Het dagboek

Kind brengen

Wanneer u uw kind brengt op het kinderdagverblijf wordt hij/zij door de pedagogisch medewerker aangemeld in het systeem. In het Dagboek van uw kind verschijnt een melding, waarop u ziet hoe laat uw kind is gebracht. Deze melding krijgt u niet voor kinderen op de bso.

Kind ophalen

Wanneer u uw kind op het kinderdagverblijf ophaalt, wordt hij/zij door de pedagogisch medewerker afgemeld in het systeem. In het Dagboek van uw kind verschijnt een melding, waarop u ziet hoe laat uw kind is opgehaald. Deze melding krijgt u niet voor kinderen op de bso.

Dagritmes van uw kind

De pedagogisch medewerker zal informatie met u delen over de dagritmes van uw baby op het kinderdagverblijf. Deze dagritmes geven u zicht op de flesvoeding, het slapen en het aantal luiers van uw kind.

Kindverslag of groepsverslag

Dagelijks schrijft de pedagogisch medewerker een kort verslag over hoe de dag verlopen is. Dit kan op het kinderverblijf een individueel verslag zijn of een groepsverslag. Op de buitenschoolse opvang ontvangt u alleen een groepsverslag. De verslagen zijn terug te lezen in het dagboek van uw kind.

Zelf een bericht schrijven in het Dagboek

Via het icoon links boven in het dagboek deelt u zelf een leuk moment van uw kind. U klikt op ‘Schrijf in het dagboek’, voert een tekst in en u klikt erna op “plaats”

Zelf een foto uploaden in het Dagboek

Via het icoon links boven in het dagboek kunt u zelf een foto uploaden, via “selecteer je foto”. Kies erna voor “plaats” en uw foto verschijnt in het dagboek.

 

Verwijderen geplaatste berichten / foto’s

Wilt u een bericht of foto alsnog verwijderen na plaatsing? Selecteer dan het prullenbak icoontje naast het bericht binnen 15 minuten na plaatsing. Uw foto of bericht verdwijnt uit het dagboek.

Wijzigen geplaatste berichten

Wilt u een bericht wijzigen? Selecteer het potlood icoontje rechts naast uw bericht. U kunt uw bericht nog 15 minuten aanpassen, voordat deze definitief geplaatst wordt

Een foto of bericht “liken”

Onder alle geplaatste foto’s en berichten verschijnen iconen. Met het ‘hart icoon’ heeft u de mogelijkheid om aan te geven dat u het bericht of de foto leuk vindt. Dit zien de pedagogisch medewerkers. De foto’s die u leuk vindt verschijnen onder de tab “mijn favorieten” in het Fotoalbum.

Reageren op een bericht of foto

Onder alle geplaatste foto’s en berichten verschijnen iconen. Met het ‘envelop icoon’ heeft u de mogelijkheid om te reageren op een bericht of foto. Klik hiervoor op de envelop en schrijf uw bericht. Wanneer u klaar bent met uw reactie klikt u op de knop: ‘reageer’. Deze knop vindt u links onder uw reactie.