klein, wil zich immers gehoord en gezien voelen. 

Van beleidsplan naar werkplan

In ons pedagogisch beleidsplan staat een compleet overzicht van doelen en praktische uitwerking.

De praktische uitwerking van het pedagogisch beleidsplan staat in het pedagogisch werkplan. 

Elke vestiging heeft zo’n werkplan. U vindt het op de eigen pagina van de vestiging.
Ik ben op zoek naar

Aanmelden

Wilt u uw zoon of dochter direct aanmelden bij Partou? Dat kan. Als u het formulier invult, nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. Of wilt u eerst komen kijken bij Partou? Dat kan natuurlijk ook! We zien u graag bij de Partou-vestiging van uw keuze.

RondleidingAanmelden