Het dagboek

Kind brengen

Wanneer je je kind brengt op het kinderdagverblijf wordt hij/zij door de pedagogisch medewerker aangemeld in het systeem. In het Dagboek van je kind verschijnt een melding, waarop je ziet hoe laat je kind is gebracht. Deze melding krijg je niet voor kinderen op de bso.

Kind ophalen

Wanneer je je kind op het kinderdagverblijf ophaalt, wordt hij/zij door de pedagogisch medewerker afgemeld in het systeem. In het Dagboek van je kind verschijnt een melding, waarop je ziet hoe laat je kind is opgehaald. Deze melding krijg je niet voor kinderen op de bso.

Dagritmes van je kind

De pedagogisch medewerker zal informatie met je delen over de dagritmes van je baby op het kinderdagverblijf. Deze dagritmes geven je zicht op de flesvoeding, het slapen en het aantal luiers van je kind.

Kindverslag of groepsverslag

Dagelijks schrijft de pedagogisch medewerker een kort verslag over hoe de dag verlopen is. Dit kan op het kinderverblijf een individueel verslag zijn of een groepsverslag. Op de buitenschoolse opvang ontvang je alleen een groepsverslag. De verslagen zijn terug te lezen in het dagboek van je kind.

Zelf een bericht schrijven in het Dagboek

Via het icoon links boven in het dagboek deel je zelf een leuk moment van je kind. Je klikt op ‘Schrijf in het dagboek’, voert een tekst in en je klikt erna op “plaats”

Zelf een foto uploaden in het Dagboek

Via het icoon links boven in het dagboek kun je zelf een foto uploaden, via “selecteer je foto”. Kies erna voor “plaats” en je foto verschijnt in het dagboek.

 

Verwijderen geplaatste berichten / foto’s

Wil je een bericht of foto alsnog verwijderen na plaatsing? Selecteer dan het prullenbak icoontje naast het bericht binnen 15 minuten na plaatsing. Je foto of bericht verdwijnt uit het dagboek.

Wijzigen geplaatste berichten

Wil je een bericht wijzigen? Selecteer het potlood icoontje rechts naast je bericht. Je kunt je bericht nog 15 minuten aanpassen, voordat deze definitief geplaatst wordt

Een foto of bericht “liken”

Onder alle geplaatste foto’s en berichten verschijnen iconen. Met het ‘hart icoon’ heb je de mogelijkheid om aan te geven dat je het bericht of de foto leuk vindt. Dit zien de pedagogisch medewerkers. De foto’s die je leuk vindt verschijnen onder de tab “mijn favorieten” in het Fotoalbum.

Reageren op een bericht of foto

Onder alle geplaatste foto’s en berichten verschijnen iconen. Met het ‘envelop icoon’ heb je de mogelijkheid om te reageren op een bericht of foto. Klik hiervoor op de envelop en schrijf je bericht. Wanneer je klaar bent met je reactie klik je op de knop: ‘reageer’. Deze knop vind je links onder je reactie.