Partou maakt gebruik van cookies van Google om statistieken bij te houden en de effectiviteit van advertenties te meten. Meer weten?

Toelichting rekentool

Verzamelinkomen

De kinderopvangtoeslag wordt berekend op basis van de hoogte van uw verzamelinkomen (door de Belastingdienst voor het lopende jaar ook wel het toetsingsinkomen genoemd). Uw verzamelinkomen is het gezamenlijke bruto jaarinkomen van u en uw eventuele partner, minus aftrekposten (bijvoorbeeld hypotheekrente). 

Op de site van de Belastingdienst vindt u een rekenhulp om uw verzamelinkomen te berekenen: www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/toetsingsinkomen
 

Kleinste omvang dienstverband

Het aantal uren waarover u recht heeft op kinderopvangtoeslag is afhankelijk van het aantal uren dat de minst werkende partner werkt. Voor dagopvang heeft u recht op 140% en voor buitenschoolse opvang op 70% van de uren van de minst werkende partner.

Werkt u bijvoorbeeld 40 uur per week en uw partner 24, dan vult u 24 in. Als u wisselende werkuren heeft, vul dan het gemiddelde aantal uren in.

Als u niet werkt maar een traject naar werk, een opleiding of inburgeringscursus volgt heeft u mogelijk ook recht op kinderopvangtoeslag. De voorwaarden hiervoor vindt u op deze site van de Belastingdienst.

Vragen?

Heeft u nog vragen of opmerkingen? Neemt u dan contact op met onze Klantenservice via telefoonnummer 088 235 75 00. Onze medewerkers staan u graag te woord.

Disclaimer

De berekende nettokosten zijn een indicatie van de nettokosten van kinderopvang, gebaseerd op onze standaardcontractvormen. De daadwerkelijke nettokosten kunnen afwijken. 

Hoewel wij de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht hebben genomen bij het creëren van de rekentool, kunnen wij niet garanderen dat deze altijd compleet, juist en actueel is of een juiste uitkomst geeft. Aan de (uitkomst van de) rekentool kunnen dan ook geen rechten worden ontleend en wij zijn niet aansprakelijk voor de gevolgen van het gebruik van, het vertrouwen op of verrichte handeling naar aanleiding van de (uitkomst van de) rekentool.
Ik ben op zoek naar

Aanmelden

Wilt u uw zoon of dochter direct aanmelden bij Partou? Dat kan. Als u het formulier invult, nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. Of wilt u eerst komen kijken bij Partou? Dat kan natuurlijk ook! We zien u graag bij de Partou-vestiging van uw keuze.

RondleidingAanmelden