Partou maakt gebruik van cookies van Google om statistieken bij te houden en de effectiviteit van advertenties te meten. Meer weten?

Kinderopvangtoeslag

De Wet kinderopvang regelt de kwaliteit en de financiering van de kinderopvang. Uitgangspunt voor de financiering is dat kinderopvang een zaak is van ouders en overheid. Ouders die werken of studeren en dit combineren met de zorg voor kinderen, krijgen kinderopvangtoeslag van de overheid. Hoeveel toeslag u krijgt, hangt af van uw inkomen, het aantal uur dat u werkt en het aantal kinderen waarvoor u opvang heeft. Laat u de toeslag direct storten op de rekening van Partou en kiest u voor automatisch betalen met factuur per e-mail? Dan brengen wij de toeslag in mindering op onze factuur. 

Bij de Belastingdienst kunt u meer informatie vinden over de kinderopvangtoeslag. 

Kinderopvangtoeslag in 2018

Vanaf 1 januari 2018   stijgt het maximale uurtarief dat vergoed wordt door de overheid.Het maximum uurtarief voor de dagopvang waarop de toeslagpercentages gelden, wordt verhoogd van € 7,18 naar € 7,45.

Het maximum uurtarief voor de buitenschoolse opvang waarop de toeslagpercentages gelden, wordt verhoogd van € 6,69 naar € 6,95.

Eenvoudig uw netto kosten uitrekenen

Het concrete netto voordeel, voor u als ouder, is o.a. afhankelijk van het gezamenlijk inkomen van uw gezin en het aantal uren kinderopvang dat u afneemt. U kunt uw netto kosten eenvoudig uitrekenen met behulp van onze rekentool (2018).

Wanneer heeft u recht op kinderopvangtoeslag in 2018?

  • De opvang van uw kind of kinderen vindt plaats bij een geregistreerd kinderverblijf of geregistreerde gastouder.
  • Uw kind gaat naar een geregistreerde kinderopvang. Daaronder vallen de geregistreerde dagopvang en de buitenschoolse opvang.
  • Per kind is maximaal 230 uur per maand aan kinderopvangtoeslag toegestaan.
  • Uw recht op kinderopvangtoeslag is afhankelijk van het aantal uren dat u en uw partner werken en uw gezamenlijk inkomen. Ook als u studeert, een traject volgt om aan het werk te komen of een verplichte inburgeringscursus volgt, heeft u recht op kinderopvangtoeslag.

6 maanden recht op toeslag bij ontslag

Ouders die werkloos raken, verliezen niet meteen hun recht op kinderopvangtoeslag. Ook in 2017 behouden ouders die hun baan kwijt zijn, nog 6 maanden hun recht op kinderopvangtoeslag. Hierdoor hebben ouders de tijd om te solliciteren en hebben hun kinderen het voordeel van de continuïteit van de opvang. 

Wist u dat Partou voor ouders die hun baan verliezen de Weer Aan Het Werk Service heeft? 

Kinderopvangtoeslag storten bij kinderopvangorganisatie

De belastingteruggaven en toeslagen kunnen maar op één rekeningnummer per belastingplichtige uitgekeerd worden. De Belastingdienst heeft op deze regel een uitzondering gemaakt voor betrouwbare kinderopvangorganisaties. U kunt er daarom voor kiezen om de kinderopvangtoeslag bij ons te laten storten. Wilt u weten hoe dit werkt?  Bekijk dan deze uitleg.
Ik ben op zoek naar

Aanmelden

Wilt u uw zoon of dochter direct aanmelden bij Partou? Dat kan. Als u het formulier invult, nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. Of wilt u eerst komen kijken bij Partou? Dat kan natuurlijk ook! We zien u graag bij de Partou-vestiging van uw keuze.

RondleidingAanmelden