Partou maakt gebruik van cookies van Google om statistieken bij te houden en de effectiviteit van advertenties te meten. Meer weten?

UNICEF Kinderrechten Filmfestival

Filmpjes over kinderrechten

Partou doet jaarlijks als enige kinderopvang organisatie mee aan het UNICEF Kinderrechten Filmfestival. Het festival laat kinderen van 8 jaar en ouder nadenken over hun rechten door hierover een filmpje te maken. Naast Partou doen er aan de voorrondes ook kinderen mee van diverse basisscholen uit het land en Stichting het Vergeten Kind. 


Van filmmaker tot Oscarwinnaar

De deelnemende kinderen maken met een speciale app zelf een korte video over kinderrechten, gebaseerd op hun eigen script. De tien beste video’s worden onder leiding van een professionele filmcoach opnieuw opgenomen en gaan in een echte bioscoop in première, waarna één winnaar doorgaat naar de landelijke finale. Tijdens deze finale worden er, net als bij de Oscars, in verschillende categorieën prijzen uitgereikt. 

Winnaar Partou première 2016

Het winnende Partou filmpje in 2016, dat door is gegaan naar de landelijke finale, is de video 'Laat haar' van de bso op de Laan van Puntenburg in Utrecht. Een aangrijpend verhaal over een meisje dat mishandeld wordt. Helaas hebben ze bij de landelijke finale geen prijs in de wacht gesleept.
Ik ben op zoek naar

Aanmelden

Wilt u uw zoon of dochter direct aanmelden bij Partou? Dat kan. Als u het formulier invult, nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. Of wilt u eerst komen kijken bij Partou? Dat kan natuurlijk ook! We zien u graag bij de Partou-vestiging van uw keuze.

RondleidingAanmelden